TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

De tjänar miljoner på sina YouTube-klipp

Skribent:
Publicerad: , 19:10
Uppdaterad: 2018-06-12, 17:41
Respons: 6 kommentarer

youtubeSedan en lång tid tillbaka visas det annonser i vissa YouTube-klipp. Det har du säkert sett. Det här är AdSense-annonser, och personen som ligger bakom klippet får provision på samma sätt som webbsajter och bloggar kan tjäna pengar på AdSense.

Enligt en artikel hos Business Insider finns det YouTube-stjärnor som tjänat mer än 1 miljon dollar (6,3 miljoner svenska kronor, i skrivande stund). Vidare finns det ett par hundra som dragit in sexsiffriga belopp, och troligtvis många som tjänar helt okej pengar på sina YouTube-klipp.

Om du sätter dig ner en stund och kollar runt på YouTube så kommer du snabbt att hitta rätt många aktiva videobloggare som har tiotusentals och ibland hundratusentals, prenumeranter som följer deras videoklipp. Flera av dessa bloggare är alltså väldigt framgångsrika.

Marknaden på YouTube är absurt stor. Ta bara en titt på videoklipp som gått viral, det vill säga börjat spridas via sociala nätverk och bloggar. För att ta ett exempel: förra veckan snubblade jag över en skämtvideo gjord av några norrmän som recenserade iPad 2. Då hade ett tiotal tusen personer sett videoklippet. Just nu är den siffran uppe i 1,6 miljoner!

Så gör du framgångsrika videobloggar

Kvaliteten på videbloggarna har också blivit väldigt mycket bättre. För några år sedan spelades de in med en webbkamera i sovrummet. Numera är de betydligt mer skickligt filmade, producerade och klippta. De flesta verkar dock följ samma mall (min egna analys):

 • Snabba klipp mellan olika posér och annat röstläge
 • Återkommande accessoarer (ett par löjliga solglasögon eller en skojfrisk hatt)
 • Textrutor med sponsormeddelanden, utrop, och “Subscribe!”
 • Frågor ställda till tittarna med önskemål om att de lämnar kommentarer
 • Nämn gärna läsare så att de känner sig delaktiga
 • Gärna provocerande, gapigt, skämtsamt

Kort och gott ska det vara snabbt och lättittat, perfekt för Generation Noll Tålamod.

youtube-tjana-pengar

Här har du fyra exempel:

Dagens teknik har dock gjort det möjligt för vem som helst att skapa snygga och professionella videoklipp för YouTube. Du behöver bara en hyfsad digitalvideokamera och en videoredigeringsprogram (Windows Movie Maker är gratis; mycket bättre men fortfarande prisvänligt är Adobe Premiere Elements).

Hur du tjänar pengar på YouTube

New York Post har också publicerat en artikel som handlar om miljonärerna på YouTube. Artikeln avslutas med att konstatera att det går att leva på att skapa YouTube-videos, men att det är ett heltidsjobb. Det är väl samma sak som med bloggande. Det går att leva på att blogga, men det är ett heltidsjobb.

Delvis tjänar de pengar på sponsorer, men främst är det de AdSense-annonser som visas i videoklippen. För att koppla samman ditt AdSense-konto med YouTube, så att annonser börjar visas i dina klipp, behöver du bli godkänd som YouTube-partner. En ansökan skickar du in via partnersidan.

Jag vet inte om det finns någon framgångsrik svensk youtubare, men det publiceras rätt mycket svenska klipp i alla fall.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Simon2013-10-31 at 15:16Reply

  Youtube är ju ett nytt sätt att tjäna pengar på. Kom över denna siten där de tar upp att antal olika sätt att tjäna pengar på YouTube. Mycket bra information där tycker jag.

  http://tjanapengarpayoutube.se/

 2. enkla snabba pengar2012-10-13 at 21:37Reply

  Det finns mängder med fler kanaler som tjänar så mycket på sina youtubeklipp så att de kan leva på pengarna. Men det är ett hårt jobb – man kan inte bara lägga upp en video när man är inspirerad att göra det. Man måste vara envis, tålmodig och vara duktig på att filma, redigera mm.

 3. adrianisen2011-03-06 at 19:40Reply

  Jag är en av de få svenska framgångsrika YouTubers! Dock så är det ju ganska nytt i Sverige bara funnits ett par månader så kommer nog fler snart.

  Men precis som du säger så är marknaden på YouTube absurt stor, svårt att beskriva. YouTube är som ett nytt Google fast istället för bloggar och diverse hemsidor så handlar allt om video. Har för mig att jag läst att 30% av alla sökningar på nätet är på YouTube.

  Det som är bra med video är att folk litar på en mer och det är inte lika anonymt vilket betyder att konkurrensen är mindre. Gott om pengar finns det att tjäna också, dock så är det ju bara Adsense reklam man kan ha så man måste ha ganska stora volymer trafik för att kunna leva på det. Dock så är trafik ganska lätt att få via YouTube om man snackar engelska och pratar om populära nyheter t.ex.

  Sen så är det heller inte så lätt att bli YouTube Partner. De söker folk som har runt 1 tusen visningar per dag & dina totala videovisningar ska ligga runt 250 tusen. Prenumeranter bryr de sig inte så mycket om då det är visningar de är ute efter.

 4. peter2011-03-02 at 16:48Reply

  ”De tjänst miljoner på sina YouTube-klipp”

  OBS!! Din rubrik ser konstig ut, annars är du alltid korrekt i meningarna och stavningen.
  Så tack för en kanon bra blogg.

  • TkJ2011-03-02 at 17:20Reply

   peter: Ojdå… :) Tack! När jag blir mer framgångsrik ska jag anställa en korrläsare!

 5. Bizzniz Hosting2011-03-01 at 02:58Reply

  Ja jag har läst en hel del om fenomenet. Men varför ska dom alltid dra till med miljoner. Det kan man säkert göra på dom flesta sätt om man har cirka 100 anställda fillipinare.

  Men tyvärr är jag inte riktigt där (än)
  Ralph

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.