TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Produkttest

Test: Högtalarpaket Sandberg Pro Speakers Set 2.1

Skribent:
Publicerad: , 13:11
Uppdaterad: 2011-03-25, 20:02
Respons: Skriv en kommentar!

Test Sandberg Pro Speakers 2.1Sandberg vill slå sig in på marknaden för högtalare. Företaget är sedan tidigare inriktade på olika tillbehör med lågt pris och ibland lite väl plastig kvalitet. Deras nya Sandberg Pro Speakers 2.1 är ett högtalarset med två satelliter och en subwoofer, med riktpriset 379 kronor.

Frågan är då hur mycket kvalitet man kan få för 379 kronor? I likhet med allt annat får du vad du betalar för – om ens det. Högtalarpaketet lämnar en del att önska och frågan är om du inte ska spara pengar lite längre för att få råd med ett par bättre högtalare.

Anledningen till att man investerar i ett par högtalare med subwoofer är att man vill ha bra ljudbild med rejäl bas. Sandberg Pro Speakers 2.1 har två små plastiga satellithögtalare och en subwoofer i en trälåda.

Du kan kopplar paketet till din dator, men det går också bra att ansluta högtalarsystemet till någon annan ljudkälla – exempelvis TV:n eller din MP3-spelare. Externa högtalare är ofta att rekommendera till dagens platt-TV eftersom deras inbyggda ljudsystem är rätt dåliga.

Subwoofern har inbyggd strömadapter, så strömsladden går direkt till eluttaget utan att behöva passera via en klumpig batterieliminator. Högtalarna ansluts till subwoofern, och på denna finns även en 3,5 mm ljudingång för anslutning till dator eller annan ljudkälla.

På subwoofern finns en strömbrytare samt två reglage för att justera ljudstyrkan på basen respektive den vanliga volymen. Volymratten är på framsidan av subwoofern.

Ljudet är en besvikelse

Så hur är då ljudet? Tja… Basen från subwoofern är klen, 9W enligt specifikationerna. Den levererar ändå hyfsat om du inte är ute efter att lyfta taket. Satellithögtalarna är desto värre. De har alldeles för plastigt ljud; burkigt, klent och helt avsaknad av djup. Dessutom hade jag problem med mitt exemplar, som innebar att det var glapp i kontakten mellan högtalarna och subwoofern. Detta resulterade i en hel del ovälkomna bruseffekter.

Satellithögtalarna sitter som sagt inte fast i subwoofern, så jag bytte ut dem mot ett par andra jag hade liggande. Då försvann bruset, vilket betyder att jag råkat få måndagsexemplar. Detta förklarar dock bara själva bruset, inte den bristande ljudkvaliteten.

Bra högtalare med subwoofer till datorn

Två bättre alternativ

Sandberg Pro Speakers 2.1 är inget bra köp för dig som är ute efter att byta dina datorhögtalare mot ett 2.1-paket med subwoofer för bättre ljudbild.

Lägger du på någon hundralapp kan du få riktigt bra grejor, men även på samma prisnivå finns andra alternativ. Creative Inspire T3130 är visserligen en budgetmodell från ljudproffsen Creative, fast de levererar betydligt bättre än Sandberg Pro Speaker 2.1, och för samma prislapp.

Själv har jag ett par prisvänliga Creative Inspire T10 till min stationära huvuddator. De saknar subwoofer men ger dig grymt bra kvalitet för pengarna. De kan jag varmt rekommendera.

Test av Sandberg Pro Speakers Set 2.1

708632

469602

215061

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

BATTERI: Sponsrade länkar

Powerbank som klarar bilbatteri!
Vooni Jumpstarter Powerbank räddar din dag oavsett vilket batteri som tagit slut! Jumpstarter klarar nämligen att både ladda smartphones, surfplattor och datorer – och starta bilen när bilbatteriet är tomt. Det här är en väldigt bra pryl att ha i bilens handskfack… 10 adaptrar för olika strömuttag medföljer.
Läs mer om Vooni Jumpstarter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.