TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annons

Tips: Så pinnar du TkJ.se på aktivitetsfältet i Windows 7 & 8

Skribent:
Publicerad: , 09:32
Respons: Skriv en kommentar!

Pinna TkJ till AktivitetsfältetAnvänder du Windows 7 eller Windows 8 så kan du göra det betydligt smidigare att komma åt din favoritblogg genom att pinna TkJ.se på aktivitetsfältet. Det innebär att du får en ikon på aktivitetsfältet som öppnar bloggen i ett anpassat fönster i Internet Explorer. Dessutom kan du högerklicka på ikonen för att få fram snabblänkar till populära sidor.

För att pinna sajter till aktivitetsfältet i Windows 7/8 börjar du med att öppna sidan i Internet Explorer 9 eller 10. Dra därefter sajtens ikon från adressfältet ner till aktivitetsfältet. En liten ruta med texten ”Fäst i listan för Aktivitetsfältet” visas. Släpp musknappen, så läggs sajtens ikon på plats. Nu fungerar ikonen som en vanlig applikation!

Att fästa program till aktivitetsfältet var en av mina favoritfunktioner som lanserades i Windows 7. Efter att ha fäst alla mina favoritprogram till aktivitetsfältet hade jag inte längre någon användning av startmenyn, så jag tillhörde den grupp användare som inte saknade startknappen i och med Windows 8.

TkJ pinnad till aktivitetsfältet

Förutom att fästa vanliga program och applikationer, kan du även fästa webbsajter till aktivitetsfältet – också kallat för att pinna sajter. Det här kräver att du använder Internet Explorer 9, eller senare version. Om sajterna har anpassats till detta fungerar de ungefär som en vanlig applikation. Du hittar en mängd anpassade sajter på Microsofts webbsida Fastnålande webbplatser.

Pinna TkJ till ditt aktivitetsfält

När du klickar på ikonen i aktivitetsfältet kommer Internet Explorer att öppnas med sajten, och färgschemat i webbläsaren anpassas efter sajten, för att det ska kännas som en applikation.

För att pinna TkJ.se till ditt aktivitetsfält, öppnar du Internet Explorer och besöker blogg.tkj.se. Dra nu ikonen till vänster om adressen i adressfältet och släpp den på aktivitetsfältet.

Fäst TkJ.se till Aktivitetsfältet

Stäng ner Internet Explorers alla fönster, för att kontrollera att ikonen ligger kvar. Nu kan du klicka på ikonen för att öppna TkJ.se. Eller så högerklickar du – vilket tar oss till nästa funktion…

…nämligen så kallade hopplistor (jumplists på engelska). Det är anpassade menyer som visas när du högerklickar på ikonen för en webbsida du har pinnat till aktivitetsfältet. Dessa menyer innehåller ofta snabblänkar till olika undersidor på sajten.

TkJ hopplistor

Prova att högerklicka på TkJ-ikonen i ditt aktivitetsfält så visas en meny med snabblänkar till populära guider (Windows 8, Köpa dator, Bloggskolan, med flera) och aktiviteter (Twitter och Facebook).

Om du har Windows 8, kan du även pinna TkJ.se till din hemskärm. Hur du gör detta, kan du läsa om i artikeln Pinna TkJ.se med Internet Explorer 9 och 10.

Framöver kommer jag att publicera artiklar om hur du anpassar din webbsida så att du också kan få hopplistor, fästas snyggt på hemskärmen i Windows 8, och så vidare.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Detta är ett sponsrat blogginlägg.
För mer information om sponsrade bloggposter läs här.
Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.