TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Börja tjäna pengar på din blogg – guide för nybörjare

Skribent:
Publicerad: , 18:07
Uppdaterad: 2012-12-18, 05:42
Respons: 18 kommentarer

Tjäna pengarHar du en blogg kan du tjäna pengar på den. Det är egentligen inte speciellt komplicerat, även om det kan kräva en del jobb och tid. Ju mer tid och engagemang du lägger ner på det, desto mer pengar kommer du att tjäna. Det jag inriktar mig på är att tjäna pengar genom att visa annonser, och för mig går det riktigt bra. Det går faktiskt så pass bra att jag numera är på gränsen till att kalla mig proffsbloggare.

Under mina bloggande år har jag skrivit en hel del poster om hur du kan tjäna pengar på annonsering på din blogg. I det här inlägget hade jag tänkt att gå igenom de mest läsvärda posterna. Personligen står jag på tre ben vad gäller annonsnätverk; Tailsweep, Google AdSense och affiliatenätverk.

Artikeln uppdaterad 2012-12-19.

Tjäna pengar på din bloggMissa inte att läsa min populära e-bok Tjäna pengar på din blogg! E-boken är en omfattande guide till hur du kommer igång med att tjäna pengar på bloggandet.

Boken riktar sig mot såväl nybörjare som ännu inte startat en blogg, och till dig som har bloggat ett tag och som försökt tjäna pengar men inte riktigt kommit igång. Följer du de enkla råden i boken kommer du med största säkerhet tjäna in pengarna som boken kostar på väldigt kort tid.

En kombination av dessa har varit framgångsrikt för mig. Jag tycker det är viktigt att sprida ut ”riskerna” så mycket som möjligt, och att på så sätt inte lägga alla ägg i en korg. Hellre 5000 kronor i månaden från tio olika nätverk, än 50000 från ett. Skulle något strula rasar inget samman.

Tjäna pengar på din blogg

Så blir du rik på att blogga!
En kom igång-guide till dig som vill börja tjäna pengar på din blogg. Här får du lära dig grunderna och du hittar alla nätverk och tjänster som du ska anmäla dig till.

Tjäna pengar med Commission Junction
Jag gillar affiliatenätverket Commission Junction, eftersom de har så väldigt många bra program. Det ger bra avkastning och det är ett stabilt och bra system. Några problem med utbetalningar har det aldrig varit. I den här artikeln lär du dig hur du kommer igång!

Så enkelt tjänar du mer pengar på Google AdSense
Genom att flytta annonser och experimentera med färger kan du enkelt öka klickfrekvensen, och därmed din inkomst, på Google AdSense-annonser.

Nu kan du tjäna pengar via AdSense i ditt RSS-flöde
Om du har många RSS-prenumeranter kan det vara värt att aktivera annonser från AdSense i RSS-flödet. Det blir en stabil liten extrainkomst utan att du behöver arbeta med det.

Affiliatenätverk: Så tjänar du pengar som affiliate
En översikt över affiliatenätverk i Sverige, och hur det fungerar att arbeta med dem. Lär dig grunderna i hur du lägger upp annonser och vad som fungerar bäst.

Trimma dina affiliatelänkar för mer provision
Tycker du att dina affiliatelänkar ger för lite avkastning kan du trimma dem och styra dem smartare för att generera fler leads och sales.

Kom igång med affiliatenätverket Double.net
Hos svenska Double.net bör du bli medlem. Det är gratis och de har många bra program som du kan tjäna pengar på. Här får du hjälp att ansluta dig och din sajt på enkelt sätt.

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Kostar det något?

Tjäna pengar på att bloggaEftersom flera har ställt frågan om det kostar något bland kommentarerna, har jag valt att uppdatera det här blogginlägget med svaret. Det är enkelt: Nej, det kostar inget att delta i affiliatenätverk och andra annonsnätverk. Företagen tjänar sina pengar på att ta betalt av annonsörerna. Du behöver sålunda aldrig betala något.

Vill du komma igång snabbt, föreslår jag att du testar affiliatenätverket Affiliator. Det är svenskt, väldigt enkelt att använda och de hanterar inkomstskatten åt dig. Du behöver som regel vara över 18 år. När du registrerar dig anger du ditt bankkonto, alltså ditt vanliga lönekonto. Det är riskfritt.

Affiliator betalar en gång i månaden ut dina provisioner till kontot, så länge du tjänat mer än minimumgränsen på några hundralappar. Skatter och arbetsgivaravgifter fixar de, och de meddelar Skatteverket, så du behöver inte fundera på något inför deklarationen.

När du lärt dig hur affiliateprogram fungerar finns det ännu bättre, fast inte riktigt lika simpla, nätverk. Jag gillar verkligen CJ.com.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

18 kommentarer

 1. Julius Lundberg2012-09-22 at 11:05Reply

  Hej!
  Jag håller själv på med affiliatemarknadsföring och det går hyfsat bra må jag säga. Det är alltid roligt med en passiv inkomst :)

 2. Ella sjödahl2012-04-18 at 18:56Reply

  Om man lägger ut reklam så kan man det!

 3. Ella sjödahl2012-04-18 at 18:54Reply

  Hej jag undrar om man kan lägga ut typ rklam tex (triss,intesport och lekia?

 4. Börja tjäna pengar på din blogg – guide för nybörjare | Vägen till de nya livet!2011-07-13 at 11:05Reply

  […] Börja tjäna pengar på din blogg – guide för nybörjare. This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink. ← Aktiva val i livet? […]

 5. Amanda L2011-04-12 at 14:54Reply

  kan man använda sig av nån av dom sidor du rekommenderade för att tjäna pengar på blogg.se ? tacksam för svar :)

 6. Rasmus / Betalda Undersökningar På Nätet2011-03-17 at 09:50Reply

  Riktigt bra skrivit ! En anledning till att jag började bloggar var denna artikeln :) TACK!

 7. sofia2010-06-30 at 16:34Reply

  jag skulle gärna vilja tjäna pengar på min blogg. Genom att reklamer får vara med och allt möjligt. Vore en bra möjlighet tycker jag. Men jag förstår inte riktigt hur man gör för att få den drömmen sann. Så hjälp mig gärna.

 8. emelie2010-02-03 at 19:37Reply

  Hejsan!
  jag undrar hur jag gör för att lägga in reklam på mn blogg och sedan tjäna pengar på det ? och är det gratis eller det kostar något?

  Mvh emelie.

 9. victoria2010-01-17 at 21:36Reply

  Hej , jag har precis skaffat ett konto på bloggerwave för jag tycker att det värkade enkelt o ja är inte intreserad av en särsilt stor summa pengar .
  Min fråga är nu , När jag går in på ”jobb” så står det inga ” uppdrag ” kan detta bero på att jag skapade mitt konto idag o att det inte har hunnit komma till , eller har det heltenkelt blivit fel i systemet ?

  extremt tacksam för svar !

  kram victoria .

  • TkJ2010-01-17 at 22:07Reply

   Victoria: Jag tror det beror på att de helt enkelt inte sålt in några jobb… Jag tycker Bloggerwave har varit rätt tysta.

 10. mohamed2009-12-18 at 13:56Reply

  vart hamnar pengarna sen då ?
  hur mycke får man per klick på google saken ?

 11. Elin Rundquist2009-06-13 at 21:18Reply

  hej jag har en blogg på devote.se och undrar om jag kan tjäna pengar på den?

  mvh Elin

 12. Elin2009-06-13 at 21:15Reply

  hejsan. Jag har en blogg på Devote.se och undrar om man kan tjäna pengar på den?

  mvh Elin

 13. Caroline2009-06-02 at 10:23Reply

  Hejsan! Jag väldigt intresserad av att tjäna pengar på min blogg, är student med en tunn plånbok så några extra slantar skulle inte sitta fel. Hur gör jag? Är det åldersgräns? Kostar det något? Tacksam för svar :)

 14. TkJ2009-04-15 at 11:47Reply

  Christian: One.com fungerar väldigt bra för mig. Den kör jag ganska hårt med. Det har varit en avvägning eftersom jag tidigare kritiserat One.com en del. I och med att de förbättrade sin service och fått utmärkelser, så kan jag dock rekommendera dem och därför även ha med deras annonser. Hade jag inte gillat dem, hade jag inte kört dem även om det genererat bra med pengar. Jag är rätt strikt så – vill kunna stå för de annonsörer jag lägger upp.

 15. Christian jonsson2009-04-15 at 10:56Reply

  Det känns helt rätt att göra som du att du lägger ”äggen i flera korgar” framför allt när det rör sig om större summor som i ditt fall. Av de 3 som du köper mest på har du någon favorit av dem, något program som är lite mer kostnadseffektivt varje månad?

 16. mclord2009-04-13 at 20:12Reply

  Mycket bra sammanställning! Jag är nog inte ensam om att vilja veta mer om hur du har lyckats så väl :-) Nu blir det till att läsa en massa…

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.