TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Så börjar du tjäna pengar med Commission Junction

Skribent:
Publicerad: , 06:23
Uppdaterad: 2009-09-02, 14:46
Respons: 32 kommentarer

CJ.com är ett av världens största affiliatenätverk. Företaget kommer från USA men finns numera även i Sverige. De firar i år 10-årsjubileum, vilket talar för att de varit med tillräckligt länge för att veta vad de sysslar med.

Jag har använt CJ.com ett tag nu och jag drar in en hel del pengar via deras affiliateprogram. Det är helt enkelt en väldigt bra tjänst med ett enormt utbud av program. Många program har dessutom mycket goda ersättningsnivåer. Har du en egen hemsida av något slag, och vill tjäna extrapengar så bör du absolut prova CJ.com.

Tjäna pengar via affiliatenätverket CJ.com

Själva sajten är tyvärr inte översatt till svenska ännu, men det går nog rätt bra ändå. Du börjar med att fylla i en ansökan om medlemsskap där du får ange namn, adress och information om din hemsida. Det går rätt fort. När det är klart får du kolla din e-postadress efter en bekräftelse.

Jag ska inte fördjupa mig i hur affiliateprogram fungerar i den här artikeln. Vill du veta mer om grunderna, kan du läsa mitt inlägg Så här tjänar du pengar som affiliate.

Så får du betalt

När din ansökan är klar och du har ditt inloggningsnamn och lösenord, kan du logga in på CJ:s hemsida så att du kommer till din personliga administrationssida.

CJ.com administrationssida

Det är från denna sida som du kommer åt dina affiliateprogram, läser av statistik, ser hur mycket pengar du har tjänat och så vidare. Det första du bör göra är att fylla i information om hur du vill ha dina utbetalningar. Det gör du genom att klicka Account. På den här sidan hittar du rutan Payment Information. Här fyller du i dina uppgifter.

Jag har angivit mitt bankkonto så att pengarna betalas direkt dit. Det är ingen fara ur säkerhetsaspekt. CJ.com är ett väldigt stort och pålitligt företag. Jag har inte haft några problem och fått kontinuerligt utbetalningar varje månad.

Ansök till affiliateprogram

Det finns som sagt hur många affiliateprogram som helst att ansöka till hos CJ.com. Om din hemsida är svenskspråkig bör du koncentrera dig på relevanta svenska program. Jag kör till exempel Symentec Sverige och Surftown, för att nämna några.

Sök affiliateprogram hos CJ

För att ansöka till ett program klickar du på Get Links. Härifrån kan du söka efter program, annonser, länkar och så vidare. Prova att söka efter något – skriv ”surftown” som exempel. När du fått en sökträff klickar du på programmets namn, varpå en popupruta öppnas. Här finns information om programmet, hur mycket du tjänar och så vidare. Längst ner finns knappen Apply, som du klickar på för att ansöka till programmet.

Att bli godkänd till ett program tar olika lång tid. Ibland går det direkt, ibland tar det flera dagar. Det beror på hur företaget bakom programmet arbetar.

Hitta annonsmaterial

När du väl blivit godkänd till ett affiliateprogram kan du hämta dess annonsmaterial för att lägga upp på din hemsida. Även detta gör du under Get Links. Klicka på underrubriken By Relationship för att få fram alla program du är godkänd partner till. Varje program har en länk som heter View Links. Denna får du också fram och du klilckar upp popupfönstret med information om programmet.

Hämta annonser

View Links visar alla länkar som programmet har lagt upp. Här kan du läsa dig fram till vad det är för typ av länk; textlänk, banner, flashbanner, storlek på banner och så vidare. Du kan välja fritt. Vad som är bäst är svårt att säga. Det beror på din hemsida, så bäst är att testa och ha tålamod. Ett tips är att textlänkar ofta fungerar bättre, och det är alltid bäst att länka till så nära köp/avslut som möjligt. Att bara länka till en e-butiks förstasida ger mycket sämre respons än att direktlänka till en relevant produkt.

När du har hittat en annons du vill använda klickar du på dess länk i kolumnen Name. Ett popup-fönster öppnas, vari du klickar Get HTML för att få en bit HTML-kod att klistra in på din hemsida, där du vill att annonsen ska visas.

Svårare än så är det inte. När du väl lagt in annonser på din sajt, kan du följa statistiken via din administrationssida. Klicka på Run Reports för att få fram en massa olika alternativ för att presentera statistik över annonsvisningar, klick, försäljning, provision och så vidare.

Anmäl dig till CJ.com

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Läs också: Kom igång att tjäna pengar med Double.net

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 

32 kommentarer

 1. Samuel Gustafsson2012-09-20 at 20:35Reply

  Commission junction verkar riktigt krångligt. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men får det inte att fungera :s

 2. Tommy k Johansson2012-07-03 at 23:50Reply

  Rebecka: Tailsweep.se arbetar så. Men att folk inte klickar på annonser är en myt. Så länge du marknadsför produkter som intresserar dina läsare, kommer de att klicka.

  Problemet är att sådana som vi som jobbar med Internet, inte tycker att vi någonsin klickar på annonser, och då drar vi slutsatsen att ingen annan heller gör det. Det stämmer inte. :)

 3. Rebecca Parman2012-07-03 at 16:56Reply

  Hej!
  Jag undrar om det finns något reklambolag som ger en pengar bara för att annonsera, alltså inte för hur många som faktist trycker på annonserna? Det är enligt min uppfattning inte många som faktist frivilligt ( ofta av misstag dock) trycker på annonser, typ vid sidan av bloggar och annat. Som jag uppfattade gick CJ på klick?

  MvH Rebecca, är jättetacksam för svar ~

 4. Lärkontrakt | christoffermattsson2012-05-17 at 17:04Reply

  […] Tommy K (2007-10-08). Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga. [Elektronsikt]. Tillgänglig:http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: […]

 5. Del 3. Tjäna pengar på din blogg! | christoffermattsson2012-05-14 at 10:51Reply

  […] Tommy K (2007-10-08). Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga. [Elektronsikt]. Tillgänglig: http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: […]

 6. Erika Lindström2012-05-10 at 13:01Reply

  Hur gör man för att få reklam i en ”ram” runt själva hemsidan?

 7. Erika Lindström2012-05-10 at 12:26Reply

  Hej, tack för jättebra och tydlig information. Jag är helt med på allt som du skrev i annonsen, men nu har jag fastat på att jag inte vet HUR jag ska klistra in HTML koden på hemsidan. Ska jag ladda hem nåt plug-in (har en wordpress-blogg) och hur vet jag var den ska klistras in någonstans?

  Jag har också provat att lägga in ad-sense annonser och det fungerar i början av bloggen, men längre ner har jag fullt med tomma, fula, gula fält. Hur tar jag bort dessa?

  mvh ERIKA

 8. Johan2012-03-17 at 20:50Reply

  Hej.
  Var inne idag på CJ men letade förgäves efter där jag kan göra enkla url till min blogspot. Har text länkar och kan inte använda html/java där.

  Går det över huvudtaget?

  Tack för en bra blogg.
  /Johan

 9. Mats Montelin2011-09-18 at 15:19Reply

  Om du har installerat wordpress på din server, så får man väl?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.