TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Antivirus

Test: Norton Security med Backup – kraftfullt och slimmat

Skribent:
Publicerad: , 02:03
Uppdaterad: 2015-03-11, 12:31
Respons: Skriv en kommentar!

Test av Norton Security med BackupSymantec har under åren tagit fram en rad olika säkerhetsprogram, vilket gjort att det blivit en smula rörigt och svårt för användare att välja. Numera har man slagit ihop nio olika produkter till två paket: Norton Security respektive Norton Security med Backup.

Norton Security erbjuder skydd mot alla former av skadliga program, skyddar din integritet och mot skadliga webbsidor – samt en hel del annat nödvändigt. Paketet skyddar såväl Windows som Mac, iOS och Android-enheter, så att du kan ta hand om säkerheten på alla dina Internetanslutna enheter.

Skillnaden mellan de två paketen är att Norton Security med Backup innehåller automatisk säkerhetskopiering till molnet, samt att du får installera programmet på upp till tio olika enheter, medan vanliga Norton Security är begränsat till fem.

När du har skaffat programmet kan du enkelt logga in på ditt konto hos Norton, och därifrån laddar du ner programmet till de olika enheter du har. Det finns för Windows, Mac OS X, iOS och Android. De olika versionerna skiljer sig en del eftersom hotbilden ser annorlunda ut på till exempel en dator med Windows och en smartphone med iOS.

Står sig riktigt bra i tester

Norton Security är ett komplett paket med all form av säkerhet du kan behöva. Idag är själva antivirusdelen inte lika väsentlig som tidigare, då formen av hot har blivit annorlunda. Men Norton Security försöker stoppa allt skadligt, från traditionella virus och trojaner, till skadliga webbsidor, spionprogram och nätattacker.

Norton Security
image-22868

Programmet skyddar också din integritet och personlig information. För att ta ett exempel är Norton Security väldigt effektivt på att stoppa sajter med nätfiske, som försöker lura dig att lämna ifrån dina personliga uppgifter av olika slag (Källa: PC Magazine).

AV-Test gjorde i december en genomgång av de stora säkerhetspaketen för att avgöra vilket som var bäst. Man betygsatte med upp till fem i tre olika kategorier; skydd, prestanda och användning. Norton Security plockade hem betyg 4,5 i samtliga kategorier.

Dennis Technology Labs gjorde ett omfattande test under oktober till december 2014, där Norton – tillsammans med Kaspersky – plockade hem 100%. (Källa: Dennis TechLabs, PDF)

Enkel användning, snål på resurser

Gällande användning av Norton Security har Symantec gjort om utseendet. Grafiken har blivit ljus och med platt design, med stora knappar – förmodligen för att göra det enklare att använda på en pekskärm.

Det finns en hel del inställningar och verktyg för dig som är intresserad av det, men en normalanvändare som inte vill bry sig mer än att ha ett aktivt bra skydd, går det lika bra att installera programmet och låta det sköta sig i bakgrunden.

Norton Security skannar efter skadlig kod
image-22869

När du installerat Norton Security är det en god idé att låta programmet skanna igenom din dator efter eventuell skadlig kod.

När Norton Security med Backup låg i bakgrunden, tog det upp ungefär 7 MB internminne. Det är ungefär som förra årets Internet Security 2014. Symantec har verkligen trimmat ner programmet till att inte störa resten av din datoranvändning.

Det här gjorde de förvisso redan 2009-2010, men det är värt att påpeka eftersom många fortfarande säger att Norton slöar ner datorn och äter internminne. För många år sedan stämde det här, och ska jag skvallra så har Symantec själva off the record (det här preskriberat) erkänt för mig att deras äldre versioner (2007-2008) var löjligt klumpiga…

Så är inte fallet idag.

Backup-tjänst med snålt utrymme

Backup-delen är visserligen bra, men 25 GB lagringsplats i molnet är inte mycket att hurra för. Inte när man jämför med hur mycket du får när du till exempel köper Microsoft Office 365 – de ger dig nämligen 1 TB (1000 GB) lagringsplats på OneDrive.

Du kan köpa till extra lagringsutrymme, men det kostar skjortan. 10 GB kostar 80 kr/år, 50 GB 400 kr/år och 100 GB 800 kr/år. Jämfört med andra molntjänster är det här alldeles för dyrt. Google tar exempelvis 200 kronor per år för 100 GB. Hos Dropbox betalar du cirka 1200 kronor om året för 1000 GB.

Nu är det väl inte helt rättvist att jämföra en backuptjänst med OneDrive, Dropbox och Google Drive. Jag är medveten om att de fungerar lite annorlunda i hur filer kopieras. Men med dagens alla digitalfoton och filmer så behövs ofta en hel del utrymme, och 25 GB är för lite.

Norton Security med Backup
image-22870

Rent praktiskt finns det inget att klaga om gällande Backup-funktionen, men lagringsutrymmet är för litet och mer utrymme kostar för mycket.

I skrivande stund kostar Norton Security 599 kronor per år, medan Norton Security med Backup kostar 899 kronor. Backup-versionen ger dig även rätt att installera programmet på tio enheter istället för fem. Det är dock inte värt att betala de extra pengarna enbart för backup-funktionen.

Norton Security kan optimera din dator
image-22871

Norton Security kan optimera din dator och du hittar även smarta verktyg för att själv trimma systemet.

Överlag ett väldigt bra val

Rekommenderas av TkJ.seNorton är ett tryggt val. Det fungerar utmärkt, är snabbt och effektivt. Det kräver inte mycket av din dator, och det plockar alltid hem höga betyg i professionella tester. Köper du Norton Security får du ett säkerhetspaket som du kan vara lugn med. Installera det och låt det sköta sitt jobb.

Förutom alla säkerhetsfunktioner innehåller Norton Security även verktyg för att optimera din dator och hålla den i trim. De här finesserna hjälper dig att hålla din dator snabb för att slippa att den med tiden blir slöare allt eftersom du installerar nya program och annat.

Norton är fortfarande ett av de absolut bästa säkerhetspaketen på marknaden. Jag kan varmt rekommendera det.

Programinformation

Norton Security med Backup

  • Hemsida: Norton Security med Backup
  • Utvecklare: Symantec
  • Pris: 899 kr (599 kr utan Backup)
  • Plattform: Windows, OS X, Android, iOS
  • Betyg: (9/10)
  • Kategori: Antivirus
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 707

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.