TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Tjäna pengar på affiliates: 49 personer att följa på Twitter!

Skribent:
Publicerad: , 09:57
Uppdaterad: 2013-02-15, 15:56
Respons: 2 kommentarer

Tjäna pengar på affiliateAtt tjäna pengar på affiliateprogram påstås ofta vara en lätt sak. Det är bara att klistra in lite HTML-kod på din blogg, så visas annonser och en gång i månaden får du en fet check som du kan shoppa för. Eller, vänta… Nej, så fungerar det inte!

Affiliates är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på, för dig som driver webbsidor. Men det är inget lätt arbete som sköter sig själv. Precis som med alla andra arbeten krävs det kompetens för att bli framgångsrik. Disruptive har satt samman en utmärkt lista över 49 twittrare som alla arbetar med affiliates.

Dessutom passar jag på att ge dig 7 tips på att lyckas som affiliate!

Intäkter från affiliateprogram står för en rätt stor del av mina inkomster. Jag har under många år trimmat och sökt reda på de bästa affiliatenätverken och programmen som jag vet passar för mina besökare. Varje vecka lägger jag ner arbete på att finjustera dessa, hålla koll på statistik och så vidare.

Christian Rudolf har samlat ihop 49 personer på Twitter som sysslar med just affiliates. De tycker jag att du ska följa, för här kan du få mycket inspiration och nyttig läsning.

Mina tips för att lyckas som affiliate

Det är ett rätt omfattande jobb att tjäna pengar på affiliate, men det går. Absolut! Det finns ingen fast lösning på hur du ska lyckas, men för mig handlar det till stor del om:

 1. Skapa bra innehåll som är läsvärt, och som får besökare att återkomma.
 2. Få ett förtroende bland dina läsare. Jag anlitar idag frilansare för att avlasta mig, men det mesta skriver jag själv och bloggen cirkulerar runt mig.
 3. Fokusera på affiliateprodukter som du kan stå för. De flesta produkter som jag marknadsför mest, är sådana som jag gillar. Det här hänger ihop med vikten av att ha ett förtroende hos läsaren. Jämför med om min blogg hade hetat IT-bloggen och det aldrig framgått vem som skriver; då hade det varit mycket svårare för besökare att lita på innehållet och rekommendationerna.
 4. Ta reda på vem din läsare är, för att bestämma vilken typ av affiliateprodukter du vill marknadsföra.
 5. Prova dig fram, och låt testerna dra ut på tiden. Det är omöjligt att bedöma hur bra en affiliatelänk genererar efter en enda dag. Minst en vecka bör du köra det för att kunna göra en någorlunda bedömning. Notera att du ska testa olika typer av annonsformar. Kombinera gärna grafiska banners med radannonser i textformat. Textlänkar ger mer klick, medan grafiska annonser ger mer trovärdighet.
 6. Dra en tydlig gräns mellan redaktionellt material och annonser. Det här har jag lärt mig från tidningsvärlden och jag gör mitt bästa för att på så tydligt sätt som möjligt visa vad som är redaktionellt och vad som är annonser. Dessutom är det olagligt enligt marknadsföringslagarna att publicera reklam som redaktionellt.
 7. Återigen: ha en tydlig avsändare! Det råder knappast någon tvekan om att den här bloggen kommer från TkJ, Tommy k Johansson. Det här har sina för- och nackdelar. Fördelarna är att läsare som sagt får ett förtroende för mig; nackdelarna är att det så klart finns en del som tycker jag är en idiot och allt jag skriver är värdelöst.

Gott om fjantar i branschen

Mycket skräp på InternetNågot jag kan störa mig över, och som jag har påpekat i många intervjuer med mig om mitt yrke som heltidsbloggare, är att det finns en allmän övertygelse om att det är enkelt att tjäna pengar på Internet. Många pratar om passiva inkomster och hur de tjänar pengar på att inte göra något alls. Om det här hade varit möjligt, hade alla svenskar varit rika.

I verkligheten går det tiotusentals misslyckade Internetentreprenörer för varje lyckad. Det kryllar av bloggar som handlar om att tjäna pengar på Internet. Det intressanta är att dessa bloggar som regel har patetiskt lite besökare och genomgående taffligt material. En blogg om att tjäna pengar på Internet som har under 100 besökare om dagen, är ett ganska tydligt tecken på att upphovsmakaren inte har en susning om hur man får trafik – det mest grundläggande i att tjäna pengar på nätet…

Ofta hetsar både bloggare och kommentarer upp sig över att de har sajter som drar in 50 dollar i månaden. Man satsar på att driva massor av småbloggar, som man inte uppdaterar, och sedan tjäna några kronor per styck och månad. Det är dessa fulbloggar som smutsar ner sökresultaten i Google och andra sökmotorer. Gör sökningar efter converse skor eller tandblekning för att se vad jag menar.

Jag säger inte att man ska lägga alla ägg i samma korg och bara bygga en sajt. Men det är bättre med en bra sajt än hundra dåliga. Google arbetar hårt med att få bort ful- och spambloggarna, så det är alltid en risk att livnära sig på sådan bråte. Dessutom är det inte fel att ha någon form av yrkesstolthet.

Tjäna pengar på affiliate

Vill du lära dig mer om att tjäna pengar på affiliateprogram, har jag under årens gång publicerat en väldig massa tips och artiklar inom ämnet. Här nedan följer ett par av dem.

En bra start är att läsa min populära bloggpost Tjäna pengar på din blogg. Du kan också ta en titt på artikelarkivet Lär dig blogga.

Tjäna pengar på din bloggVill du lära dig mer om att tjäna pengar på att blogga, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Den består av 65 välfyllda sidor med inspiration, tips, förslag och lösningar på hur du drar in pengar på att blogga. Boken riktar sig till både nybörjare som proffs. Den har fått väldigt bra mottagande och blivit populär.

Just nu kan du köpa boken för enast 99 kronor – ordpriset ligger på 179 kronor, så du sparar 80 kronor på att slå till idag. De pengarna drar du snabbt in på att lära dig om att ha annonser på din blogg, eller genom att tjäna pengar på andra sätt. Läs ett utdrag ur boken och ta reda på mer om innehållet på hemsidan.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

2 kommentarer

 1. Tjäna pengar på affiliates: 49 personer att följa på Twitter! | Netija2012-06-28 at 01:07Reply

  […] Tjäna pengar på affiliates: 49 personer att följa på Twitter!. av TKJ Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i Blogg, Eget företag av Admin. Bokmärk permalänken. Tema: Twenty Eleven | Blogga med WordPress.com. /* */ var _qevents = _qevents || [], wpcomQuantcastData = {"qacct":"p-18-mFEk4J448M","labels":",language.sv,type.wpcom"}; function wpcomQuantcastPixel( labels, options ) { var i, defaults = wpcomQuantcastData, data = { event: 'ajax' }; labels = labels || ''; options = options || {}; if ( typeof labels != 'string' ) options = labels; for ( i in defaults ) { data[i] = defaults[i]; } for ( i in options ) { data[i] = options[i]; } if ( data.labels ) { data.labels += ',' + labels; } else { data.labels = labels; } _qevents.push( data ); }; (function() {var elem = document.createElement('script');elem.src = (document.location.protocol == "https:" ? "https://secure" : "http://edge") + ".quantserve.com/quant.js";elem.async = true;elem.type = "text/javascript";var scpt = document.getElementsByTagName('script')[0];scpt.parentNode.insertBefore(elem, scpt); })(); _qevents.push( wpcomQuantcastData ); /* */ WPCOM_sharing_counts = {'http://netija1.wordpress.com/2012/06/28/tjana-pengar-pa-affiliates-49-personer-att-folja-pa-twitter/':'201'}; jQuery(document).ready(function($){ Gravatar.profile_cb = function( h, d ) { WPGroHo.syncProfileData( h, d ); }; Gravatar.my_hash = WPGroHo.my_hash; Gravatar.init( 'body', '#wp-admin-bar-my-account' ); }); .reblog-from img { margin: 0 10px 0 0; vertical-align: middle; padding: 0; border: 0; } .reblogger-note img.avatar { float: left; padding: 0; border: 0; } .reblogger-note-content { margin: 0 0 20px; } .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt-content { border-left: 3px solid #eee; padding-left: 15px; } .reblog-post ul.thumb-list { display: block; list-style: none; margin: 2px 0; padding: 0; clear: both; } .reblog-post ul.thumb-list li { display: inline; margin: 0; padding: 0 1px; border: 0; } .reblog-post ul.thumb-list li a { margin: 0; padding: 0; border: 0; } .reblog-post ul.thumb-list li img { margin: 0; padding: 0; border: 0; } .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt { clear: both; } .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt address, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt li, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h1, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h2, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h3, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h4, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h5, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt h6, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt p { font-size: 100% !important; } .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt blockquote, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt pre, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt code, .reblog-post .wpcom-enhanced-excerpt q { font-size: 98% !important; } jQuery(document).ready(function(){ jQuery( '.share-twitter' ).click(function(){ window.open( jQuery(this).attr( 'href' ), 'wpcomtwitter', 'menubar=1,resizable=1,width=600,height=350' ); return false; }); }); jQuery(document).ready(function(){ jQuery( '.share-facebook' ).click(function(){ window.open( jQuery(this).attr( 'href' ), 'wpcomfacebook', 'menubar=1,resizable=1,width=600,height=400' ); return false; }); }); try{COMSCORE.beacon({c1:2,c2:7518284});}catch(e){} // st_go({'blog':'34504319','v':'wpcom','user_id':'0','post':'201','subd':'netija1'}); ex_go({'crypt':'UE40eW5QN0p8M2Y/RE0va0xfeFV+Zy9MVG1bOU03bGdXU0N2ckJudDhpeD9JcGRBZStzSWQlV0k9TVdkSHF1aSUmK21JRCtKbSZYMW4uVkQuOHk4OW5WSy5LOUpHUDE9Un58dj8/VkE4d0JtLGh0dSV8X2UrRWxJcz0/Jm01Ll83OXV3c0NhP0NVJnVFcFFvRCwrPzcvUm04NjRyN3NLZzMmaytucWtqfEtaOWsmQS5EeXNHNWdYMSs1LzQtOTVRcENsVERyaGp5ODVSNHV1dkJueUlMRS1LZ3JVeVpNUGprbWRJZyYvYS8vWFNKb3hHYldwLzZYXTl5cWFNVEw9NkQseTF3JiZBSTVyNQ=='}); addLoadEvent(function(){linktracker_init('34504319',201);}); […]

 2. Andreas2012-06-26 at 12:28Reply

  Om man vill ha tydligare syn på hur Affiliates kan förstöra ett sökresultat så Googla hellre på ”Tandblekning” Google.se i stället för Google.com.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.