Lästips: Så infekterar falska codecs för filmer din dator med skadlig kod

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 594 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 899 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dar!
Pris: 645 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 400 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Hemmabio

TizzBird F13 ny mediaspelare för tjänster med strömmande video

Skribent:
Publicerad: , 17:40
Uppdaterad: 2015-01-30, 11:31
Respons: 5 kommentarer

TizzBird TV via InternetTV-sändningar går allt mer över till att sändas över Internet istället för de gamla lösningarna med marknätet, kabel-TV eller satellit. SVT har till exempel meddelat att de kommer börja lägga upp allt på webben, och när TV-kanalen HBO lanseras i Norden sänder man bara över nätet.

Dessutom finns det idag flera olika tjänster som strömmar film och TV – Headweb, Viaplay, Netflix och så vidare. För att inte tala om YouTube och TV-kanalernas Play-tjänster. Problemet är att hitta en bra lösning  att koppla till TV:n. Det mest kompatibla är en dator, men det är inte alltid så smidigt om du inte bygger en egen media-PC. TizzBird F13 är en lösning som är en dator med operativsystemet Android.

TizzBird F13 är en mediaspelare som du ansluter till din TV och du kan sedan ansluta till exempel trådlöst tangentbord och mus för att styra systemet. Som operativsystem har man valt Android, vilket är prisvänligt och har låga krav på prestanda. Det gör att TizzBirds enhet kommer att kosta cirka 1500 kronor när den börjar säljas i butik i mitten av februari.

TizzBird AppTV-kanaler och andra distributörer av film och TV över Internet använder sig som regel av egna applikationer, tillsammans med abonnemang. Lösningen är betydligt bättre än dagens marksända TV-kanaler där du är bunden till en TV-tablå och dessutom får köpa paket som innehåller en massa kanaler du aldrig tittar på.

Framtiden ligger i att strömma video över nätet. Då kan du titta på dina TV-serier när du vill, och du kan kolla på flera avsnitt åt gången. Eller så kan du kolla på filmer när du känner för det. Det kräver dock att du har någon bra lösning för att visa allt på din TV. Här finns det en djungel av olika alternativ av varierande kvalitet.

 

Marknätet har spelat ut sin roll

Det finns idag massor av olika alternativ. Apple TV, Boxee Box, Xbox 360, Playstation 3, Smart-TV och så vidare. Problemet med dessa är att det alltid saknas applikationer. Vissa enheter har tillgång till vissa appar. Det krävs att distributörerna tar fram appar för respektive enhet. Fördelen med att använda Android i TizzBird F13 är att många tar fram appar för just Android, eftersom det är så pass stort bland smartphones och surfplattor.

Den här typen av lösning har jag skrivit mycket om på den här bloggen. Det är framtiden. Jag avskyr TV-tablåer och har aldrig lyckats med att hålla koll på att jag ska titta på Kanal 5 vid 21:30 – eller vad det nu kan vara. Och det har inte blivit bättre nu när jag är tvåbarnspappa.

Inspelningsbara TV-boxar underlättar, men när jag vill titta på Family Guy vill jag inte se en gammal repris som TV3 sänder för femtioelfte gången – jag vill själv välja vilket avsnitt jag vill se och sen vill jag kunna se flera avsnitt utan att vänta tills nästa dag.

TizzBird F13

Än så länge är vi inte riktigt framme, men allt går åt rätt håll. Vi har Boxer hemma (ett tag till), och de enda kanalerna vi tittar på är när 3-åringen vill titta på barnprogram eller när jag jobbar natt och vill ha TV6 (en kanal jag gillar eftersom det är så mycket B-film) på i bakgrunden. Det som stör mig mest med Boxer är inte att det har strulat så mycket, utan att det är en så föråldrad teknik.

Marknätet är värdelöst eftersom det inte rymmer HD-kanaler. Mina svärföräldrar bytte nyligen Boxer mot Viasat, och fick till samma pris betydligt fler kanaler, varav flera HD-kanaler och rent överlag enormt mycket bättre bildkvalitet. Har du Boxer idag skulle jag rekommendera att du byter till Viasat.

I övrigt använder vi Viaplay och Headweb. Jag och frugan plöjer för nuvarande Lost och själv har jag kollat igenom Hell on Wheels. Ska vi se en film blir det alltid Headweb. Det finns ännu fler tjänster; till exempel Filmnet, Netflix och Voddler, och populära HBO Nordic.

TizzBird F13 är en intressant produkt

TizzBird AirKit - Trådlöst Minitangentbord med integrerad pekplattaTizzBird F13 kan som sagt styras med tangentbord och mus. Du använder ditt Google-konto för att logga in på Google Play och ladda ner appar. Du kan även styra enheten med en medföljande fjärrkontroll, och dessutom finns det en applikation som låter dig kontrollera enheten via din smartphone.

F13 har också stöd för DLNA så att du kan strömma media från andra enheter. Du ansluter mediaspelaren till ditt hemmanätverk (och därmed Internet) via WiFi eller Ethernet. TV:n kopplar du in via HDMI. Det är rätt vanligt att man idag har en nätverkshårddisk med filmer och annat, och tack vare DLNA-stödet kan du strömma direkt från hårddisken.

Jag ska se om jag kan komma över ett recensionsexemplar av TizzBird för att prova hur det fungerar i praktiken. Du kan läsa mer om TizzBird på deras svenska hemsida.

Läs också mitt test av D-Link Boxee Box.

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

 • Hans Bergström

  Ett problem med Viaplay är att har man en Samsung TV kan man inte spela HD-film via Viasat, appen stödjer inte det ännu. Men den där TizzBird låter intressant, kör nu en ASrock med XBMC men en Androidenhet skulle ju klara mer om nu den funkar bra. Ser ram emot en test.

 • Gillar tv-tablåer men inte att passa tider… Sätter många filmer på inspelning via marksänd TV+EyeTV+Mac.

  Håller på att testa mig igenom streaming-tjänster som Netflix och HBO, men är förvånad över hur mycket film som *inte* är tillgänglig.

 • Esa

  Finns ju betydligt billigare varianter, kanske har sämre prestanda (fast jag vet inte), men för SVT play och liknande funkar de bra.

  Kollla Swedroid/googletv eller Geekbuying.

 • Niklas

  Boxee Boxen är dock inte att rekommendera till någon då utvecklarna övergivit den och utvecklar den inte längre.

  Själv gick jag över till just Tizzbirden så snart jag hörde om den sjunkande skeppet Boxee Box.

  • Niklas: Det var en mycket bra kommentar! Jag har som bekant varit tämligen dåligt uppdaterad det senaste året, eftersom jag varit hemma med barnen, så det var bra att du berättade det här. Jag ska uppdatera mig inom Boxee. Tack!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996.
Utgivare: TkJ Media AB, Ryssby i Småland.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på FacebookTkJ på Vine

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Sponsorer

Arkiv

maj 2016
M T O T F L S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ad: Affiliatenätverk

Commission Junction Världens största affiliate-företag! Bra system, lätt att tjäna pengar!

Affelix Svenskt affiliatenätverk som dels har mycket lead-kampanjer men även säljer CPM.

EuroAds Affiliatenätverk med bland annat program inom hälsa.

Double Tjäna pengar på din hemsida!

Tradedoubler Sveriges största affiliatenätverk

Zanox Tjäna pengar genom att länka till företag

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick