TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

Tecknade serier frodas på nätet

Skribent:
Publicerad: , 22:20
Respons: Skriv en kommentar!

Serievärlden är en subkultur som verkligen frodas på nätet. På olika nätbaserade forum finns det plats att mötas både för Tintin-fanatiker och Disney-frälsta ankister.

Nätet är också en samlingsplats för många kända och okända heldigitala serier. Här kan du ta del av några av dem.

Tintinologist.org

  • Den här sajten har funnits sedan 1995 och är den äldsta och största Tintin-sajten på nätet.  I artikelarkivet kan man lära sig mer om de många olika karaktärer som finns i Hergés kultförklarade Tintin-album. I diskussionsforumet kan man diskutera saker som varför Tintin tycks vara totalt ointresserad av kvinnor, om Hergés teckningar av asiater och färgade människor var rasistiska, och vad det är som gör att Tintin fortfarande lockar miljonpublik världen över.

NAFS(K) – Nationella Ankistförbundet i Sverige (Kvack)

  • NAFS(K) är en svensk förening för den som tycker om Kalle Anka i allmänhet och kanske Carl Barks serier i synnerhet. Man har en egen medlemstidning och anordnar diverse aktiviteter främst i Stockholmsområdet. Föreningen beskriver själva att dess syfte bland annat är att sprida kunskap om Disneyfigurerna och att verka för en bättre nyproduktion av Disneyserier.

Seriestrippar.se

  • Den här sajten erbjuder en hel del kända serier alldeles gratis. Några av mina favoritserier att följa via sajten är Rocky och Nemi, men här finns även ickesvenska serier som Garfield, Snobben och Dilbert att följa. Totalt finns här ett drygt dussintal olika serier att välja mellan.

A Perfect World

  • Den här webbaserade serien har funnits online sedan 1999. Några gånger varje vecka släpps nya seriestrippar och humorn bakom stripparna kan väl kanske enklas beskrivas som vardagshumor.

International Catalogue of Superheroes

  • Det finns betydligt många fler superhjältar än den handfull hjältar som Stålmannen, Spindelmannen, Batman med flera som de flesta av oss känner till. På den här sajten har man listat massvis av kända och okända seriehjältar från A till Ö, komplett med bilder och information.

Marvel Database

  • Marvel är väl kanske de som bäst har lyckats ta trikåförsedda seriefigurer in i det 21:a århundradet genom de mängder av filmer som gjorts i den här egna och numera väldigt stora genrén. Marvel Database är ett wiki-baserat uppslagsverk där man kan lära sig om allt som finns i Marvels universum.

Seriewikin

  • Seriewikin är som hörs på namnet en wikibaserad uppslagssida som handlar om serier. Eftersom sajten är på svenska så finns här en hel del information om våra svenska serieskatter. En snabb sökning på en av mina favoritserier, Ratte, plockar fram information om seriens handling, dess huvudfigurer och bifigurer, information om utgivna seriealbum och även en del länkade recensioner av serien. Totalt finns det över 15 000 artiklar på sajten.

Astérix

  • En annan av mina favoritserier genom alla tider är Astérix. På den här sajten kan man, om man förstår franska vill säga, ta del av ordentliga analyser av de briljanta albumen skapade av Goscinny och Uderzo. Ingenting lämnades åt slumpen – albumen är fulla av ordlekar, historiska och kulturella allusioner och massvis med karikatyrer.

GUComics

  • Den här webbaserade serien har funnits i 12 år nu och för alla spelintresserade lär humorn i den gå hem. Serien fokuserar nämligen främst på spelrelaterad humor. I vissa av skämten finns det även en politisk underton, dock alltid med anknytning just till spelvärlden.
Artikeln är skriven av Kent Vilhelmsson, frilansjournalist som gästar bloggen medan TkJ är pappaledig.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.