TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Guide: Så tjänar du pengar med din blogg och Double!

Skribent:
Publicerad: , 09:51
Uppdaterad: 2009-09-02, 14:46
Respons: 9 kommentarer

Ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på bloggar och andra hemsidor, är att använda sig av affiliateprogram. Jag har skrivit en del om affiliateprogram tidigare, men jag får rätt mycket frågor om hur det fungerar i praktiken och hur man kommer igång. Därför publicerar jag här en enkel steg-för-steg-guide till hur du kör igång med nätverket Double.

Double är ett av alla de affiliatenätverk som finns i Sverige. Det kostar ingenting att gå med, och du har inga förpliktelse att visa en viss mängd annonser. Du bestämmer själv hur mycket du vill arbeta med nätverket. Double kan betala ut pengar både till företag och privatpersoner.

Om du är privatperson så ser Double till att betala skatten åt dig, och informationen skickas till Skatteverket, som sedan ser till att det hamnar i din deklaration. Själva utbetalningen görs till ditt bankkonto, en gång i månaden, om du har nått upp till minst 300 kronor. Har du inte gjort det förs pengarna över till nästa månad.

Double: Registrera dig som användare gratis för att tjäna pengar på din sajt

Gå till Doubles hemsida och välj Kom igång under rubriken Tjäna pengar till vänster. Här fyller du i formuläret för din hemsida. Ansökan skickas iväg och sedan får du vänta tills Double har godkänt den. Det tar oftast inte speciellt lång tid. Gör du det under en vardag brukar de godkänna inom någon timme.

När du väl blivit godkänd loggar du in på ditt konto via länken Logga in. Det är från din personliga sida som du hittar alla annonser och länkar du kan lägga upp på din hemsida för att tjäna pengar. Här hittar du även alla inställningar.

Double: Fyll i dina uppgifter för att få betalt när du tjänat pengar på annonser

Det första du kan göra är att fylla i dina bankuppgifter, för att Double ska kunna betala ut pengar till dig. Du klickar på Kontoinställningar under Inställningar, och sedan väljer du fliken Utbetalningsuppgifter. Denna information får du från din bank.

Så, nu var det klart! Då kan du börja att tjäna pengar på din hemsida! Double har massor av olika program där du hittar annonsmaterial. Ett program är ett företag som ger dig betalt för att visa annonser. Eurosecure, som har antivirusprogrammet NOD32, har till exempel ett program. När du ansökt till detta program kommer du åt länkar. Dessa länkar är unika för dig, och när du lägger upp dem på din hemsida och någon klickar på en länk, och sedan köper NOD32, får du provision.

Programmen är olika – en del betalar en viss procent per försäljning, medan andra betalar några ören per klick, eller per annonsvisning. Det här får du läsa dig till. Välj program som passar din blogg. Skriver du ingenting om IT, så passar till exempel inte NOD32 speciellt bra… Läs mer om hur affiliatenätverk fungerar.

Double: Välj affiliateprogram för att tjäna pengar på annonser

Om du klickar Välj program under Annonsprogram, får du fram alla program som Double erbjuder. Imp står för betalning per tusen annonsvisningar, Click är betalning per klick, Lead är per kundkontakt du levererat och Sale är per försäljning dina länkar genererat i.

Det ska understrykas att det inte är någon mening att försöka fuska genom att exempelvis låta kompisar klicka på länkar som betalar per klick. Nätverken är väldigt uppmärksamma på sådant här och vet precis hur det ser ut i statistiken. Sådant räknas som bedrägeri.

För att gå med i ett program klickar du Visa, och sedan Ansök till programmet. En del program godkänner dig direkt, medan andra granskar din sajt innan godkännande. När du är godkänd kan du börja lägga upp annonser. Dessa hittar du under fliken Annonser på programmens sidor.

Double: Lägg upp annonser på din hemsida för att tjäna pengar

När du listar annonser klickar du Visa annons för att få upp en bild på annonsen. Bredd och Höjd talar om hur stor annonsen är, mätt i pixlar. När du hittat en annons du vill använda på din hemsida klickar du på Skapa annonskod.

Nu får du upp en ruta där det finns en del inställningar. Under texten Kopiera och använd koden i boxen nedan finns en bit HTML-kod. Det är denna som du ska klistra in på din hemsida. Markera koden och tryck Ctrl+[C] för att kopiera. Sedan går du till ditt bloggverktygs administrationsgränssnitt och klistrar in koden där du vill ha den i din bloggmall. Exakt hur detta går tillväga beror på vilket system du använder. I WordPress kan du lägga till en Text-widget och lägga koden i denna.

Kolla nu på din hemsida – annonsen ska finnas där! Nu är allt klart för att börja tjäna pengar. Statistik och inkomster redovisas i realtid på din sida hos Double. Tänk på att det krävs en del jobb för att hitta de bästa affiliateprogrammen för din målgrupp. Det finns också många tips för hur du lyckas bäst. Textlänkar är till exempel betydligt bättre än reklambanners.

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Läs vidare:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

9 kommentarer

 1. Julia2012-06-19 at 20:24Reply

  Fungerar sånt även för gratisbloggar? Jag har en gratisblogg på wordpress. Får jag då använda mig av double? Eller måste man ha en blogg som man betalar för?

 2. sandra2009-08-01 at 19:01Reply

  hur får jag bort mitt konto på CJ.com ???

 3. TkJ2008-12-27 at 10:02Reply

  Viktor: Affiliatenätverk godkänner inte alla sajter, och oftast beror det på att de inte tycker de är tillräckligt intressanta för att visa annonser på.

 4. Viktor2008-12-27 at 00:57Reply

  Hej!

  Jag började blogga för 20 dagar sen o har redan över 250läsare/dag (300 idag) o de ökar hela tiden så då tänkte jag börja försöka tjäna lite pengar på bloggen. Har ansökt till Double men nekats, har du någon aning om varför jag nekas? På formuläret så vad ska man skriva som ”företagets namn” allså inte adressen utan namnet. jag är över 18 så det är inte de som är felet.

  Tacksam för svar!

 5. Bra inlägg… | Tankar...2008-12-17 at 23:22Reply

  […] Guide: Så tjänar du pengar med din blogg och Double! – […]

 6. Jan2008-12-01 at 18:37Reply

  Du är en sann pedagog, Tommy! :-)

 7. Bloggproffs2008-12-01 at 16:21Reply

  Double kan även jag rekomendera, det är mitt favorit nätverk och det är dom jag har tjänat mest med på min blogg :)

  /Patrik

 8. Johan.se2008-12-01 at 13:31Reply

  Det var en intressant artikel. Jag anmälde mig just till tjänsten. Det skall bli intressant att testa. Jag har kört Tradedoubler i mitt tidigare företag. Det fungerade mycket bra.

 9. Tyskungen2008-12-01 at 12:42Reply

  TOMMY. DU KAN VÄL HJÄLPA MIG MED DET HÄR:

  I FREDAGS BLEV JAG UTSEDD TILL BÄSTA BLOGGARE ENLIGT RIX FM:S LYSSNARE OCH VANN EN DATOR.

  TILLS PÅ ONSDAG AUKTIONERAR JAG UT DENNA VINSTDATORN (EN ACER ASPIRE ONE VÄRD 3900 KRONOR) PÅ BLOGGEN TILL FÖRMÅN FÖR BARNCANCERFONDEN OCH HJÄRT- OCH LUNGFONDEN. HELA FÖRSÄLJNINGSBELOPPET GÅR OAVKORTAT TILL DEM.

  LÄGG ETT BUD HÄR:

  http://WWW.TYSKUNGEN.SE

  /KLAUS

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.