TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga!

Skribent:
Publicerad: , 09:06
Uppdaterad: 2015-10-06, 14:33
Respons: 154 kommentarer

Tjäna pengar på din blogg!

Det är lättare än vad du tror – här lär du dig hur!

Det finns det gott om alternativ. Du behöver inte ha företag registrerat eftersom de allra flesta kan betala ut ersättning som vanlig lön till dig. Pengarna betalas direkt till ditt vanliga bankkonto och företagen betalar din skatt och meddelar Skatteverket. Allt löser sig automatiskt, lagligt och korrekt!

Tjäna pengar på din bloggE-bok om att tjäna pengar på din blogg

I den här artikeln får du lära dig grunderna i att tjäna pengar på din blogg. Om du verkligen vill lyckas, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Boken är på 65 sidor och går igenom massor av olika metoder att tjäna pengar på att blogga.

Att köpa boken är väldigt enkelt och säkert. Du kan köpa den från iBooks via iPhone eller iPad, eller Google Play om du har Android – alternativt via bokhandlare som Bokus och Adlibris. Boken är naturligtvis på svenska, och den är skriven för såväl nybörjare som vana bloggare. Du behöver inga förkunskaper.

Vill du veta hur boken ser ut? Provläs de första sidorna i boken. PDF är ett format som fungerar på de allra flesta datorer, smartphones och surfplattor. Du kan också skriva ut boken på papper om du hellre vill det. Läs mer om innehållet på hemsidan.

Affiliateprogram: Snabbaste sättet att tjäna pengar

Ett affiliatenätverk låter dig gå med i så kallade program, som drivs av företag/annonsörer. Du får betalt för att driva trafik till annonsörens hemsida genom att länka med annonser, textlänkar och så vidare. Varje program har olika betalsätt – de flesta betalar provision på försäljning som din trafik genererar.

Vill du tjäna pengar med affiliateprogram, läs min lätta guide till hur du tjänar pengar på affiliateprogrammet Commission Junction. Den går steg för steg igenom hur du kommer igång och hämtar annonsmaterial.

Jag rekommenderar att du skaffar ett webbhotell med WordPress för att tjäna pengar på att blogga. Då får du ett riktigt webbhotell med egen domän. Det kostar några hundralappar om året, men det är välinvesterade pengar! Webbhotellet Loopia erbjuder bra tjänster och de har även en funktion som heter One-Click Installer som låter dig installera WordPress med ett musklick. Superenkelt!

Besök Loopia för att se deras aktuella erbjudanden!

Anmäl dig till alla affiliatenätverk nedan! Det kostar ingenting och du har inga krav. Ju fler du är med i, desto fler och bättre program/länkar kommer du att få tag på.

CJ.com administrationssida

Commission Junction

CJ är världens största affiliatenätverk som erbjuder tusentals program att välja mellan. Här har du lätt att hitta rätt för din målgrupp, och du kan snabbt tjäna pengar enkelt. Ofta mycket bra ersättning, brett utbud och bra statistik. Enkelt att använda. Rekommenderas – jag tjänar bra med pengar härifrån. Sidan är engelsk men företaget finns även i Sverige. Kom igång-guide.

Adrecord

Adrecord är ett rätt nystartat affiliateporgram som drivs av personer som själva arbetat som affiliates. De har riktigt bra ersättningar och en väldigt lättanvänd teknisk lösning. Enkelt att komma igång!

Tradedoubler

Det största affiliatenätverket i Sverige. Har en stor mängd program knytna till sig och erbjuder många bra funktioner, såsom annonspooler och omfattande rapport- och statistikverktyg.

Affiliator

Konkurrent till Tradedoubler som har lyckats rätt bra med att koppla till sig företag med olika program. Eftersom de flesta företag/annonsörer bara använder ett affiliatenätverk bör du skaffa konto på alla, så att du hittar de bästa annonsörerna för din sajt. .

Affelix

Rätt snytt nätverk som satsar mycket på lead-kampanjer, men som även säljer på CPM – alltså per annonsvisningar. Jag kör personligen Affelix och de har sålt in annonser specifikt för min sajt till riktigt bra ersättning. Rekommenderas. Läs min intervju med Affelix.

Double: Välj affiliateprogram för att tjäna pengar på annonser

Double

Är i likhet med Affiliate en konkurrent till Tradedoubler som funnits ett tag. Jag använder Tradedoubler som referensram eftersom de har funnits längst på svenska marknaden, så jag menar inte att de nödvändigtvis är bäst. Double har ett enkelt system för att tjäna pengar. Som sagt – skaffa konto hos alla om du menar allvar med att tjäna pengar på affiliateprogram. Kom igång-guide.

Zanox

Stort och tryggt nätverk som har massor av bra program som du kan tjäna stora pengar på. Väldigt brett utbud av affiliateprogram med bra ersättningar för att tjäna pengar på din blogg. Placerat i Tyskland.

EuroAds

Ett relativt nystartat nätverk som har rätt många program att fritt välja mellan. Mycket som handlar om hälsa och skönhet. Driver du en blogg inom detta område hittar du många bra affiliatelänkar här.

AdTraction

Ett nytt affiliatenätverk som lovar mycket gott vad gäller länkar. De använder ett nytt smartare system som skapar bättre och mer effektiva mätlänkar, som i längden ger bättre avkastning. Gå med från början och testa!

Mer läsning: Vill du lära dig mer om läs min guide till affiliatenätverk. Här hittar du fler nätverk och större chanser att öka intäkterna!

Missa inte min e-bok Tjäna pengar på din blogg! Boken innehåller 16 kapitel om hur du enkelt kan börja tjäna pengar på att blogga. Dessutom kan du tjäna pengar på din blogg genom att sälja just den här boken via affiliatenätverket Shoutly!

Tjäna pengar via annonsnätverk

Tjäna pengar på att bloggaEtt annonsnätverk har fördelen att du inte behöver arbeta något med annonshantering själv. Det räcker att du ansluter dig, och nätverkets säljare tar hand om att kränga annonser för din sida exklusivt eller för sajter i hela eller delar av nätverket. Betalning varierar mellan att du får betalt per annonsvisning, per klick eller ett fast pris för en viss tidsperiod.

Tailsweep

Ett nätverk som fått en hel del publicitet. Erbjuder en rad olika annonsformat, allt från rektanglar till skyskrapor, storbanners och radannonser. Det är enkelt att registrera sig och implementera koden. Annonser syns bara om de har sålt något, så det finns inga så kallade pluggannonser. Försäljning sker kampanjvis och de betalar ofta rätt bra per visning. Lätt att tjäna pengar om du har många sidvisningar.

AdSense

Behöver jag förklara AdSense? Det är Googles textannonser. Att gå med i AdSense är lätt och det smarta är att annonserna anpassas efter vad som finns på sidan, eftersom Google indexerar dina webbsidor och vet vad som finns därpå. Det är därför AdSense-annonser gör reklam för säkerhetsprogram om jag skriver om antivirus eller brandväggar. Betalar inte ut lön utan skickar bara pengarna som check eller direkt till ditt konto, så du får själv anmäla till skattekontoret att du fått betalning. Fler artiklar om att tjäna pengar på AdSense:

Tjäna pengar på att skriva bloggposter

Det finns tjänster som betalar dig för att skriva om företag och deras produkter och tjänster. Men det finns också ett annat alternativ, och det är att driva en blogg på ett ställe där man betalar dig för att du bloggar just där.

Blogvertiser

Jag har skrivit om Blogvertiser tidigare. De har fått en del kritik, och det är inte så konstigt med tanke på att det inte rör sig om annonsplatser utan det redaktionella innehållet. Som bloggare får du betalt för att skriva om annonsörers tjänster och sajter. Det är i och för sig ett rätt enkelt sätt att få en inkomst från din blogg.

Har jag missat något tjänst? Skicka ett e-post till mig eller lämna en kommentar här nedan så ska jag uppdatera inlägget.

Läs mer om att tjäna pengar:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 

154 kommentarer

 1. Fredrik2014-01-02 at 15:48Reply

  Skaffade Twitterkonto för en vecka sedan och det har blivit huvudsaklig kanal för nya besökare som konventeras till affliatekunder. Jag har skrivit ett blogginlägg om hur jag driver trafik från Twitter: http://www.starta-blogg.se/twitter-driva-trafik/

 2. fondinvestering2013-07-12 at 20:49Reply

  Jag har nyligen startat bloggen fondinvestering.blogspot.com och har dessutom gjort en ansökan till AdSense. Ansökan beviljades ej med motiveringen att det var för lite material (text) på bloggen. Hur mycket text ungefär måste det finnas för att AdSense skall godkänna bloggen? Jag vill helst inte ansöka gång på gång, utan vill gärna vara hyffsat säker på att ansökan kommer att beviljas nästa gång jag ansöker. P.S. Bra sajt du har!

 3. Birgitta Hakansson2013-07-10 at 15:03Reply

  Jag har en hemsida i WordPress där jag vill ha olika annonser på de olika sidorna. Idag blir det samma annons på alla sidor. Någon som kan hjälpa mig?

 4. Ragnar Jönsson2013-07-10 at 10:51Reply

  Intressant om hur man kan tjäna pengar på en blogg ovan. Jag har planer på att skriva om ett visst ämne på nätet, på en blogg eller på en hemsida. Jag funderar just nu på vilket som är bäst, blogg eller hemsida? Hur skall man tänka? Kan man kombinera blogg och hemsida kanske? Det känns som att en blogg blir lite mer som en typ av dagboksanteckningar, som är daterade och ligger i kalenderordning efter varandra? En webbsida kan väl vara lite mer strukturerad, med olika undersidor om speciella delområden? Har jag fattat det rätt, eller? Synpunkter och tips mottages gärna!

 5. Lindah2013-05-10 at 16:40Reply

  Eftersom det här inlägget handlar om att tjäna pengar så vill jag passa på att tipsa om att det finns MASSOR av lediga jobb för svenskar i Barcelona. Det som är lättast att få är Telemarketingjobb, det erbjuds betald utbildning så tidigare erfarenhet är inget krav. Fast anställning och heltid.

  För mer information så maila mig på [email protected]

 6. Linn - www.linnlilja.se2013-01-09 at 10:32Reply

  Hej! Jag är en nystartad företagare som hade bloggen för sekundär PR-syssla. Har dock fastnat och tycker att det är riktigt roligt men skulle behöva tjäna pengar på det så att det ger mervärde. Jag har i snitt 70 besökare/dag, upptill 110 per dag ibland. Jag letar efter ett-två hyfsat enkela sätt som inte tar mkt tid. Tips?

 7. Pratapengar2012-11-29 at 15:22Reply

  Själv håller vi oss till endast Adsense, problemet vi märkt med olika affilate-förmedlare är ju att det finns en uppsjö av dom att hålla reda på, vilket nästan gör jobbet att lägga in koder osv ej värt det. För övrigt så tackar vi för tipsen!

 8. sara2012-11-11 at 23:25Reply

  Jag säljer inlägg på 50lappen.se
  Blir inte miljonär men lite extra ger det allt =)

 9. Ella2012-10-25 at 12:55Reply

  Bra tips. Ni kan också registrera en domän på https://www.one.com/sv/, där är det säkert och enkelt att skaffa en hemsida.

 10. Claudia2012-09-16 at 05:25Reply

  Jag försöker lägga in verifieringstagg i wordpress men hittar inte källkoden. Hur ska jag göra?

 11. Anna Pettersson2012-08-05 at 12:23Reply

  bloggerfy tycker jag är väldigt bra :)

 12. Linslusen2012-07-15 at 23:09Reply

  Hej tack för en bra summering. Jag har kommit fram till att doubler funkar bra. Även om jag är lite tveksam till deras trafic fail, dvs trafik dom inte är godkänd tex spindlar. Dock ovanligt hög för just detta nätverk – annars toppen. Ps är också intresserad av att hörs hur Erik lyckas omvandla 300 besökare per månad till 5000 kr

 13. Susanna Larsson2012-07-10 at 10:53Reply

  Jag är sugen på att prova blogtraction.se. Är det något system som du har erfarenhet av?

 14. Annette2012-06-26 at 15:05Reply

  jag har en sexblogg, kan jag ändå känna penga på den

  Hälsningar Annette

 15. Harald2012-06-14 at 17:40Reply

  Tack för bra genomgång.

  Jag har letat på bloggers policys angående reklam på bloggar, men hittar ingenting. Får man har annan reklam i de bloggarna är Ad-sence? (Dvs sådant som beskrivs här ovanför i ditt inlägg)

  om inte, vilka bloggställen kan man skapa en blogg på och man har tillåtelse att sätta in de ovan nämna reklamsätten?

 16. Niclas2012-05-30 at 00:10Reply

  Webgains.se ska det vara inte .com

 17. Niclas2012-05-30 at 00:09Reply

  Hej.
  Tänkte bara tipsa om två stycken affiliatenätverk som du inte tog med i artiklen. Det första är Iqmedier.se är ett affiliatenätverk som kör väldigt mycket med tävlingsannonser och reklamannonser. Det andra är Webgains.com som är ganska stort och mar många kända företagare och annonsörer.

 18. viktkoll 1on12012-05-13 at 00:32Reply

  Hallå där, grymt bra tips!
  Va på en seo kurs där du va med som exempel tror jag det va!
  Men jag är novis!

 19. Julius L.2012-05-12 at 17:38Reply

  Visst går det att tjäna bra pengar på nätet, men men man ska inte glömma att det är bara en passiv, extra inkomst ;)

  • TkJ2012-05-13 at 18:57Reply

   Julius: Kallar du bloggande som ett passivt arbete, så borde du testa det…

 20. Erik2012-05-04 at 16:47Reply

  Klart det går tjäna pengar även om man inte har så många besökare, jag tjänar ca 5000kr i månaden på 5-10 besökare per dag.

  • Carolina2012-06-02 at 12:41Reply

   Hur gör du då? Vilka sidor använder du dig utav och så vidare?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.