Tjäna pengar på din blogg: Funkar alla bloggar? | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på din blogg: Funkar alla bloggar?

Skribent:
Publicerad: , 18:01
Uppdaterad: 2013-07-29, 04:23
Respons: 2 kommentarer

Tjäna pengar på din bloggDet finns många sorters bloggar, men de allra flesta kan man dela in i två kategorier; dagböcker respektive nischbloggar. De allra flesta svenska bloggar är en form av dagbok. Nischbloggar, eller ämnesbloggar, är sådana som handlar om ett specifikt ämne – till exempel datorer och Internet, som min blogg.tkj.se.

Vad det är för typ av blogg du driver, påverkar hur lätt det är att tjäna pengar. På vissa bloggar fungerar annonser helt enkelt mycket bättre än andra. Men oavsett vad det är för blogg du har, går det att tjäna pengar på den. Det handlar bara om att hitta rätt metoder.

Det du tjänar pengar på, är först och främst annonser av olika slag. Huruvida dessa fungerar beror på många faktorer. Vilken annonsör är det, och vad är det för produkt eller tjänst som erbjuds? Hur ser annonserna ut, och var någonstans på din sida visas de? När visas annonserna – tänk på lönedagar och olika högtidsdagar (fars dag, mors dag, julafton, semestermånaden etc)?

Vad som är avgörande är också vad det är för typ av besökare du har. Är det en köpstark målgrupp, eller är det ungdomar, arbetslösa eller pensionärer med små inkomster? Som regel är det betydligt enklare att tjäna pengar på en nischblogg än en dagbok. Det beror på att det är mycket enklare att hitta rätt annonsörer för en nischblogg. En blogg som handlar om mobiltelefoner kan bli väldigt framgångsrik på att visa annonser för teleoperatörer.

En dagboksblogg är svårare eftersom det inte finns någon uppenbar produkt eller tjänst att marknadsföra. Eftersom dagboksbloggens nisch är den person som skriver bloggen, finns det sällan några produkter som går att koppla till personen. Det skulle vara om personen ifråga exempelvis är författare och kan sälja sina egna böcker.

Hur många besökare krävs?

Tjäna pengar på din blogg - E-bokMen det här betyder inte att det är kört för en dagboksbloggare. Absolut inte! Det går att tjäna pengar på annonser även här. Om du har många besökare kommer det att finnas annonser som genererar gott om pengar just för att du har så många besökare; även om det procentuellt är få av besökarna som visar sig vara intresserad av annonsen, blir det i slutändan rätt många unika personer.

Hur mycket pengar du kan tjäna hänger ihop med hur många besökare du har. Det är dock ännu viktigare vad det är för typ av besökare. Det är därför som en nischblogg kan tjäna pengar på betydligt färre besökare än en dagboksblogg.

Det är omöjligt att säga en konkret siffra på hur många besökare du behöver för att tjäna pengar. En hårt nischad blogg kan dra in tusenlappar i månaden med bara några hundra besökare om dagen. En dagboksblogg kan däremot kräva ett par tusen besökare om dagen för att nå samma nivåer.

Använd rätt bloggplattform

Huruvida du kan tjäna pengar på din blogg, beror också på vad du använder för verktyg för att blogga. Om du bloggar gratis på WordPress.com får du till exempel inte visa annonser över huvud taget. Det är inte ovanligt att gratis bloggtjänster inte tillåter att du visar egna annonser.

Vill du tjäna pengar på din blogg, ska du skaffa en egen domän med webbhotell och en egen installation av WordPress.org. Då får du helt fria händer att göra precis som du vill.

Idag kostar det inte många hundralappar per år för ett webbhotell (undvik de billigaste), och att installera WordPress är lätt. En del webbhotell, exempelvis Loopia, har så kallad One Click-installer som innebär att du kan installera WordPress med ett musklick. Det är väldigt smidigt. Ett annat webbhotell jag rekommenderar är City Network.

Här hittar du en lista över svenska webbhotell jag rekommenderar!

Den här bloggposten är ett utdrag från min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Under en vecka framöver kommer jag att dagligen publicera ett nytt utdrag från boken, strax efter 18:00 på kvällen. Så om du är intresserad av ämnet – kom ihåg att återkomma varje dag! :-) Om du skulle vilja ha allt material, och inte bara de utdrag jag nu publicerar, får du så klart gärna köpa min e-bok! Just nu ger jag 60 kr i rabatt. Läs mer om boken här.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Ola Olsson

  ”Idag kostar det inte många hundralappar per år för ett webbhotell (undvik de billigaste), och att installera WordPress är lätt.”

  ”Ett annat webbhotell jag rekommenderar är City Network.”

  City Network är ju ett av de billigaste! Iallafall nu med deras kampanj, webbhotell för 5 kr.

  Men personligen har jag bara positiv erfarenhet med webbhotell och rekommenderar det.

  • Ja, det stämmer att City Network är billigast just nu – så passa på! :) Men det är ju en kampanj de kör. I vanliga fall kostar de lite mer, vilket beror på att de erbjuder hög kvalitet på service och system. Med billiga webbhotell menar jag sådana som alltid tar 5 kronor och som inte har telefonsupport och liknande.

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick