TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Produkttest

Test: Deltaco Gaming Keyboard, prisvänligt speltangentbord

Skribent:
Publicerad: , 17:04
Respons: Skriv en kommentar!

Deltaco Anti-ghosting Gaming Keyboard - testDe senaste två veckorna har jag använt Deltaco Gamings nya tangentbord för gamers, och jag gillar det framför allt på grund av att det fungerar fint både för spelande och skrivande. Min högst subjektiva åsikt är att de flesta gaming-tangentbord är att de mekaniska knapparna klickar, och är en smula jobbiga att skriva längre texter på.

Deltacos nya tangentbord har mjukare tangenter än många av de andra tangentborden jag testat inom gaming-genren. Men som sagt, det här är naturligtvis en smaksak. Tangentbordet har anti-ghosting-teknik, och snabb responstid, vilket är något gamers letar efter. Dessutom har det ett väldigt överkomligt pris.

Tangentbordets fulla titel är Deltaco Anti-Ghosting Gaming Keyboard och det finns att köpa hos en rad olika återförsäljare. Rekommenderat pris är 149 kronor, men priset skiljer sig några tior upp eller ner beroende på var du handlar. 149 kronor är dock betydligt mindre än vad andra gaming-tangentbord kostar – ofta ligger det på närmare 2000 kronor.

Nu vill jag dock inte jämföra Deltacos gaming-tangentbord med exempelvis Cherry MX Board 6.0 eller Razer BlackWidow Chroma. Dessa två kostar betydligt mer, och erbjuder därför en hel del extra finesser. En professionell gamer skulle troligtvis inte nöja sig med Deltacos modell. För en vanlig hemanvändare som även gillar att spela är Deltacos dock ett bra alternativ.

Test av Deltaco Gaming-tangentbord

Anti-ghosting innebär att tangentbordet kan känna av flera samtidigt nedtryckta knappar på ett sätt som gör att du ska undvika att förlora tryckningar – något som kan vara väldigt viktigt när du spelar.

Mediaknappar och responstid

Du har ett antal så kallade mediaknappar överst, exempelvis för att höja och sänka ljudet, en play/paus-knapp för Spotify eller annan mediaspelare, samt ett par andra. Men när det gäller knapparna är det enda som gör att det ser ut som ett speltangentbord, att awsd är rödfärgade.

Du ansluter tangentbordet via USB, men det medföljer också en PS/2-adapter för dig som använder den porten – något gamers kan göra för att få bättre responstid.

En detalj som jag fann en smula irriterande, är att det bara finns en Windows-knapp, och det är den till höger om mellanslag. Jag brukar ofta använda Windows-knappen som brukar finnas till vänster för att öppna Utforskaren, Kör och lite annat. Så den detaljen störde jag mig lite på.

Deltaco Anti-ghosting Gaming Keyboard

I övrigt tycker jag att Deltaco Anti-Ghosting Gaming Keyboard är ett schysst tangentbord, inte minst med tanke på prislappen. Jag är ingen storspelare när det kommer till datorspel. Visst kör jag en del Fallout 4 och GTA V, men det är inte så att jag brukar ligga vaken om nätterna och ha ångest över responstid och ghosting…

Som jag skrev ovan, om du är en hardcore-gamer så tror jag du vill ha ett mer avancerat gaming-tangentbord. Men för vanliga användare är det här en klart prisvärd modell.

Fördelar Zagg InvisibleShield HDX

  • Mjuka tangenter
  • Bra responstid och anti-ghosting
  • Låg prislapp

Nackdelar Zagg InvisibleShield HDX

  • Få extraknappar
  • Bara en Windows-knapp
  • Inga speciella finesser

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.