TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Visst går det att tjäna pengar på AdSense!

Skribent:
Publicerad: , 11:29
Uppdaterad: 2013-02-15, 15:58
Respons: 14 kommentarer

Tjäna pengar på AdSenseJan Nilsson, som driver bloggen Webcopywriting.se, tipsade mig om en ny artikel han skrivit om att tjäna pengar på bloggande och främst via Google AdSense. Jag tyckte det var en inspirerande text, som är värd att ge en länk!

Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit om hur du kan tjäna pengar på att lägga upp annonser från Google AdSense. Det är faktiskt väldigt enkelt att gå med i annonsnätverket.

Tjäna pengar på din blogg med Google AdSense

När du väl hittat rätt stuk på dina annonsmallar, behöver du inte bry dig speciellt mycket om det, eftersom Google anpassar annonserna efter vad som finns på din webbsida. Det kan jämföras med vanliga affiliatelänkar där du själv får se till att publicera dem på rätt sidor, för att få ut mest av dem.

Lär dig att tjäna pengar på AdSense:

Tjäna pengar på att bloggaNilsson berättar i sin bloggpost att han numera drar in så pass mycket pengar på Google AdSense att han skulle kunna leva på enbart dessa pengar.

Men precis som jag tänker, har han inte lagt alla ägg i samma korg. Det vore vansinnigt att driva ett företag med bara en inkomstkälla. Skulle den försvinna, vad gör man då?

Det är bara att gratulera Jan till hans idoga arbete och det är kul att han delar med sig av sina erfarenheter! Det är det tyvärr inte så många som gör. Inspirerande artiklar gillar jag att läsa, och det tror jag nog ni andra gör också – i alla fall ni som bloggar eller funderar på att börja blogga.

Tjäna pengar på din bloggVill du lära dig mer om att tjäna pengar på att blogga, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Den består av 65 välfyllda sidor med inspiration, tips, förslag och lösningar på hur du drar in pengar på att blogga. Boken riktar sig till både nybörjare som proffs. Den har fått väldigt bra mottagande och blivit populär.

Just nu kan du köpa boken för enast 99 kronor – ordpriset ligger på 179 kronor, så du sparar 80 kronor på att slå till idag. De pengarna drar du snabbt in på att lära dig om att ha annonser på din blogg, eller genom att tjäna pengar på andra sätt. Läs ett utdrag ur boken och ta reda på mer om innehållet på hemsidan.

Läs: Så tjänar du pengar på att blogga!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

14 kommentarer

 1. erik2012-09-10 at 15:53Reply

  Tycker absolut att man kan tjäna pengar med adsense. Det är det absolut enklaste sättet att komma igång online.

 2. johan wallbeck2010-08-06 at 10:27Reply

  Om du är lika bekant som mig när det gäller Google Adsense så vet du att man kan tjäna pengar i stora mängder om man vet hur man skall utnyttja detta kraftfulla verktyg. Adsense i sig är ett relativt nytt fenomen som har tagit världen med storm, och som har gjort det möjligt för miljontals med människor att tjäna pengar genom att endast lägga upp lite reklam på sina hemsida eller blogg.

 3. Marketshark2010-05-06 at 12:38Reply

  Frogprincess: Jag tror Google är lite trötta på de så kallade ”gratis bloggarna”. Testa att köpa en domän och bygg upp en webbplats på den och ansök sen, då borde det inte vara några problem om det följer riktlinjerna!

 4. Juri2010-05-04 at 18:29Reply

  Självklart går det att tjäna pengar på AdSense. Till och med jag har lyckats dra in ett några kronor, bokstavligen talat :)

  Dock gäller det, som vanligt på Internet, att ha massor med besökare.

  Att lägga in AdSense på ex. en WordPress sida är ju hur enkelt som helst, men att dra besökare till sidan är något svårare och det är väl det som skiljer ”proffsen” från amatörerna.

 5. Thomas2010-05-04 at 18:27Reply

  Jan, okej var bara lite nyfiken då jag själv tycker detta är mycket intressant. Kämpar själv med två bloggar som jag hoppas på att få upp antalet besökare så att jag åtminstone skulle kunna få in lite extra fickpengar. http://tompe.com/wp och http://iphone-blogg.se

  Har just nu annonser från både Google Adense och Frossle, då jag tycker det är dessa som genererar flest klick för mig.

  Fortsätt gärna att skriva liknande artiklar, det är faktiskt Tommy som inspirerat mig och fått mig att fortsätta kämpa även om det vissa dagar kan vara riktigt tungt =)

 6. Jan Nilsson2010-05-04 at 17:05Reply

  Thomas, Webcopywriting drar nästan inte in några pengar alls. Jag ägnar bara en halvtimme till timme åt den bloggen i veckan, och ämnesvalen i sig drar inte till sig tillräckligt många klick. Dessutom är den inte tillräckligt aggressiv i vare sig placeringen eller antalet adsenseannonser. Jag har cirka 5 bloggar/hemsidor. Webcopywriting är den minst lukrativa. Tommy håller säkert med om att tjäna pengar på Internet/marknadsförings-sidor inte något man vill satsa på om man vill tjäna lite större summor.

  • TkJ2010-05-04 at 21:05Reply

   Jan: Stämmer – bloggar om marknadsföring och entreprenörsskap tjänar man inga pengar på. Direkt. Men indirekt ger det bra cred och ger pengar på annat håll. Exempelvis om man skriver en bok – eller tidningsartiklar om det (man tjänar oftast mer på att skriva för tidningar än att skriva en bok, men en bok är mycket mer status).

 7. Frogprincess2010-05-04 at 16:09Reply

  Jag anmälde mig till google Adsense men blev aldrig godkänd för min hem/post adress var inte min riktiga adress enligt dem… Så jag blev avstängd och blockerad redan från början. och det finns ingenstans att kontakta dem för man blir bara runtknuffad till olika ”hjälp-till-sjävhjälp sidor”. E-mailen som man fick som en välkommen till adsense – hit kan du vända dig id problem, är samma adress som de automatiska e-mailen kommer ifrån. Och i dem står det att ingen läser mail som skickas till dem…
  Så jag är bara arg på dem.
  Men men, det finns flera ställen och jag har reklam på min blogg från flera olika program. Men jag är nybörjare så det tar väl ett tag att lära sig allt…
  Ha en bra kväll och tack för en intressant blogg!

 8. Thomas2010-05-04 at 12:56Reply

  Jan, är det enbart på http://webcopywriting.se/ som du känar så mycket pengar på annonserna eller har du fler sidor som drar in pengar ??

 9. Nisse2010-05-04 at 12:34Reply

  Hur funkar det att tjäna pengar på bloggen när man är sjukskriven? Är i samma situation som du att jag har vart inlagd på sjukhus rätt mycket, men som jag har fattat det så kan man inte få pengar av försäkringskassan alls då om man har en hemsida med adsense och andra annonser?

  Man vill ju inte åka fast för bidragsbedrägeri, det kan ju ge flera års fängelse.

  • TkJ2010-05-04 at 21:07Reply

   Nisse: Vet inte hur det fungerar, jag brukar sjukskriva mig på halvtid.

 10. Jan Nilsson2010-05-04 at 12:32Reply

  Tack för länken Tommy (även om det faktiskt inte var menat som ett länkbete). Och tack än en gång för att du var och fortsätter vara en stor inspirationskälla för oss som sysslar med det här!

  • TkJ2010-05-04 at 21:08Reply

   Jan: Förstod att det inte var länkbete :-). Men det var ett bra uppslag, gillar inspirationsartiklar!

 11. Olof2010-05-04 at 12:14Reply

  Det är klart man kan tjäna pengar på Adsense. Det gäller bara att följa reglerna noga så man inte blir avstängd.
  Annars är det jättelätt att komma igång med Adsense, riktigt bra!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.