TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Så börjar du tjäna pengar med Commission Junction

Skribent:
Publicerad: , 06:23
Uppdaterad: 2009-09-02, 14:46
Respons: 32 kommentarer

CJ.com är ett av världens största affiliatenätverk. Företaget kommer från USA men finns numera även i Sverige. De firar i år 10-årsjubileum, vilket talar för att de varit med tillräckligt länge för att veta vad de sysslar med.

Jag har använt CJ.com ett tag nu och jag drar in en hel del pengar via deras affiliateprogram. Det är helt enkelt en väldigt bra tjänst med ett enormt utbud av program. Många program har dessutom mycket goda ersättningsnivåer. Har du en egen hemsida av något slag, och vill tjäna extrapengar så bör du absolut prova CJ.com.

Tjäna pengar via affiliatenätverket CJ.com

Själva sajten är tyvärr inte översatt till svenska ännu, men det går nog rätt bra ändå. Du börjar med att fylla i en ansökan om medlemsskap där du får ange namn, adress och information om din hemsida. Det går rätt fort. När det är klart får du kolla din e-postadress efter en bekräftelse.

Jag ska inte fördjupa mig i hur affiliateprogram fungerar i den här artikeln. Vill du veta mer om grunderna, kan du läsa mitt inlägg Så här tjänar du pengar som affiliate.

Så får du betalt

När din ansökan är klar och du har ditt inloggningsnamn och lösenord, kan du logga in på CJ:s hemsida så att du kommer till din personliga administrationssida.

CJ.com administrationssida

Det är från denna sida som du kommer åt dina affiliateprogram, läser av statistik, ser hur mycket pengar du har tjänat och så vidare. Det första du bör göra är att fylla i information om hur du vill ha dina utbetalningar. Det gör du genom att klicka Account. På den här sidan hittar du rutan Payment Information. Här fyller du i dina uppgifter.

Jag har angivit mitt bankkonto så att pengarna betalas direkt dit. Det är ingen fara ur säkerhetsaspekt. CJ.com är ett väldigt stort och pålitligt företag. Jag har inte haft några problem och fått kontinuerligt utbetalningar varje månad.

Ansök till affiliateprogram

Det finns som sagt hur många affiliateprogram som helst att ansöka till hos CJ.com. Om din hemsida är svenskspråkig bör du koncentrera dig på relevanta svenska program. Jag kör till exempel Symentec Sverige och Surftown, för att nämna några.

Sök affiliateprogram hos CJ

För att ansöka till ett program klickar du på Get Links. Härifrån kan du söka efter program, annonser, länkar och så vidare. Prova att söka efter något – skriv ”surftown” som exempel. När du fått en sökträff klickar du på programmets namn, varpå en popupruta öppnas. Här finns information om programmet, hur mycket du tjänar och så vidare. Längst ner finns knappen Apply, som du klickar på för att ansöka till programmet.

Att bli godkänd till ett program tar olika lång tid. Ibland går det direkt, ibland tar det flera dagar. Det beror på hur företaget bakom programmet arbetar.

Hitta annonsmaterial

När du väl blivit godkänd till ett affiliateprogram kan du hämta dess annonsmaterial för att lägga upp på din hemsida. Även detta gör du under Get Links. Klicka på underrubriken By Relationship för att få fram alla program du är godkänd partner till. Varje program har en länk som heter View Links. Denna får du också fram och du klilckar upp popupfönstret med information om programmet.

Hämta annonser

View Links visar alla länkar som programmet har lagt upp. Här kan du läsa dig fram till vad det är för typ av länk; textlänk, banner, flashbanner, storlek på banner och så vidare. Du kan välja fritt. Vad som är bäst är svårt att säga. Det beror på din hemsida, så bäst är att testa och ha tålamod. Ett tips är att textlänkar ofta fungerar bättre, och det är alltid bäst att länka till så nära köp/avslut som möjligt. Att bara länka till en e-butiks förstasida ger mycket sämre respons än att direktlänka till en relevant produkt.

När du har hittat en annons du vill använda klickar du på dess länk i kolumnen Name. Ett popup-fönster öppnas, vari du klickar Get HTML för att få en bit HTML-kod att klistra in på din hemsida, där du vill att annonsen ska visas.

Svårare än så är det inte. När du väl lagt in annonser på din sajt, kan du följa statistiken via din administrationssida. Klicka på Run Reports för att få fram en massa olika alternativ för att presentera statistik över annonsvisningar, klick, försäljning, provision och så vidare.

Anmäl dig till CJ.com

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Läs också: Kom igång att tjäna pengar med Double.net

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

32 kommentarer

 1. Samuel Gustafsson2012-09-20 at 20:35Reply

  Commission junction verkar riktigt krångligt. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men får det inte att fungera :s

 2. Tommy k Johansson2012-07-03 at 23:50Reply

  Rebecka: Tailsweep.se arbetar så. Men att folk inte klickar på annonser är en myt. Så länge du marknadsför produkter som intresserar dina läsare, kommer de att klicka.

  Problemet är att sådana som vi som jobbar med Internet, inte tycker att vi någonsin klickar på annonser, och då drar vi slutsatsen att ingen annan heller gör det. Det stämmer inte. :)

 3. Rebecca Parman2012-07-03 at 16:56Reply

  Hej!
  Jag undrar om det finns något reklambolag som ger en pengar bara för att annonsera, alltså inte för hur många som faktist trycker på annonserna? Det är enligt min uppfattning inte många som faktist frivilligt ( ofta av misstag dock) trycker på annonser, typ vid sidan av bloggar och annat. Som jag uppfattade gick CJ på klick?

  MvH Rebecca, är jättetacksam för svar ~

 4. Lärkontrakt | christoffermattsson2012-05-17 at 17:04Reply

  […] Tommy K (2007-10-08). Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga. [Elektronsikt]. Tillgänglig:http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: […]

 5. Del 3. Tjäna pengar på din blogg! | christoffermattsson2012-05-14 at 10:51Reply

  […] Tommy K (2007-10-08). Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga. [Elektronsikt]. Tillgänglig: http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: […]

 6. Erika Lindström2012-05-10 at 13:01Reply

  Hur gör man för att få reklam i en ”ram” runt själva hemsidan?

 7. Erika Lindström2012-05-10 at 12:26Reply

  Hej, tack för jättebra och tydlig information. Jag är helt med på allt som du skrev i annonsen, men nu har jag fastat på att jag inte vet HUR jag ska klistra in HTML koden på hemsidan. Ska jag ladda hem nåt plug-in (har en wordpress-blogg) och hur vet jag var den ska klistras in någonstans?

  Jag har också provat att lägga in ad-sense annonser och det fungerar i början av bloggen, men längre ner har jag fullt med tomma, fula, gula fält. Hur tar jag bort dessa?

  mvh ERIKA

 8. Johan2012-03-17 at 20:50Reply

  Hej.
  Var inne idag på CJ men letade förgäves efter där jag kan göra enkla url till min blogspot. Har text länkar och kan inte använda html/java där.

  Går det över huvudtaget?

  Tack för en bra blogg.
  /Johan

 9. Mats Montelin2011-09-18 at 15:19Reply

  Om du har installerat wordpress på din server, så får man väl?

 10. Mats Montelin2011-09-18 at 15:16Reply

  Hej
  Undrar om det kostar något att vara med på Cj.com?
  Tyckte det verkade konstigt, när man skulle fylla i sina uppgifter under konto.
  Förstod inte den översta rutan.

 11. N.2011-06-19 at 13:35Reply

  Hej. Går det att bli medlem på cj.com om man har blogg.se? Mvh N

 12. Lilly2011-06-06 at 12:11Reply

  Hej!
  Tack så mycket för dett inlägg, det har hjälpt mig jättemycket. Jag har dock en fråga: hur klistrar jag in annonsen på min blogg? Jag är inte så teknisk av mig och har aldrig gjort sånt här förrut. Tacksam för svar.

 13. Anna Berkane2011-03-08 at 20:26Reply

  Hej!

  Jag måste tacka dig och säga att det var lätt att lära sig. Jag håller på att bygga min första egna hemsida och det är inte lätt. Jag vill inrikta mig på att tjäna pengar online så att jag kan jobba hemifrån. Har du några tips om hur man bygger en hemsida och vad den ska innehålla? Jag tar tacksamt emot alla tips.

  MVH
  Anna Berkane

 14. Tiffany2011-01-24 at 18:50Reply

  Försökte bli medlem på sidan men när jag ska fylla i mitt telefonnummer går det bara inte.. fattar inte hur jag ska fylla i det, har provat på alla sätt med landskod och area-code..

 15. Tajjna2010-12-06 at 22:41Reply

  En fråga om googles affiliate network. Har gått med, men vet inte hur det fungerar. Måste man aktivt söka företag, eller sköter google det precis som med adsense?

 16. Anna Nordström2010-11-23 at 10:32Reply

  Hej!

  Hur lägger jag upp länken och får annonsen att synas i WordPress, känner du till det?
  Jag jobbar inte med HTML koder, då kanske det inte fungerar tänker jag?

  Hittar ingen bra information om hur jag ska göra!

  BRA blogg detta, TACK!

  • TkJ2010-11-23 at 20:33Reply

   Anna: Du får tyvärr inte ha annonser på WordPress.com-bloggar.

 17. Anette Hultman2010-08-24 at 19:45Reply

  Surfade runt och hamnade på din sida. Ville bara säga att den här artikeln var väldigt bra och väl dokumenterad.
  /Anette

 18. Lovisas extrablogg :)2010-07-11 at 23:51Reply

  Hejj, jag är fundersam om man måste ”köpa” ut sin blogg
  från blogg.se för att kunna lägga till reklam och tjäna
  pengar på den? Vore tacksam för ett svar.

 19. Alexa Superstar2010-05-07 at 17:36Reply

  Hej jag driver en blogg som har ungefär 50 unika besökare om dagen och använder TradeDobeler som affiliat program men har inte tjänat några pengar på det. Varför? Har jag för få besökare? Borde jag byta affiliat program?

  • TkJ2010-05-09 at 13:30Reply

   Alexa: Du har för få besökare.

 20. aleeekz2009-12-09 at 18:08Reply

  jag funderar starkt på att börja tjäna pengar på min blogg men är orolig att det kostar pengar och är slöseri med tid och energi!

 21. Petrus2009-11-19 at 19:34Reply

  Hej, jag undrar bara vart jag ska klistra in HTML koden på min hemsida. Lite hjälp skulle vara bra.

 22. Nils2009-11-18 at 19:33Reply

  När man anmäler sig måste man göra det vettigt. Alltså ge ut riktigt telefon nummret och ha en bra affärside ?

  • TkJ2009-11-19 at 00:21Reply

   Nils: Ja, det är klart att du måste fylla i korrekta uppgifter. Annars lär du inte bli godkänd, än mindre få betalt.

 23. Malin2009-11-01 at 15:28Reply

  Malin här, ska börja skriva en blogg, som ska handla om mode och vad som händer i min vardag och vad jag gör på min fritid,

 24. ulf2009-10-28 at 14:05Reply

  Har inte sett detta företag förut så tack för tipset. Dock tycker jag att det är väldigt lite info hur mycket man tjänar via affiliate, på olika bloggar som föreslår affiliatelösningar. Det finns mycket annonser överallt, men man får ibland känslan av att det mer används som en förtroendeskapande detalj än att det ger några pengar.

  Själv har jag använt Google AdSense ett kort tag, och jag vill minnas att det gav 80-90 öre/klick. Då behövs det en hel del trafik om det skall vara värt besväret.

  Hur mycket trafik behöver jag driva till min sajt för att det skall vara värt besväret att ”smutsa ner” hemsidan med reklam. Om jag vill få in 2000:- på en månad, hur mycket totalantal klick måste jag ha? Hur många klick av totalantal leder till avslut och ersättning? 5%?

  Frågan är väl om man lyckas skapa en så intressant blogg att det blir några pengar överhuvudtaget…

  Tveksam.

  (Tipsa gärna om bra info)

  Mvh
  Ulf

  Jag är

 25. sandra2009-07-31 at 23:19Reply

  hej jag skrev in mig på CJ.com
  går det att ta bort accountet därifrån??

 26. rebecca2009-06-17 at 19:32Reply

  hej! Låter intressant detta..

  Jag vet inte riktigt hur det funkar när man har en blogg via exempelvis blogg.se.. Kan man ta betalt för annonser via en sån blogg eller måste man ha ”köpt” en egen hemsida.. ?

 27. Dan Erhard Olsson2009-03-03 at 21:41Reply

  Hej! Riktigt bra information måste jag säga! Men jag är fundersam över vilken typ av ”Tax information” jag skall välja som svensk medborgare med en hemsida som besöks till 90% av invånare i USA. Jag är ensam ägare till hela hemsidag och dess innehåll. Ska jag fylla i ”W-8BEN form” eller ”Certification Of No United States Activities”. Extremt tacksam för svar:)

 28. Dagens länktips - 15 February 2009 | Stefan2009-02-15 at 00:54Reply

  […] Så börjar du tjäna pengar med Commission Junction […]

 29. Bloggat om Commission Junction at CJ Nordic’s blogg2009-02-12 at 16:57Reply

  […] Tommy K Johansson driver Sveriges största blogg med inriktning på IT. Tommy har väldigt stor erfarenhet av olika affiliatenätverk, här skriver han en presentation och guide om Commission Junction –> http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.