TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Böcker

Bok: Tjäna pengar på Internet när du sover

Skribent:
Publicerad: , 08:11
Uppdaterad: 2009-03-11, 17:01
Respons: 7 kommentarer

Tjäna pengar på Internet när du soverDet kom ett recensionsexemplar av boken  i min brevlåda. Boken är utgiven av Strategiförlaget och författad av Anders Sjöberg, en Internetentreprenör med många bollar i luften

Baksidan förklarar att boken riktar sig dels mot dig som är sugen på att tjäna lite passiva extrapengar på att ha en eller flera webbsajter, och dels mot företagare som vill veta mer om hur man kan använda sig av nätet.

Tjäna pengar på Internet när du sover är en lättläst bok som är kul att ta sig igenom. Författaren påpekar visserligen att man ska kunna läsa den fritt, och hoppa mellan kapitlena, men jag tyckte det gick så enkelt att läsa att jag rekommenderar att du tar dig pärm till pärm. Mycket utgår från Anders egna erfarenheter och även om han räknar upp många framgångsrika – både i stora och små mått mätt – sajter, så upplevs det inte som skryt. Det känns istället inspirerande.

Anders förklarar hur du kan tjäna pengar på att ha reklamfinansierade sajter, och hur du kan driva e-shoppar och sälja varor. Du får lära dig hur du ska tänka när du skapar dina webbsidor, hur du marknadsför dem och sökmotoroptimerar dem.

Personligen är jag visserligen inte speciellt förtjust i det här med ”SEO-sajter” som består av några få sidor som aldrig uppdateras, utan bara ligger och tuggar in ett par hundralappar i månaden på Google AdSense. Sådana skräpar oftast mest ner webben, enligt min uppfattning. Å andra sidan finns det så klart många sådana här sajter som faktiskt fyller en funktion i och med att de innehåller vettig information. Jag kan dock inte blunda för faktumet att det går att dra in lite extrapengar på att skapa sådana här sajter, och eftersom det är just det här som boken handlar om är det trots allt okej.

Genomgående är det intressanta med boken att den är så personlig. Anders berättar gladeligen om hur han har gjort i vissa situationer, om vad som går bra och vad som inte funkar. Språket har ett bra flyt i och med att det är författat mer som ett personligt brev än en fackbok.

De drygt 150 kronor boken kostar på Bokus är den absolut värd, för dig som är intresserad av ämnet. Även om du kanske inte lär dig något nytt, får du en spark i häcken att dra igång nya projekt.

Köp boken på Bokus.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Tjäna Extra Pengar | Julius2013-03-02 at 16:20Reply

  Mycket intressant bok till en rimlig pris. Skulle rekommendera boken för alla som är intresserade att tjäna extra pengar på Internet.

 2. Tjäna.se2010-08-06 at 12:53Reply

  Boken var helt OK, men det var inte något revolutionerande. Vidare tycker jag att författaren säljer sina egna företag och hemsidor för hårt, så man får väldigt snabbt intrycket att hela boken är ett stort reklamblad. Är boken värd att köpa? Svar: Nej. Men däremot, om ni är nyfikna, så kan ni låna den på biblioteket.

 3. Erik Bengtsson2009-06-14 at 09:33Reply

  Läste boken på 2 timmar, den var jätteintressant! För mig personligen var det mest givande att läsa att böcker som är över 70 år saknar copyright. Denna kunskap gör det möjligt för hemsideägare att hitta gratis innehåll till sina hemsidor relativt snabbt! Kan rekommendera boken till alla som har ett intresse utav att tjäna pengar på internet.

 4. Susanne2009-05-09 at 09:20Reply

  Jag har precis lånat den på biblioteket elektronisk så nu ligger den i min dator i 28 dagar.

 5. Jonny Elofsson2008-06-22 at 21:49Reply

  Verkar vara en intressant bok till ett rimligt pris. Lägger upp den på min läslista så får vi se om det blir av.

 6. Manou2008-06-20 at 11:00Reply

  Bra tips! Ska tjacka boken. Problogger skaparen Darren Rowse (och Chris Garrett) har givit ut en bra book om hur man lyckas med sin bloggande: http://probloggerbook.com/about/
  Den har fått mycket kritik och skapat en massa hajp bland bloggare i USA och Asien men inte så mycket här hemma. Har beställt en kopia och ser fram emot att läsa den under semestern :-)

 7. John Ankarström2008-06-20 at 10:00Reply

  Tur att man har lite pengar över… :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.