TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på din blogg: Bli en bättre affiliate!

Skribent:
Publicerad: , 18:08
Uppdaterad: 2013-07-29, 04:17
Respons: 1 kommentar

Tjäna mer pengar som affiliateAtt tjäna pengar som affiliate kräver en del arbete. Du behöver testa mycket, följa statistik och lära dig om vad som fungerar för just dina läsare. Men du kan komma långt genom att följa de tips och råd jag ger i det här kapitlet!

Öka dina inkomster genom att välja rätt annonser, placera dem på rätt ställe på din blogg, och lär dig att hitta rätt annonsörer. Ju mer du jobbar med dina affiliateannonser, desto mer pengar kommer du att tjäna.

Som jag skrivit i kapitlet om affiliateprogram (se e-boken), så behöver du ha tålamod och vara villig att testa mycket för att bli en framgångsrik affiliate. När det gäller tester så kommer det att gå både bra och dåligt. Här är det viktigt att du inte blir rädd om du testar något som går dåligt.

Instinktivt är det lätt att bli rädd för att man förlorar intäkter genom att prova något nytt, som inte omedelbart ger bra avkastning. Men det här är en av de viktigaste lärdomarna inom att vara affiliate; det gäller att ha is i magen och tillåta sig göra dåliga tester. För i slutändan kommer du alltid ha lärt dig något, som på lång sikt betalar sig.

För att bli en framgångsrik affiliate behöver du se ditt arbete långsiktigt. Det går inte att avgöra huruvida ett affiliateprogram fungerar eller inte på några dagar. Det krävs mer noggranna och längre tester. Inte heller ska du förkasta ett helt affiliateprogram om det går dåligt inledningsvis. Kanske är det själva annonsen som är dålig, eller har du placerat annonsen på fel ställe på bloggen, där den inte syns tydligare.

Commission Junction

CJ.com är ett populärt affiliatenätverk – läs om hur du kommer igång och tjänar pengar!

Välj rätt annons

När du ska börja marknadsföra en produkt från ett företag du blivit affiliate hos, kan du välja och vraka bland deras annonsmaterial hos affiliatenätverket. Det brukar finnas massor av olika annonser att välja mellan. Men vad ska du välja?

De vanligaste annonsformaten för banners, är en så kallad toppbanner överst på sidan eller en banner i högerspalten. Toppbanners kan fungera hyfsat, medan banners i spalten som regel fungerar uselt. Surfarna tittar sällan där. Kan du däremot placera en så kallad skyskrapa (alltså en hög banner, ofta i storleken 160×600 pixlar) till vänster om din bloggpost, ger det mycket bättre exponering.

Fokusera på banners som marknadsför en specifik produkt eller tjänst, och gärna med ett erbjudande. Ju mer generell bannern är, desto sämre fungerar den. Om du exempelvis driver en bokblogg, ska du använda banners som berättar om rea- och kampanj-priser eller där bannern handlar om en specifik populär bok. En generell banner som bara handlar om en bokhandel ger inga klick.

Det bästa stället för banners är mitt på skärmen, och i form av en stor rektangel. Kan du placera en banner efter andra stycket i din bloggpost, kommer den att syns riktigt bra.

Double

Double.net är ett svenskt affiliatenätverk som har funnits länge. Läs min artikel om hur du kommer igång.

Använd inte bara banners

Du ska dock inte förlita dig enbart på banners. Som jag skrev i ett tidigare kapitel så är det en myt att surfare inte klickar på reklambanners, men det betyder inte att du ska nöja dig med dem. Som affiliate har du stora möjligheter att variera dig.

Textannonser är utmärkta att använda sig av när det gäller affiliatelänkar. Textannonser genererar nämligen betydligt fler klick än en banner, men samtidigt så ger banners betydligt större trovärdighet än textannonser.

Därför är det en god idé att kombinera dem bägge. Ska du marknadsföra en bok, använd en toppbanner i kombination med en textannons under varje bloggpost.

Då kommer dina läsare att se bannern, känna igen bokhandlaren och boken, och när de läst din bloggpost ser de textlänken och i det här läget, när de läst klart, är de villiga att klicka sig vidare till något spännande – då är textannonsen attraktiv eftersom de nyss sett reklambannern.

Nu vill jag tillägga att jag inte har några faktiska bevis på att ovan beteendeteori verkligen stämmer. Jag baserar det på min egen erfarenhet av hur det fungerat för mig. Jag har märkt att kombinationen fungerar bra, och sett ökningar i både försäljningar och klick när jag använt banners tillsammans med textannonser.

Affiliatelänkar i bloggposter

För vissa bloggar finns det affiliateprogram som passar perfekt till själva innehållet. För att återknyta till exemplet med en bokblogg, finns det gott om affiliateprogram för nätbokhandlare. Ett utmärkt sätt att använda dessa på, är att i samband med bokrecensioner ha direktlänkar till olika bokhandlares produktsidor för boken.

I varje bloggpost som handlar om en bok, lägger du alltså längst ner in länkar under rubriken; ”Här köper du boken!”. När besökaren klickar på exempelvis Bokuslänken hamnar de på bokens produktsida hos Bokus.

Tjäna pengar på din blogg - E-bokDen här lösningen kommer att fungera utmärkt och ge bra resultat i försäljningar.

Det här kan du göra oavsett vad du driver för blogg. Se till att använda affiliatelänkar för att länka till butiker där besökaren kan köpa den produkt du har skrivit om. Vad som är viktigt är att du länkar direkt till produktsidan och inte bara till butikens förstasida. Skillnaden i resultatet är enormt stor om besökaren hamnar direkt på produktsidan, där han kan klicka Köp direkt.

Rent generellt ska du alltid länka till produktsidor hos dina affiliateföretag. Det ska vara så få steg som möjligt från det att din besökare klickar på din länk till han kan betala för produkten eller tjänsten du länkar till. Affiliatelänkar till förstasidor hos e-butiker fungerar dåligt. Som jag skrev ovan; marknadsför alltid specifika produkter.

Läs gårdagens post: Så får du betalt för att blogga om företag och produkter

Här hittar du artiklar om affiliateprogram:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. michaelnilsson2015-01-21 at 12:21Reply

    Hej,

    Lite otippat så har jag börjat som affiliate åt apo101, ett stort svenskt online apotek vilket fungerar suveränt bra.
    Vill tipsa andra om det, som söker en hög inkomst på en ännu ”ny marknad”.
    Kolla in deras affiliateprogram på deras hemsida http://www.apo101.net

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.