TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga!

Skribent:
Publicerad: , 09:06
Uppdaterad: 2015-10-06, 14:33
Respons: 154 kommentarer

Tjäna pengar på din blogg!

Det är lättare än vad du tror – här lär du dig hur!

Det finns det gott om alternativ. Du behöver inte ha företag registrerat eftersom de allra flesta kan betala ut ersättning som vanlig lön till dig. Pengarna betalas direkt till ditt vanliga bankkonto och företagen betalar din skatt och meddelar Skatteverket. Allt löser sig automatiskt, lagligt och korrekt!

Tjäna pengar på din bloggE-bok om att tjäna pengar på din blogg

I den här artikeln får du lära dig grunderna i att tjäna pengar på din blogg. Om du verkligen vill lyckas, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Boken är på 65 sidor och går igenom massor av olika metoder att tjäna pengar på att blogga.

Att köpa boken är väldigt enkelt och säkert. Du kan köpa den från iBooks via iPhone eller iPad, eller Google Play om du har Android – alternativt via bokhandlare som Bokus och Adlibris. Boken är naturligtvis på svenska, och den är skriven för såväl nybörjare som vana bloggare. Du behöver inga förkunskaper.

Vill du veta hur boken ser ut? Provläs de första sidorna i boken. PDF är ett format som fungerar på de allra flesta datorer, smartphones och surfplattor. Du kan också skriva ut boken på papper om du hellre vill det. Läs mer om innehållet på hemsidan.

Affiliateprogram: Snabbaste sättet att tjäna pengar

Ett affiliatenätverk låter dig gå med i så kallade program, som drivs av företag/annonsörer. Du får betalt för att driva trafik till annonsörens hemsida genom att länka med annonser, textlänkar och så vidare. Varje program har olika betalsätt – de flesta betalar provision på försäljning som din trafik genererar.

Vill du tjäna pengar med affiliateprogram, läs min lätta guide till hur du tjänar pengar på affiliateprogrammet Commission Junction. Den går steg för steg igenom hur du kommer igång och hämtar annonsmaterial.

Jag rekommenderar att du skaffar ett webbhotell med WordPress för att tjäna pengar på att blogga. Då får du ett riktigt webbhotell med egen domän. Det kostar några hundralappar om året, men det är välinvesterade pengar! Webbhotellet Loopia erbjuder bra tjänster och de har även en funktion som heter One-Click Installer som låter dig installera WordPress med ett musklick. Superenkelt!

Besök Loopia för att se deras aktuella erbjudanden!

Anmäl dig till alla affiliatenätverk nedan! Det kostar ingenting och du har inga krav. Ju fler du är med i, desto fler och bättre program/länkar kommer du att få tag på.

CJ.com administrationssida

Commission Junction

CJ är världens största affiliatenätverk som erbjuder tusentals program att välja mellan. Här har du lätt att hitta rätt för din målgrupp, och du kan snabbt tjäna pengar enkelt. Ofta mycket bra ersättning, brett utbud och bra statistik. Enkelt att använda. Rekommenderas – jag tjänar bra med pengar härifrån. Sidan är engelsk men företaget finns även i Sverige. Kom igång-guide.

Adrecord

Adrecord är ett rätt nystartat affiliateporgram som drivs av personer som själva arbetat som affiliates. De har riktigt bra ersättningar och en väldigt lättanvänd teknisk lösning. Enkelt att komma igång!

Tradedoubler

Det största affiliatenätverket i Sverige. Har en stor mängd program knytna till sig och erbjuder många bra funktioner, såsom annonspooler och omfattande rapport- och statistikverktyg.

Affiliator

Konkurrent till Tradedoubler som har lyckats rätt bra med att koppla till sig företag med olika program. Eftersom de flesta företag/annonsörer bara använder ett affiliatenätverk bör du skaffa konto på alla, så att du hittar de bästa annonsörerna för din sajt. .

Affelix

Rätt snytt nätverk som satsar mycket på lead-kampanjer, men som även säljer på CPM – alltså per annonsvisningar. Jag kör personligen Affelix och de har sålt in annonser specifikt för min sajt till riktigt bra ersättning. Rekommenderas. Läs min intervju med Affelix.

Double: Välj affiliateprogram för att tjäna pengar på annonser

Double

Är i likhet med Affiliate en konkurrent till Tradedoubler som funnits ett tag. Jag använder Tradedoubler som referensram eftersom de har funnits längst på svenska marknaden, så jag menar inte att de nödvändigtvis är bäst. Double har ett enkelt system för att tjäna pengar. Som sagt – skaffa konto hos alla om du menar allvar med att tjäna pengar på affiliateprogram. Kom igång-guide.

Zanox

Stort och tryggt nätverk som har massor av bra program som du kan tjäna stora pengar på. Väldigt brett utbud av affiliateprogram med bra ersättningar för att tjäna pengar på din blogg. Placerat i Tyskland.

EuroAds

Ett relativt nystartat nätverk som har rätt många program att fritt välja mellan. Mycket som handlar om hälsa och skönhet. Driver du en blogg inom detta område hittar du många bra affiliatelänkar här.

AdTraction

Ett nytt affiliatenätverk som lovar mycket gott vad gäller länkar. De använder ett nytt smartare system som skapar bättre och mer effektiva mätlänkar, som i längden ger bättre avkastning. Gå med från början och testa!

Mer läsning: Vill du lära dig mer om läs min guide till affiliatenätverk. Här hittar du fler nätverk och större chanser att öka intäkterna!

Missa inte min e-bok Tjäna pengar på din blogg! Boken innehåller 16 kapitel om hur du enkelt kan börja tjäna pengar på att blogga. Dessutom kan du tjäna pengar på din blogg genom att sälja just den här boken via affiliatenätverket Shoutly!

Tjäna pengar via annonsnätverk

Tjäna pengar på att bloggaEtt annonsnätverk har fördelen att du inte behöver arbeta något med annonshantering själv. Det räcker att du ansluter dig, och nätverkets säljare tar hand om att kränga annonser för din sida exklusivt eller för sajter i hela eller delar av nätverket. Betalning varierar mellan att du får betalt per annonsvisning, per klick eller ett fast pris för en viss tidsperiod.

Tailsweep

Ett nätverk som fått en hel del publicitet. Erbjuder en rad olika annonsformat, allt från rektanglar till skyskrapor, storbanners och radannonser. Det är enkelt att registrera sig och implementera koden. Annonser syns bara om de har sålt något, så det finns inga så kallade pluggannonser. Försäljning sker kampanjvis och de betalar ofta rätt bra per visning. Lätt att tjäna pengar om du har många sidvisningar.

AdSense

Behöver jag förklara AdSense? Det är Googles textannonser. Att gå med i AdSense är lätt och det smarta är att annonserna anpassas efter vad som finns på sidan, eftersom Google indexerar dina webbsidor och vet vad som finns därpå. Det är därför AdSense-annonser gör reklam för säkerhetsprogram om jag skriver om antivirus eller brandväggar. Betalar inte ut lön utan skickar bara pengarna som check eller direkt till ditt konto, så du får själv anmäla till skattekontoret att du fått betalning. Fler artiklar om att tjäna pengar på AdSense:

Tjäna pengar på att skriva bloggposter

Det finns tjänster som betalar dig för att skriva om företag och deras produkter och tjänster. Men det finns också ett annat alternativ, och det är att driva en blogg på ett ställe där man betalar dig för att du bloggar just där.

Blogvertiser

Jag har skrivit om Blogvertiser tidigare. De har fått en del kritik, och det är inte så konstigt med tanke på att det inte rör sig om annonsplatser utan det redaktionella innehållet. Som bloggare får du betalt för att skriva om annonsörers tjänster och sajter. Det är i och för sig ett rätt enkelt sätt att få en inkomst från din blogg.

Har jag missat något tjänst? Skicka ett e-post till mig eller lämna en kommentar här nedan så ska jag uppdatera inlägget.

Läs mer om att tjäna pengar:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

154 kommentarer

 1. Hello World! – hur jag skapade bloggen | Något annat2015-03-01 at 12:41Reply

  […] av de första träffarna var Tommy K Johanssons blogg och inlägget ”Tjäna pengar på din blogg – så gör du”. Skummade lite. Såg att han rekommenderar att man skaffar ett webbhotell. Eftersom jag jobbar med […]

 2. Frågvis2014-01-16 at 00:24Reply

  Funderar på det här med Adsense. Är orolig över en massa skumma annonser som visas, typ dejtingsidor och så. De vill jag inte ha på min sajt. Går det inte att sålla hårdare på något sätt? Eller måste man sitta och blocka alla annonser som man ogillar varje dag? Hjälp!

 3. Fredrik2014-01-02 at 15:48Reply

  Skaffade Twitterkonto för en vecka sedan och det har blivit huvudsaklig kanal för nya besökare som konventeras till affliatekunder. Jag har skrivit ett blogginlägg om hur jag driver trafik från Twitter: http://www.starta-blogg.se/twitter-driva-trafik/

 4. fondinvestering2013-07-12 at 20:49Reply

  Jag har nyligen startat bloggen fondinvestering.blogspot.com och har dessutom gjort en ansökan till AdSense. Ansökan beviljades ej med motiveringen att det var för lite material (text) på bloggen. Hur mycket text ungefär måste det finnas för att AdSense skall godkänna bloggen? Jag vill helst inte ansöka gång på gång, utan vill gärna vara hyffsat säker på att ansökan kommer att beviljas nästa gång jag ansöker. P.S. Bra sajt du har!

 5. Birgitta Hakansson2013-07-10 at 15:03Reply

  Jag har en hemsida i WordPress där jag vill ha olika annonser på de olika sidorna. Idag blir det samma annons på alla sidor. Någon som kan hjälpa mig?

 6. Ragnar Jönsson2013-07-10 at 10:51Reply

  Intressant om hur man kan tjäna pengar på en blogg ovan. Jag har planer på att skriva om ett visst ämne på nätet, på en blogg eller på en hemsida. Jag funderar just nu på vilket som är bäst, blogg eller hemsida? Hur skall man tänka? Kan man kombinera blogg och hemsida kanske? Det känns som att en blogg blir lite mer som en typ av dagboksanteckningar, som är daterade och ligger i kalenderordning efter varandra? En webbsida kan väl vara lite mer strukturerad, med olika undersidor om speciella delområden? Har jag fattat det rätt, eller? Synpunkter och tips mottages gärna!

 7. Lindah2013-05-10 at 16:40Reply

  Eftersom det här inlägget handlar om att tjäna pengar så vill jag passa på att tipsa om att det finns MASSOR av lediga jobb för svenskar i Barcelona. Det som är lättast att få är Telemarketingjobb, det erbjuds betald utbildning så tidigare erfarenhet är inget krav. Fast anställning och heltid.

  För mer information så maila mig på [email protected]

 8. Linn - www.linnlilja.se2013-01-09 at 10:32Reply

  Hej! Jag är en nystartad företagare som hade bloggen för sekundär PR-syssla. Har dock fastnat och tycker att det är riktigt roligt men skulle behöva tjäna pengar på det så att det ger mervärde. Jag har i snitt 70 besökare/dag, upptill 110 per dag ibland. Jag letar efter ett-två hyfsat enkela sätt som inte tar mkt tid. Tips?

 9. Pratapengar2012-11-29 at 15:22Reply

  Själv håller vi oss till endast Adsense, problemet vi märkt med olika affilate-förmedlare är ju att det finns en uppsjö av dom att hålla reda på, vilket nästan gör jobbet att lägga in koder osv ej värt det. För övrigt så tackar vi för tipsen!

 10. sara2012-11-11 at 23:25Reply

  Jag säljer inlägg på 50lappen.se
  Blir inte miljonär men lite extra ger det allt =)

 11. Ella2012-10-25 at 12:55Reply

  Bra tips. Ni kan också registrera en domän på https://www.one.com/sv/, där är det säkert och enkelt att skaffa en hemsida.

 12. Claudia2012-09-16 at 05:25Reply

  Jag försöker lägga in verifieringstagg i wordpress men hittar inte källkoden. Hur ska jag göra?

 13. Anna Pettersson2012-08-05 at 12:23Reply

  bloggerfy tycker jag är väldigt bra :)

 14. Linslusen2012-07-15 at 23:09Reply

  Hej tack för en bra summering. Jag har kommit fram till att doubler funkar bra. Även om jag är lite tveksam till deras trafic fail, dvs trafik dom inte är godkänd tex spindlar. Dock ovanligt hög för just detta nätverk – annars toppen. Ps är också intresserad av att hörs hur Erik lyckas omvandla 300 besökare per månad till 5000 kr

 15. Susanna Larsson2012-07-10 at 10:53Reply

  Jag är sugen på att prova blogtraction.se. Är det något system som du har erfarenhet av?

 16. Annette2012-06-26 at 15:05Reply

  jag har en sexblogg, kan jag ändå känna penga på den

  Hälsningar Annette

 17. Harald2012-06-14 at 17:40Reply

  Tack för bra genomgång.

  Jag har letat på bloggers policys angående reklam på bloggar, men hittar ingenting. Får man har annan reklam i de bloggarna är Ad-sence? (Dvs sådant som beskrivs här ovanför i ditt inlägg)

  om inte, vilka bloggställen kan man skapa en blogg på och man har tillåtelse att sätta in de ovan nämna reklamsätten?

 18. Niclas2012-05-30 at 00:10Reply

  Webgains.se ska det vara inte .com

 19. Niclas2012-05-30 at 00:09Reply

  Hej.
  Tänkte bara tipsa om två stycken affiliatenätverk som du inte tog med i artiklen. Det första är Iqmedier.se är ett affiliatenätverk som kör väldigt mycket med tävlingsannonser och reklamannonser. Det andra är Webgains.com som är ganska stort och mar många kända företagare och annonsörer.

 20. viktkoll 1on12012-05-13 at 00:32Reply

  Hallå där, grymt bra tips!
  Va på en seo kurs där du va med som exempel tror jag det va!
  Men jag är novis!

 21. Julius L.2012-05-12 at 17:38Reply

  Visst går det att tjäna bra pengar på nätet, men men man ska inte glömma att det är bara en passiv, extra inkomst ;)

  • TkJ2012-05-13 at 18:57Reply

   Julius: Kallar du bloggande som ett passivt arbete, så borde du testa det…

 22. Erik2012-05-04 at 16:47Reply

  Klart det går tjäna pengar även om man inte har så många besökare, jag tjänar ca 5000kr i månaden på 5-10 besökare per dag.

  • Carolina2012-06-02 at 12:41Reply

   Hur gör du då? Vilka sidor använder du dig utav och så vidare?

 23. TkJ2012-04-25 at 14:18Reply

  Fredrik: Det beror på vad man menar med att tjäna pengar. Om man är ute efter några hundralappar i månaden så klarar man sig med hundra besökare om dagen. Men det går inte att dra runt ett företag på sådana småsummor.

 24. Fredrik2012-04-24 at 17:38Reply

  Att man skulle behöva ha flera tusen besökare för att det ska vara lönt att ens försöka tjäna pengar håller jag inte med om.

  Till stor del handlar det om att anpassa sitt annonsmaterial och rikta det till sin målgrupp.

  Ett fel som många bloggare gör är att de fyller sina sidopaneler med banners och tror att ju fler annonser man har, desto mer kommer man att tjäna. Ofta ser det bara oseriöst ut och det är enligt egen erfarenhet inte särskilt många som klickar på banners överhuvudtaget.

  Mitt tips är att skriva om och rekommendera olika produkter emellanåt och använda sig av textlänkar istället för banners.

 25. Carita2012-04-04 at 09:48Reply

  Jag som är väldigt oteknisk och har svårt för att fatta hur man gör, vad ska jag välja när jag börjar blogga och ändå tjäna pengar och kunna styra reklamen till viss del?

 26. Patrik2012-02-24 at 03:08Reply

  Bra guide!

 27. Magnus Lundblad2012-02-18 at 04:06Reply

  Har en blogg om Brasilien pa engelska, ar boende dar, skriver om det mesta som ror Brasilien och lite resetips etc. Hur manga poster bor man skriva per vecka? Nu har jag endast 50-60 besokare per dag, sa forstar att det ar for tidigt att tanka affiliate och adsense? Men hur manga besokare bor man ha per dag for detta?

 28. gratis dejting2012-02-16 at 21:59Reply

  Jag upplever att adsense varierar mycket från dag till dag. Vad beror detta på? Borde inte inkomsten ligga mer stadigt?

  • TkJ2012-02-17 at 06:22Reply

   gratis dejting: Enligt mina erfarenheter bör du ha runt 5000-10000 besökare om dagen för att AdSense ska vara stabilt.

 29. xtrapengar2012-02-11 at 21:49Reply

  Jag var medlem i blogvertiser i fem månader utan att få ett uppdrag. Sen fick jag uppdrag för över 2000 på de nästkommande sex månaderna så ha lite tålamod. Men det är klart – vill man tjäna pengar så kan man ju skapa en blogg med inriktningen mot nått av de ämnen man tror säljer bäst…

  Angående skatten så drar både blogvertiser och svenska affiliateföretag skatten direkt så det är ingen fara.

  Tack förresten för alla tips på denna sida. Jag skriver själv om att tjäna pengar online på min hemsida (men med lite annan inriktning) och har fått mycket hjälp av dig. Särskillt när det gäller affiliate.

 30. Blogg Inc.2012-02-08 at 14:34Reply

  Håller med om de flesta. Problemet med Blogvertiser som jag ser det är att om du inte har en JÄTTEpopulär blogg om mode/smink/gaming så är det praktiskt taget omöjligt att få erbjudanden. Har flera populära bloggar med väldigt stora mängder besökare men dock inga erbjudanden vilket jag finner en aning synd. Dock bara varit medlem där ett par veckor så får väl vänta och hoppas! Bra rekommendationer

 31. Shandi Barzenji2012-01-28 at 10:44Reply

  Heej jag heter Shandi och jag jag en blogg och jag vill tjäna pengar på min blogg :)

 32. Fredrik2012-01-21 at 14:35Reply

  Jag är hyfsat säker på att Kisse tjäna sina pengar genom att göra reklam för företag direkt.

 33. Internetarbete2012-01-21 at 14:33Reply

  Det bästa sättet att få reda på det är att ta reda på det själv. Det var så jag började tjäna pengar med adense. Första sidan jag la upp annonser har kanske dragit in ca 300kr på mer än ett år. Den andra sidan jag försökte mig på ungefär 4000kr.

  Precis som TkJ säger beror det på flera olika aspekter, men du förlorar aldrig något på att testa!

 34. Om Kissie2012-01-19 at 18:17Reply

  Är det så här Kissie tjänar sina pengar?

 35. Tjäna pengar på bloggen2012-01-15 at 17:47Reply

  Bra inlägg, finns verkligen massor att läsa på den här bloggen. Skulle du vilja dela med dig cirka hur mycket du tjänar på den här bloggen ? Självklart förstår jag om du inte vill :)

 36. Philip från "Tjäna pengar snabbt"2011-12-12 at 23:19Reply

  Adsense är oslagbart för den som enkelt och snabbt vill komma igång med att tjäna pengar på internet. Nackdelen med adsense är att dem ibland kan få frispel och stänga ned ens konto utan anledning eller förklaring. Det minsta man kan begära är väl ändå att ett utav världens största företag ska kunna ha en fungerande kundsupport?

  Det kan därför vara bra att ”inte ha alla ägg i samma korg” och sprida ut riskerna lite genom att se till att man har olika inkomstkällor.

  Tack för ett bra inlägg,
  Philip

 37. Tjäna pengar snabbt2011-11-08 at 19:08Reply

  Nabil skriver i ovanstående kommentarer att det är bäst att tjäna pengar genom Blogvertiser med en nystartad blogg. Jag tycker snarare att Google adsense är det bästa alternativet om man snabbt vill komma igång med att tjäna pengar, trots att Blogvertiser också är suveränt.

  Även olika affiliate program kan fungera hyfsat, men det känns som att man behöver en hel del trafik för att kunna tjäna mycket pengar som affiliate. Samtidigt är det förmodligen också svårare att komma igång med det som nybörjare,.

 38. Rasmus2011-11-07 at 14:31Reply

  I början trodde man att det var ganska lätt att tjäna pengar på sin blogg men det krävs sitt tålamod kan jag intyga.

  Felet många gör är att skapa en blogg om något dom inte är ett dugg intresserade av. Då kommer man garanterat att tröttna snabbt och bloggen läggs ner.

  Välj istället något som ligger en varmt om hjärtat. Då blir det mycket lättare och dessutom roligare att uppdatera :)

 39. Hans-Georg Lundahl2011-11-02 at 17:29Reply

  Ett sätt ingen eller få tänkt på (min bloggutmaning är bara ett exempel):

  http://vecka7.blogspot.com/2011/10/ordningen-har-for-den-som-vill.html

  M a o: autorisera tryck-versioner, be om dricks-pengar eller frivilliga royalties från tryckare.

 40. The CopyKat2011-10-25 at 17:19Reply

  Ser onekligen intressant ut, är ju själv ny i bloggvärlden, ska skanna igenom dina artiklar och roffa åt mig allt gott :) Tack för välskrivna artiklar i detta ämne. Ser att du har en väldigt populär blogg med mycket besökare, törs man fråga vad du tjänar själv?

 41. TP2011-10-05 at 11:53Reply

  här är en länken ni kan tjäna pengar på genom att klicka banner osv…. prova själv det kostar inte och skadar inte

  http://asonewishes.com/pages/index.php?refid=hunter166

 42. Ronny2011-09-29 at 22:05Reply

  Tjäna mer pengar på att länka till e cigaretter , 10% per sale hos AdRecords. Kolla bloggen http://ecigaretter.blogspot.com

 43. Nabil2011-08-25 at 23:03Reply

  @ Janina: när man har en liten blogg så anser jag att man bör pröva på Blogvertiser. Hos Blogvertiser får du betalt för att skriva om ett antal webbplatser (oavsett hur många besökare du har) vilket helt klart är att föredra. Annars slänger du ju upp affiliatelänkar på sajten och behöver få folk att faktiskt köpa något (vilket kan vara svårt om man inte har särskilt många besökare).

  Hos Blogvertiser vet jag att man kan vara minderårig.

  Blogvertiser går att använda borta hos blogg.se, men sannolikheten för att en annonsör hör av sig är minimal. Jag föreslår därför att du tar Tommys tips och registrerar en domän. Kostar (bara) 100 :- om året :)

 44. Janina2011-08-13 at 22:57Reply

  Hej! Bra blogg och bra inlägg som ger en massa tips! Har dock 3 frågor.
  1. Vilket sätt är bäst att börja med när man har en liten/medel blogg?
  2. Kan man vara minderårig för att kunna tjäna pengar på dessa sätt?
  3. Går det att använda dessa sätt via blogg.se eller måste man ha en egen domän för det?

 45. Josefin2011-08-13 at 14:09Reply

  Jag är från Finland och bloggar på en finlandsvensk bloggsida och vill som alla andra försöka tjäna pengar på mitt bloggande. Men nu är det ju så att jag inte kan finska och har ingen aning om hur jag ska tjäna pengar via finska sidor. Då är frågan om jag kan registrera mig på svenska sidor och tjäna via dem utan att allt skiter sig på ett eller annat vis. Jag är som inte direkt high på allt med webbhotell, affiliatenätverk etc..

 46. Azreen2011-08-12 at 23:21Reply

  Hej
  JAg har en modeblogg där jag skriver om min vardag och massa annat. JAg vill tjäna pengar på minn blogg. Jag har runt 500 läsare. Vilken sida rekommenderar? svara gärna till min mail. Tacksam för svar MVH AZreen

 47. TkJ2011-07-30 at 09:12Reply

  Åsa: Här finns tonvis av artiklar: http://blogg.tkj.se/artiklar/

 48. Åsa Hult2011-07-29 at 22:59Reply

  Hej !
  Jag har hört att man kan tjäna pengar på reklam till bloggen, men
  vet absolut inget mer. Hur gör jag ???
  Skicka gärna ett mail.
  mvh Åsa

 49. Tjäna snabba pengar2011-07-21 at 15:31Reply

  Mycket bra och välskrivet inlägg som säkert hjälpt mycket folk att tjäna sina första kronor på internet. Tycker dock att du framhäver affilliateprogrammen lite väl mycket.

  I min mening är det betydligt bättre och framför allt enklare att tjäna pengar genom adsense, speciellt som nybörjare. Det är väl dock en smaksak kanske, jag har inte försökt att tjäna pengar genom affiliate, så det kanske är dags att försöka mig på det.

  Åter igen, tack för en bra blogg. Konstigt att jag missat den tidigare, lägger till den som bokmärke.

 50. Engla2011-06-15 at 06:01Reply

  Hejsan ! Är 11 år och har 20 besökare om dagen på min blogg kan jag käna pengar elr är jag för ung och min blogg nt tillräckligt populär ??

  Tacksam för svar !

 51. Hans2011-06-06 at 13:06Reply

  Det finns ju många bra guider där ute, denna får en tvåa av en femma. Jag skule starkt rekommendera att läsa denna guide då den är mer guidad om hur man gör förutom själva annonserna, jag använder mig av den bla. http://ekonomi2011.blogspot.com/2011/01/tjana-pengar-pa-din-blogg-del-1.html

  • TkJ2011-06-06 at 23:38Reply

   Hans: Jag gissar på att det är du själv som ligger bakom ”Ekonomi 2011″…

 52. Jan Sjöberg2011-05-23 at 09:49Reply

  Hej.
  Jag har några bloggar, där den nämnda wordpressbloggen är en. Jag har försökt lägga in material från Tradedoubler, med det fungerar ej. WordPress tar inte mot script. Så hur gör jag för att lägga in annonser på WordPress-sidan, utan att skaffa ett webbhotell? Jag har min domän på Loopia, men vill inte skaffa ett hotell, då min gamle iBook har svårt att handskas med dylika tingestar.
  På mina bloggerbloggar fungerar Tradedoubler helt utan problem.
  /JS

  • TkJ2011-05-23 at 09:52Reply

   Jan: WordPress.com tillåter inte annonser, du får inte ha någon form av annonser på en sådan blogg. Kör du WordPress på egen domän på webbhotell är det dock fritt fram. Och webbhotell har ingenting med din egna dator att göra. Du behöver inga program installerade – allt körs hos webbhotellet.

 53. Malgorzata2011-04-21 at 13:35Reply

  Just det som är bra med egen bloggande att man kan börja tjäna pengar genom olika område, som du har beskrivit här. Varför inte börja med det här http://malgorzatahaggu.se/roligt-enkelt-och/

 54. Magdalena2011-03-09 at 15:03Reply

  Hej! Tack för alla tips, grym hemsida/blogg! En sak jag önskar bara är att när du länkar till andra inlägg i din blogg så vore det skönt om de öppnades i ett nytt fönster, annars tappar man bort sig :)

  MVH
  Magdalena

 55. Clas2011-03-05 at 11:18Reply

  Hej,
  vad är skillnaden på ”blogger” och ”wordpress”
  de bästa hälsningar,
  clas

 56. Tjäna Pengar Online2011-02-16 at 17:05Reply

  Mycket bra inlägg! Jag ska bli medlem på ett par stycken redan nu :)

  Men en fråga, varför har du inte tagit med Clickbank i din lista?

 57. Johannes2011-01-19 at 13:17Reply

  Tack för en god samling med affiliatenätverk.
  Jag har själv hållt på mycket med affiliates, men hade ingen aning om att det fanns så här många program.
  Ska definitivt prova på fler nu. Och går självklart via dina länkar. :)

 58. nasu2010-10-10 at 12:00Reply

  hur gör man så man tjänar pengar när någon klickar på bloggen eller aa besöker den? de kanske står men ja fattar ingenting
  och hur gör man reklam i bloggen ?

 59. Tjäna pengar på bloggen @ chisp2010-09-30 at 20:59Reply

  […] är ett bra exemplen på en som rider på ryktesvågen. Andra bloggar mer professionellt, TKJ är ett lysande exempel på detta, har drar in fina summor varje […]

 60. Frasse2010-09-26 at 21:30Reply

  Hej, Jag har en egen domän men med wordpress som mall.. Jag läste innan att man kan inte ha annonser på sin blogg om man har wordpress.com… men man kan väl ha det om man har en egen domän som jag har?

 61. areeeeh2010-09-23 at 14:05Reply

  Heeejsan. skulle du kunna ge en tydlig instruktion på hur man tjänar pengar genom att annonsera på bloggen via zanox? med bilder osv.tacksam för svar..
  KRAM:)

 62. Sexuella Tankar2010-09-15 at 23:33Reply

  Hej
  Jag undrar på ett ungefär många besökare man behöver ha för att det ska generera en tusenlapp i månaden via adsense eller något annat verktyg?
  Jag har haft mellan 150 och 250 unika besökare i veckan sedan jag startade bloggen och vill veta hur mycket jag behöver få upp besökarna innan det är lönsamt med besökare.

 63. Michelin2010-08-31 at 02:29Reply

  Jag gör nog allting precis fel, för jag får inte ihop många kronor trots enormt mycket arbete.
  Jag fick min första inkomst den här månaden men det var inte mycket att hurra för.
  Har du nån möjlighet så kan du väl kolla upp min blogg och hör gärna av dig via min mail och ge mig dina synpunkter och åsikter.
  Jag strävar efter att få lite mer i inkomst än vad jag får nu idag.
  Jag tycker jag har både det ena och det andra men helt utan några större förändringar. Undrar vad jag gör för fel?
  Hälsningar Michelin

 64. Erik2010-08-28 at 18:56Reply

  TkJ, jag märke visst att jag hade skrivit lite fel. Om man tjänar mindre än 18 000 kr/år så slipper man betala någon skatt. Jag antar att för en nystartad blogg med reklam så tjänar man knappast så mycket under året, pga av det låga antalet läsare.

  Läs mer på skatteverket.se/skattejamkning.

 65. TkJ2010-08-28 at 17:43Reply

  Erik: Naturligtvis måste du skatta och deklarera för inkomster på 18000 kr per månad! Hade det inte varit så hade sjuksköterskor, tandsköterskor, elektriker och andra aldrig behövt betala skatt…

  Bankerna registrerar det mesta. Och de hör även av sig till skatteverket om du kommer in med en check i månaden som du löser ut i kontanter.

  Skatteverket håller till exempel kontroll på svenska sajter som tjänar pengar på AdSense, affiliatenätverk och andra annonsnätverk. De vet hur mycket besökare du har och ungefär hur mycket du tjänar.

  Vi är så pass övervakade i Sverige att det svarta pengar bara är möjligt om du får kontanter direkt från arbetsgivaren. Och även då – när du börjar använda pengarna kommer det att skapa misstankar. Allt dyrt i Sverige kräver ju att du registrerar dig – ponera att du köper en bil för 50000 spänn och du nolltaxerar…

 66. Erik2010-08-28 at 13:03Reply

  Per, låt oss säga att du väljer AdSense och du tar emot checkar.
  Frågan är ju om checkarna redovisas/registreras hos banken. Om banken inte registrerar att du har mottagit checkarna så kan vem som helst skita i att skatta för pengarna eftersom transaktionerna inte registreras.

  Tjänar man också under 18 000 kr/månad (rätt siffra?) behöver man inte skatta för pengarna. Men att deklarera det kanske är något helt annat.

  Eller har jag fel?

 67. Tindra2010-07-21 at 23:46Reply

  Istället för att tjäna pengar på er blogg så borde ni pröva GDI Global domains det är något som verkligen fungerar, inte som alla andra tjäna pengar på nätet jobb!
  http://www.freedom.ws/tindran

 68. tjäna pengar på nätet2010-07-16 at 08:24Reply

  Som alltid, mycket fin information, tack för all hjälp, jag lär mig hela tiden, från din information!
  Petter

 69. Anders2010-07-15 at 12:57Reply

  Tack för en bra skriven artikel!

 70. Linda2010-07-12 at 16:11Reply

  Hej! Jag kör en ”blog” via en facebook fanpage. Jag har over 4300 fans och fler for varje dag. 86% av fansen ar kvinnor mellan 18 och 34. I veckan ungefar 400 interactions. Hur ska jag basta tjana pengar eller freebees pa min blog? Jag sriver pa engelska och det ar allt fran roliga vitsar till mode musik och recept. Jatte tacksam for hjalp! Linda i Spanien (pa facebook Chris Tomic )

 71. 95% av besökarna är SPAM2010-06-29 at 07:29Reply

  […] manuellt, men värre är det med statistiken, åtminstone för dom som driver en större blogg och tjänar pengar på sitt bloggande. Statistiken blir missvisande och det är sålunda svårt att exempelvis se vilka sidor som är […]

 72. Per Arvelin2010-06-28 at 14:22Reply

  Gillar denna blogg skarpt!
  Här finns mycket matnyttigt och dessutom är det lätt att förstå.

  • TkJ2010-06-29 at 02:57Reply

   Per: Tack!! :)

 73. Karl2010-06-22 at 18:44Reply

  Det finns tydligen en helt ny sorts annonseringstjänst där tanken är att man erbjuder specifika produkter inom området man bloggar om och får rätt sjysst betalt per grej man säljer:
  http://www.omnisale.se

  Tjänsten är hittills tydligen bara öppen för utvalda sajter och bloggar, men jag provade att maila publicistkontakten där på

  [email protected]

  och han gav mig ett konto!!

 74. Jennica2010-05-28 at 03:30Reply

  Jag undrar rätt och slätt om Skatteverket får reda på bloggens namn och innehåll om man registrerar den till affiliatenätverk för att tjäna pengar på den?

  • TkJ2010-05-28 at 22:11Reply

   Jennica: Skatteverket får reda på att du får utbetalningar från affiliatenätverk, ja.

 75. maria2010-05-14 at 12:55Reply

  Hej!
  Hur fungerar adsense etc gentemot andra länder. Om jag skriver på engelska och personen som kommer in på min blogg är britt/från dator i GB, kommer då annonserna vara anpassade till den engelska marknaden?

 76. Andreas2010-05-09 at 17:58Reply

  Härlig guide, hjälper även mig som lever på affiliate/reklam inkomster.

 77. Tjana Pengar2010-05-06 at 18:40Reply

  Det är svårt att bygga upp en blogg och driva mycket trafik till den. Adsense är det bästa alternativet för små och medel bloggar.

  • TkJ2010-05-06 at 20:44Reply

   Tjana pengar: Så svårt är det inte, så länge man skriver om ett intressant ämne som man brinner för. Bloggar om att tjäna pengar på Internet blir ytterst sällan framgångsrika.

 78. Pera Webbhotell2010-05-03 at 12:48Reply

  WinStart erbjuder 30% i provision för webbhotell. Det gäller inte bara första året utan så länge kunden betalar för webbhotell.
  http://www.winstart.se/partner.php

 79. Välkommen hem till mig, daju.se at Daniel Juzovitskij2010-04-26 at 17:33Reply

  […] Kommer självklart att experimentera mycket med bloggen och testa allt från google analytics till reklam på bloggen. Alltså kommer ni hela tiden finna nya och roliga saker som jag även kommer skriva om för att […]

 80. www.daju.se, snart blir det mitt nya hem « Daniel Juzovitskij2010-04-25 at 22:39Reply

  […] Kommer självklart att experimentera mycket med bloggen och testa allt från google analytics till reklam på bloggen. Alltså kommer ni hela tiden finna nya och roliga saker som jag även kommer […]

 81. Empa2010-04-19 at 00:44Reply

  http://website.ws/invite – kolla länken.

 82. Empa2010-04-19 at 00:44Reply

  Jag hittade det här och det tjänar jag pengar på! // Empa

 83. lotta2010-04-02 at 23:41Reply

  Går det inte att gå ur cj?

 84. Nicole2010-03-01 at 22:56Reply

  Hej!

  Jag har en snabbt växande blogg (har haft den i två veckor och besökare per dag ökar kraftigt, nu är jag uppe på 70 besökare om dagen) Jag undrar vilket sätt jag bäst kan tjäna pengar på? Då det är många yngre tjejer som läser min blogg vill jag på inget sätt råka få reklam om porr eller något annat vulgärt.
  Skulle vara väldigt tacksam för svar.

  Vänliga hälsningar Nicole

  • TkJ2010-03-02 at 18:16Reply

   Nicole: På 70 besökare kan du inte tjäna några pengar. Du behöver nog upp till 7000 innan det är lönt att arbeta med det, om du har en målgrupp bestående av unga tjejer.

 85. Anders2010-02-25 at 17:15Reply

  Läste att det var en som fick porrlänk på sin blogg och det är ju inte så kul. Kan man välja kategorier av reklam som man ej vill ha?

 86. christoffer2010-02-24 at 14:43Reply

  hej.
  trade deuble är inte alls bra.
  dom hittade på lögner om min hemsida för kunna dra tillbaka alla min förtjänster tex telenor på 320kr för ogitlig anosering.
  jag var i kontakt med telenor på deras chatt och skriv vad jag hade skrivit om dom och var jag hade dom. telenor kolla upp min sida och dom såg inte några fel som visade att det var ogitlige anoser ttvär kunde dom inte göra nåt, dom sa att jag måste reda ut det med trade duble jag har skrivit fler mail och inte fått ett enda svar på 3vecker.
  ochså sa dom att en anose visade visade om battirer gick till telia osv och ska stäga av mig för detta och allt jag tjärnat, men jag kollade upp detta det stämmer inte den gå till battiresovernight som den ska, ochså kollade jag upp alla mina linkar flera gånger och alla gå rätt ochså bad jag andra kolla upp mina linkar och alla säger dom gå rätt. jag förstå inte vad dom håller på med dom lurade mig på nästan 600kr så jag varnar er för det programet skaffa en annan istället.
  om ni inte tro mig gå ut på min hemsida cglinkforyou.com och kolla tex min battre anossen som inte alls gå till tela som dom påstor. jag har besämt om dom inte svara snart och ge mig det jag har tjärnat kommer jag ta bort deras anoser och varna andra för dom på min hemsida

 87. Tobias2010-02-22 at 08:38Reply

  Intressant läsning. Annonser är ju ett bra komplement till en sida för besökare som inte söker exakt din produkt, men kanske liknande produkter som du själva inte tillhandahåller. Det skadar aldrig att ha en annons eller två uppe.

 88. Becca2010-02-10 at 15:29Reply

  Alla affilate program, är det gratis att vara publisher?

 89. johan2010-02-06 at 23:40Reply

  Hej, tack för intressant läsning!

 90. Anders Ericsson2010-01-01 at 16:57Reply

  Bra och detaljerat! Bra att ni listar alla olika affiliate nätverk också. Läste en liknande artikel på http://www.webhostingguiden.se/tjana-pengar-pa-att-blogga/ men den tar inte upp dom olika affiliate nätverken utan endast vart man kan registrera sig för gratis bloggar.

 91. TkJ2009-12-23 at 16:08Reply

  Camie: Det är klart att du behöver tillräckligt med trafik för att tjäna pengar på annonsförsäljning. Det är ju samma sak med all form av försäljning. Har du en butik utan besökare, säljer du inget. Har du en tidning som ingen läser, vill ingen annonsera.

  Fördelen med Internet och affiliateprogram är att du kan vara med trots att du inte har en viss mängd trafik. Du har chansen även om du har lite besökare. Visst kommer du inte tjäna pengar som en sajt med mycket besökare, men det goes without saying.

 92. CAMIE2009-12-23 at 03:24Reply

  Jag är extremt tveksam till alla dessa program. Speciellt AdOperator, Tradedoubler och Double.net, har prövat dessa och de ger inte ett öre om man inte har tillräckligt med trafik!

  AdOperator väljer dessutom själv ut vilka annonser som ska visas, vilket inte alls blev rätt.

  Tror att många av de här företagen utnyttjar t.ex. bloggare genom att säga att man tjänar pengar lätt på att lägga ut deras annonser på bloggen fast det man egentligen gör är att visa annonser helt i onödan och gratis dessutom..

  Det är mycket jobb för ingenting om din hemsida inte har tillräckligt med besökare… Men det är det aldrig någon som säger…

 93. Pontus E2009-12-22 at 23:07Reply

  Agent Interactive har nya ägare och är inte i konkurs längre.

 94. Björn2009-11-27 at 10:29Reply

  Det bästa sättet att tjäna pengar på sin blogg lyder som följande: Hitta en produkt, skapa en hemsida om den – SEO. Fungerar extremt bra för mig, och jag drar in hur mycket pengar som helst varje månad på detta!

 95. Carl Stridsberg2009-11-21 at 18:06Reply

  Ser att du har ”Sponsrade länkar” på bloggen. Har för mig att Google inte gillar att man har något som heter så. Att det är bättre att kalla dem ”Länktips” eller ”Månadens länkar” typ..

  Hur ligger det egentligen till med detta Tommy?
  //Carl

 96. Laffe2009-11-12 at 18:59Reply

  Hej TKJ!

  Hur funkar det med affiliatenätverk och pengarna?
  Är det bara så att man få pengarna på kontot varje månad eller liknande, och sen behöver man inte göra något mer?
  Eller måste man göra något när man får pengarna?

  Och sen en till fråga, är det någon åldersgräns på hur gammal man måste vara för att kunna använda affiliatenätverk? Vet du det? :)

  Tack för en bra blogg!

  MVh
  Laffe

 97. Tjäna pengar på din hemsida | GoLidén.com2009-10-18 at 15:51Reply

  […] Så blir du rik på att blogga – blogg.tkj.se 24 / september / 2009  Nyheter  […]

 98. Tjäna pengar på att blogga2009-09-27 at 14:59Reply

  […] Tjäna pengar på att blogga Posted by admin September 27, 2009 Låt mig fråga dig: ”Vill du börja blogga bara för att bli rik snabbt? och tjäna pengar” …Det är sant att man kan tjäna pengar genom att blogga, men för riktigt framgångsrikt bloggande krävs det att du också har kunskap om främst två saker: 1. Hur man skapar en populär blogg. 2. Hur man tjänar pengar på sin trafik genom affiliateprogram. […]

 99. Sam Elfström2009-09-13 at 13:20Reply

  Det här inlägget har värkligen gett mig mer sug till att starta en blogg.
  Jag funderar på att starta en blogg!!

  Min pappa har sagt att bloggar är skit, men ändå…

 100. Stellan2009-09-12 at 11:35Reply

  Hej Tommy.
  Jag håller precis på att starta en blogg.
  Har läst mycket om affiliate länkar tänkte därför kolla om du har någon koll på om man borde använda ”link cloak” sidor?

 101. Robert2009-08-25 at 22:03Reply

  Bra tips du har. Ska nog ta och testa något av affiliatenätverken.

 102. JESLI.SE en blogg om livet från sveriges framsida - härliga göteborg! » Blog Archive » “Så blir du rik på att blogga”2009-08-04 at 20:45Reply

  […] hittade en hemsida där man kan läsa massor om ämnet och där finns även tips på hur man exempelvis kan göra för […]

 103. Angie2009-07-25 at 16:35Reply

  Hej hej!
  grymma förslag du ger :)
  tänkte bara kolla, är alla dem gratis sidor man går med i? eller måste man betala för vissa?

  • TkJ2009-07-26 at 16:53Reply

   Angie: Alla är gratis.

 104. abm2009-07-25 at 13:19Reply

  Hmm.. Fel länk! Sorry.

  http://abmblogg.com/ABMvideo/ABMvideo.swf

 105. abm2009-07-25 at 10:01Reply

  Se hur jag skapar en blogger blog på 5 min.

  http://www.youtube.com/watch?v=J0iSDEQMSME

 106. abm2009-07-25 at 09:42Reply

  @TkJ, @Martin Systemet fungerar, och är helt “Set-it-and-Forget-it”.
  Vad det gäller moral och etik, jag vet inte, jag är inte expert i ämnet LoL :) .
  @TkJ sa:” … snor material från andra … ”
  Skriptet översätter engelska bloggar till svenska så jag tycker inte att det kan betraktas som stöld. ”Google translate” gör samma sak.

 107. Martin2009-07-24 at 18:04Reply

  Hej, nä, håller ju med tkj om att abm:s förslag inte skulle gagna webben på något vis… men: är inte det främsta argumentet att det inte skulle fungera? Eller KAN det rent utav funka?! Hmm.

  • TkJ2009-07-24 at 23:04Reply

   Martin: Tja, om man struntar helt i moraliska aspekter så finns det så klart rätt många saker man kan tjäna pengar på… :P

 108. abm2009-07-19 at 18:15Reply

  Det finns inte så många bloggare som kan säga att dom kan försörja sig på sitt bloggande. För att tjäna pengar måste du ha besökare. Man kan inte tjäna pengar med 100 besökare/dag, inte mycket pengar i alla fal. Men varför inte ha 10-100 bloggar som har 100 besökare/dag, då pratar vi pengar.
  Här får ni tips:
  1. Gå till http://www.000webhost.com registrera dig och du har webbhosting som är gratis och är bättre än One.com
  2. Gå till http://abmblogg.com och skaffa skript för auto blogging
  på wordpress och blogger bloggar.
  3. Luta dig tillbaka och se kulorna rulla in

  • TkJ2009-07-22 at 23:26Reply

   abm: Sådant rekommenderar jag INTE. Internet är tillräckligt fullt av skit. Vi behöver inte idioter som lägger upp 100 skräpbloggar som bara snor material från andra och som smutsar ner sökmotorerna.

 109. Freddan2009-07-17 at 18:37Reply

  Jag regisrerade ett domän och allt på förstasidan där men sen kommer man inte mycket längre.. man borde ju behöva något lösenord eller något för att kunna logga in någonstans..

  Ha de fint

 110. Smsnetwork2009-06-26 at 11:52Reply

  Det finns även http://www.frossle.com

  Jonas det är exakt som TKJ säger, själv tjänar mina sajter mellan 300.000 till 600.000 i månaden i reklam, och kampanjer, detta är pågrund av att min sajt är skrift på Svenska, Norska, Danska, Finska, Franska, Estlänska, Engelska och många fler spårk.

  Och besökare över hela värden.
  Ju mer besökare, och ju mer du anpassar reklamen efter innehållet ju mer kan du tjäna.

  Finns vissa annonsörer som betalar 500:- per insättning hos en annonsör.

  Vilket har man mellan 20-120 besökare och säg att 40 st slutfört det så har du ju 500×40 på dagen vilket blir 20000:-

  Sen beror ju helt och hållet på vilka annonsörer man använder.
  Mina annonsörer som jag kör på själva klick får inte komma upp på sajten om dem betalar mindre än 4:- per klick.

 111. A Nym2009-05-17 at 20:52Reply

  Det finns ett annat sätt att tjäna pengar för oss som inte är så bra på att blogga. Det är gratis, busenkelt och ett helt nytt sätt. Maila mig – [email protected] så ska jag berätta mer. /A

 112. En liten paus i bloggandet2009-05-16 at 12:42Reply

  […] inte likt TkJ bloggandet som en inkomst så jag återkommer med ny kraft när livet stabiliserat sig igen. Tills dess blir det lite mindre […]

 113. Robert Levinsson2009-05-12 at 07:36Reply

  Mycket bra lista. Fick en del tips här. Tack.

 114. Linn2009-05-07 at 17:58Reply

  När man blivit medlem på sidorna och lagt ut reklamen och kanske får in lite pengar, måste man själv fixa med skatt och sånt där när pengarna har kommit in? eller hur är det?.

 115. Joakim2009-05-07 at 15:12Reply

  Sedan finns även denna sida, innehåller en massa matnyttig information över möjligheter på nätet både finansiella och marknadsföring.

 116. Gino Abdullah2009-04-26 at 19:01Reply

  Hej! Underbara tips. I och med att jag är studerande och jobbar eh hel del blir det lite svårt för mig att ha tiden över för att skapa mig dessa typer av tjänster. Därför tänkte jag komma med ett förslag som jag gärna tar per e-post. Jag tjänar peng rpå det och även du. Jag behöver helt enkelt en hjälpande hand.Hör gärna av dig!

 117. Kalle2009-04-24 at 16:46Reply

  Schyst guide!

  Jag har en blogg med lite mopedguider och annat och skulle gärna tjäna lite pengar på den också. Vet du om det är tillåtet att istället för att länka till permalänken från startsidan så länkar man till reklam, om man visar tydligt i utdraget att det är reklam som man tar sig till om man klickar på länken?

 118. My Hartman2009-03-30 at 18:51Reply

  jag har ca 700-1000 besökare om dagen på min blogg, hur mycket skulle jag kunna tjäna på det? Jag skulle gärna vilja ”installera” detta, men jag är under 18 år, hur blir det då?

 119. Johan2009-03-02 at 13:40Reply

  Länken funkade inte, här är den:

  http://www.internetinkomster.net

 120. Johan2009-03-02 at 13:39Reply

  Jag kan tipsa alla som behöver hjälp med att tjäna pengar på er blogg eller hemsida (eller bara tjäna pengar utan någon webbplats) om http://www.internetinkomster.net. Jag köpte rapporten på förstasidan och den ger verkligen intäkter. Perfekt att använda på min blogg!

 121. Peter Jansson2009-02-20 at 12:49Reply

  En trevlig artikel om att tjäna pengar på sin blogg har skrivits av Dave Winer, se länken till den här kommentaren.

 122. PPC SPY2009-02-18 at 17:48Reply

  Som vanligt bra skrivet, ska följa allt du skriver om bloggeri

 123. Sven Tycker2009-02-12 at 18:48Reply

  Reklam står jag ut med, men det ska tydligt framgå att det är just reklam. Avbrott för reklam visar att det är reklam. Men om Aktuellts reporter helt plötsligt skulle få betalt av Företag A för att prata bra om just Företag A i Aktuellt så är ju allt förtroende borta. Samma med reklam i bloggtexten där det inte framgår att det är betald reklam utan läsaren tror att det är bloggarens neutrala personliga åsikt. Alltså, bannerannonser – OK. Men reklam i texten där det inte framgår att det är betalda åsikter – oärligt.

 124. TkJ2009-02-05 at 00:04Reply

  Angående att som barn vara med i affiliatenätverk så går det nog i de flesta fall. Man kan få lön även som mindreårig.

 125. TkJ2009-02-05 at 00:03Reply

  Hampus: Det enda någon kan göra med ditt kontonummer är att sätta in pengar.

 126. Hampus2009-02-04 at 23:22Reply

  Ponera att jag skulle välja t ex ”Tailsweep”. – Hur vet jag att de är säkra, hederliga och inte bara är ute efter mitt kontonummer för att utnyttja detta till annat?

  Och vad har jag för garanti på att deras pondus i sakfrågan är något att lita på?

 127. Joolz2009-02-04 at 22:20Reply

  Samma fråga som ida, kan man som minderårig gå med i ett affiliatenätverk?

 128. ida2009-01-22 at 20:38Reply

  hejsan, om man är en 14 årig tjej, är det möjligt att jag kan tjäna pengar på min blogg ?

 129. Jonas Olsson2009-01-11 at 08:50Reply

  @Sven

  Jag håller med till viss del. Samtidigt är det ju samma sak som all tv reklam du ser. Tror du inte personerna där får betalt för att säga en sak? Likväl tappar man inte förtroendet för TVn:)

  Jag använder inte själv blogvertiser men har hört att man kan själv neka eller acceptera ett uppdrag. Så man kan styra det lite i allafall

 130. Sven Ohlsson2008-10-10 at 14:38Reply

  Finns det inte något som heter moral?

  Betald textreklam som från Blogvertiser måste jag säga är att lura läsaren. Skulle jag komma underfund med att en blogg jag läser får betalt för att göra reklam för något i texten utan att det egentligen framgår att det är reklam är ju allt förtroende borta.

  Jag skulle inte heller acceptera att placera in reklam på min sida där jag själv inte har kontroll över vad som görs reklam för. Min egen moral säger till mig att jag inte gör reklam för något som jag inte skulle stå för själv. Helt plötsligt riskerar jag att göra reklam för en porrsajt eller ett företag jag personligen tycker är en bluff osv.

  Återstår alltså rena fffiliateprogram. De få kronor som trillar in får bli en bonus. Men om jag skrev min blogg för att tjäna pengar försvinner ju argumentet för att skriva bloggen – åtminstone för mig.

 131. Ermin2008-09-17 at 15:42Reply

  Hej tycker du har en väldigt bra blogg skulle gärna vilja göra ett länkbyte med dig.
  Mvh Ermin
  xperten.webb.se

 132. Erica2008-08-02 at 22:33Reply

  hej!
  jo jag har en blogg som har besökare från 0-40 der varrierar!
  vilken tjänst rekomenderar du för min blogg? och hur får man en tjänst som skickar ut grejer til en i bland? jag vet att kenza har så
  hoppas jag kan få ett svar! skicka gjärna svaret till e-posten! :)

 133. Mattias2008-07-28 at 20:05Reply

  Är det någon som kan redogöra för hur mycket skatt och avgifter som dras ifrån inkomsterna på de olika nätverken? På agentinteractive dras över 50% på ett 2kr-klick tex… är inte det lite mycket? Hur fungerar det på tradedoubler tex?

 134. Lotta2008-07-19 at 21:59Reply

  Hej!

  jag hade ADense en tid och det kom upp porrig reklam så jag tog snabbt bort den. Jag har en inredningsida så det är ju väldigt konstigt..

 135. Mattias2008-07-10 at 11:15Reply

  Är det förresten någon som vet hur man får in flash/javascript-baserade annonser på wordpress.com?

 136. Mattias2008-07-10 at 11:14Reply

  Agent interactive har en väldigt enkel struktur på sitt affiliate nätverk. Mycket enklare än min erfarenhet av tradedoubler… än så länge.

  http://skoldator.wordpress.com

 137. Per2008-06-25 at 22:45Reply

  Det är väldigt lätt att glömma att skatta för pengarna och riskera att göra fel vid deklarationen…

  se följande länk….

  http://www.skatteverket.se/nyheterpressrum/pressrum/pressmeddelanden/2008/2008/20080613internetingenskattefrizon.5.121b82f011a74172e5880001860.html

 138. Mikael Widéen2008-06-06 at 20:26Reply

  Joy, jag tycker du skall börja med Adsense. Välj därefter ett affiliatenätverk t ex Tradedoubler och länka till de programmen som finns där utifrån det du skriver om. Utöka sen eventuellt med annat affiliatenätverk och när du har lite fler besökare även med Tailsweep.

 139. Joy2008-05-28 at 18:08Reply

  Hejsan! Ville bara fråga dig vilken tjänst du rekomenderar mest för en blogg som min, som har mellan 20-120 besökare om dagen.
  (Finns ju så många tjänster att tjäna pengar på, svårt att välja för en blindhöna som mig!)

  Tacksam för svar!

 140. TkJ2008-01-13 at 17:25Reply

  Jonas: Det varierar jättemycket. Det handlar så klart om vad du skriver om, hur du placerar reklamen och hur mycket du arbetar med att anpassa affiliateprogram efter innehållet. Har du några hundra besökare om dagen kan det ge någon tusenlappar i månaden – om det sköts bra.

 141. Jonas g2008-01-13 at 16:33Reply

  Hur mycket ger det att lägga till den här typen av reklam på hemsida ?
  Har någon gjort någon undersökning på hur många besökare som behövs för att det ska vara värt något ?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.