TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

3D-skrivare

Tiko, en snygg 3D-skrivare för 1500 spänn

Skribent:
Publicerad: , 22:17
Respons: 3 kommentarer

Billig 3D-skrivare från Tiko3D-skrivare har lockat en betydligt större publik än vad marknaden förmodligen gissat på. Tyvärr är modellerna rätt dyra och allt för ofta tämligen fula. Det är något som Tiko 3D vill ändra på. Via en Kickstarter-kampanj försöker utvecklarna att få in pengar till att starta masstillverkning av den här lilla coola och prisvänliga 3D-skrivaren.

Och det verkar onekligen gå rätt bra. Upphovmakarna har efterfrågat 100000 dollar för att finansiera sitt projekt, och i skrivande stund har man samlat ihop närmare 600000 dollar. Intresset är med andra ord enormt. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att målet är att kunna erbjuda Tiko 3D för 179 dollar – eller motsvarande drygt 1500 kronor.

TikoUnibody 3D Printer – presenteras som en snygg produkt med ny teknik och ett lågt pris. Enheten är förhållandevis liten, och ovanligt designad. Enligt utvecklarna har man ifrågasatt dagens 3D-skrivare och de problem som tydligen ofta uppstår med dem. Med Tiko 3D vill man skapa en lättanvänd och prisvänlig modell som passar alla användare.

Idag heter den billigaste 3D-skrivaren på svenska marknaden Velleman K8200. Den går på cirka 5000 kronor och ser ut som något från en operationssal på 1930-talet.

2806856

Tiko 3D har formen av en avrundad triangel, med ytstorleken 21 x 24 cm och höjden 39 cm. Enheten väger bara 1,7 kilo och av bilden att döma är den som sagt betydligt mer attraktiv än de flesta konkurrenter. En stor skillnad är att Tiko är färdigmonterad, vilket ska göra att den inte strular på samma sätt som andra gör.

Tiko 3D - En billig 3D-skrivare för 1500 kronor

En 3D-skrivare som är snygg, lättanvänd och med bra precision för bara 1500 kronor? Det kanske låter för bra för att vara sant men Tiko 3D är på god väg – i alla fall på pappret!

Stor precision, flexibel konstruktion

Vidare använder sig Tiko 3D-skrivare av tre stycken armar (kallat Delta) för att styra skrivarhuvudet. Andra 3D-skrivare arbetar som regel med två armar. Resultatet ska, tillsammans med den ihopmonterade lösningen, ge bra precision. En annan detalj med formgivningen är att utskrifterna sker inuti chassit och detta ska skydda utskriftsprecisionen mot till exempel klåfingriga ungar och vinddrag.

Tycker du Tiko 3D verkar cool? Tipsa gärna dina vänner på Facebook genom att klicka Rekommendera-knappen här under!

 

Trots att enheten är liten är designen gjord så att du ändå kan skriva ut hyfsat stora objekt. Bottenplattan, på vilken utskrifterna sker, är flexibel så att du enkelt kan lossa dina färdiga 3D-utskrifter.

De materialslangar som används för utskrifterna är av standardmodeller (1,75 mm, sammanlagt 1 kilo på 165 mm stor spole) så Tiko 3D kräver inget förbrukningsmaterial av eget märke. 3D-skrivaren klarar material av typerna ABS- och PLA-plast, nylon och fler.

Slutligen, i en tydlig pik mot konkurrenterna konstaterar man att kabelanslutning är ”så 1996”. Tiko 3D har trådlös anslutning via WiFi eller genom att själv agera accesspunkt. Du kan till och med skriva ut från din smartphone. Själva programvaran är webbaserad.

Det här låter så klart väldigt bra på alla sätt och vis. Hur det fungerar i verkligheten får vi se först den dagen Tiko 3D börjar levereras till alla de som beställt en enhet via Kickstarter.

Vad tror du om Tiko 3D – eller 3D-skrivare i allmänhet? Är det bara en kul grej som snart samlar damm, eller fyller de en funktion även hos hemanvändare? Säg gärna vad du tycker!

Läs mer hos Kickstarter.

Andra artiklar om 3D-skrivare

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

RASPBERRY PI: Köp mikrodatorn i Sverige!

Raspberry Pi 3 finns att köpa i Sverige hos ett antal återförsäljare. De nya generationen av enkortsdatorn har 64-bitarsprocessor och inbyggt stöd för WiFi och Bluetooth! HDMI-utång klarar upplösningen 1080p. Raspberry Pi blir din för några hundralappar… Köp från Webhallen eller Dustin.

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Bengt Samuelsson2015-04-03 at 12:12Reply

    Fins nu på min lista, ”vill ha”

  2. Bengt Samuelsson2015-04-03 at 12:12Reply

    Länk till deras hemsida http://www.tiko3d.com/

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.