TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Surfa anonymt

Test: PrivateVPN – Bli anonym och slipp geoblockering

Skribent:
Publicerad: , 16:54
Uppdaterad: 2018-02-20, 18:51
Respons: Skriv en kommentar!

PrivateVPNVPN-tjänster har blivit allt mer populära, och de ger dig flera fördelaktiga finesser för att skydda dig på Internet. PrivateVPN är en av dessa tjänster som i dagarna lanserade sin svenska översättning. Jag har provat tjänsten och tycker att den fungerar riktigt bra.

En VPN-tjänst, Virtual Private Network, låter dig ansluta till Internet via en tunnel och en server i ett annat land. Du tilldelas ett nytt IP-nummer, för att du inte ska kunna spåras, och trafiken krypteras dessutom för att låta dig surfa säkert. Vidare innebär det här bland annat att du kommer runt så kallad geoblockering.

Anonymitetstjänster, eller också kallade VPN, är framför allt till för att låta dig använda Internet anonymt. När du ansluter dig via en VPN-tjänst blir det betydligt svårare att spåra dig till ditt IP-nummer, eftersom du tilldelas ett nytt temporärt IP-nummer som oftast är kopplat till något annat land.

PrivateVPN är en av många VPN-tjänster på marknaden, och drivs av det svenska företaget Privat Kommunikation AB. Hittills har tjänsten bara funnits på engelska, men sedan någon dag tillbaka har utvecklarna översatt det till svenska.

PrivateVPN med rabatt

Eftersom PrivateVPN är så bra, fixade jag en speciell rabatt för dig som läser TkJ.se! 56% rabatt och 5 månader gratis, för bara cirka 20 kronor i månaden!

Mac, Linux, Windows, Android, iOS

Tjänsten är lätt att komma igång med och använda. Programvaran finns för såväl Mac, Linux och Windows, samt de mobila operativsystemen iOS och Android. Det gör att du kan koppla upp dig anonymt och säkert oavsett om du sitter vid din dator, surfplatta eller smartphone.

Du kan testa PrivateVPN med pengarna-tillbaka-garanti i en vecka. Det går att prenumerera genom att antingen betala en månad, tre månader eller ett år åt gången. Ju längre period, desto lägre månadskostnad.

När du köpt tjänsten får du inloggningsuppgifter, och sedan är det bara att ladda ner och installera programvaran. Kör igång programmet och välj vilket land du vill att din trafik tunnlar igenom. Det här innebär att du till exempel kan surfa via USA, så att ditt publika IP-nummer är ett amerikanskt sådant.

Anonymitetstjänsten PrivateVPN
image-24886

PrivateVPN är en riktigt bra VPN-tjänst som gör dig anonym på Internet, skyddar din trafik och stoppar geoblockering.

Undvik geoblockering

Det betyder att det blir väldigt svårt, om inte omöjligt, att spåra dig baserat på IP-nummer. Och eftersom du kan välja land kan du även komma runt så kallad geoblockering, som innebär att exempelvis strömmande videotjänster blockerar tillgång baserat på i vilket land du sitter.

Det här betyder att du kan kolla på video som egentligen bara är tillgänglig för Internetanvändare i exempelvis USA, och du kan även komma åt andra länders utbud hos Netflix och andra filmtjänster. Det finns betydligt fler filmer och TV-serier hos amerikanska Netflix.

När jag besökte ComedyCentrals hemsida var det många av TV-programmen och klippen som inte gick att komma åt via mitt vanliga bredband. Istället fick jag upp ett meddelande om att materialet inte gick att spela upp:

Sorry ' class=
image-24887

Geoblockering innebär att du inte kommer åt exempelvis videoklipp om du inte sitter i rätt land.

Men efter att ha aktiverat PrivateVPN och ställt om landet till USA, var det inga problem att kolla på videon. Det strömmades utan någon lagg.

Koppla upp dig säkert via öppna WiFi

Förutom att din trafik skickas via en server och ett IP-nummer i ett annat land, så krypteras all trafik.

Detta är en bra funktion för dig som ofta är på resande fot och brukar koppla upp dig via osäkra trådlösa nätverk; till exempel på hotell, restauranger, flygplatser och tågstationer. Med eN VPN-tjänst hindrar du att någon som eventuellt avlyssnar din trafik kan plocka ut inloggningsnamn och lösenord från trafiken.

Det finns ett par olika VPN-tjänster som är gratis, så varför ska du välja en betaltjänst? En av de största skälen är bandbredden. Gratistjänster har ofta begränsad hastighet och datamängd. Men betaltjänster har möjlighet att erbjuda dig mer bandbredd.

Just PrivateVPN är bland de snabbaste VPN-tjänsterna jag testat. Det var inga problem att strömma video via VPN-tunneln. Dessutom har man fri mängd trafik.

Netflix via USA
image-24888

Genom att ducka för geoblockering kan du komma åt hela utbudet hos Netflix USA.

Bli anonym på Internet

Det finns många skäl till varför du skulle vilja vara anonym på Internet. Kanske är du journalist och bevakar obekväma ämnen, eller jobbar du politiskt. Eller så vill du helt enkelt bara vara säker på att dina Internetvanor är privata (stöd finns för torrent-trafik).

Rekommenderas av TkJ.seMed en VPN-tjänst som PrivateVPN kommer som sagt all din trafik att krypteras, och du tilldelas ett IP-nummer som inte är kopplat till varken din dator, router eller ens din Internetoperatör.

En väsentlig skillnad mellan olika VPN-tjänster är huruvida de loggar sina användare. En del sparar vissa loggar för att kunna plocka fram data till polisen eller domstol ifall att någon sysslar med kriminella saker.

Nackdelen är att det finns en potentiell möjlighet att denna information kommer i fel händer. PrivateVPN tillhör dock de tjänster som inte sparar några loggar över huvud taget.

Här hittar du fler bra VPN-tjänster.

Programinformation

PrivateVPN

  • Hemsida: PrivateVPN
  • Utvecklare: Privat Kommunikation AB
  • Pris: 20 kr/mån med TkJ-rabatt
  • Plattform: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
  • Betyg: (8/10)
  • Kategori: Surfa anonymt
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 510

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.