TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på din blogg: Ha tålamod!

Skribent:
Publicerad: , 18:16
Uppdaterad: 2013-07-29, 03:25
Respons: Skriv en kommentar!

Att tjäna pengar på din blogg kräver tålamodEn blogg blir inte framgångsrik över en natt. Visst händer det ibland, men de är lätträknade. Att bygga upp en spännande blogg, med tillräckligt många besökare och där du har hittat en fungerande modell för annonser tar tid.

Kanske har du redan idag en relativt stor blogg, och då är det bara att gratulera för då kan du börja att arbeta med annonser och tjäna pengar direkt. Men även i det här fallet kommer det att ta tid innan du tjänar pengar. Du behöver tålamod.

Att bygga upp och driva en framgångsrik blogg innebär mycket arbete. Samtidigt bestämmer du själv hur mycket tid och arbete du vill lägga ner på din blogg. Det här hänger direkt ihop med hur mycket pengar du kan tjäna.

Jag hör ofta hur andra bloggare förkastar möjligheten att tjäna pengar på sin blogg, och då är felet alltid att de inte haft tillräckligt med tålamod. Man har till exempel lagt upp annonser från Google AdSense, och efter en vecka har man bara tjänat några kronor och då ger man upp.

Det felet ska du inte göra. De som har misslyckats brukar skylla på att annonser på webben inte fungerar. Man ser till sig själv, och tänker att ”jag klickar aldrig på annonser, och därför gör ingen annan det heller”. Det är en myt. Surfare klickar visst på annonser om det är relevanta sådana.

Rätt annonser tjänar pengar åt dig

Tjäna pengar på din blogg - E-bokSålunda behöver du hitta rätt annonser, de som är relevanta och fungerar mot din målgrupp. Det här innebär att hitta rätt produkter, tjänster och företag att marknadsföra. Det handlar också om att hitta rätt annonsmaterial, alltså hur annonsen ser ut, och var någonstans på din sajt du placerar annonsen.

Allt det här kräver en hel del arbete. Du behöver testa dig fram under långa perioder för att hitta rätt blandning av annonser. Det gäller att hitta en bra balansgång för att å ena sidan inte bara ha en annons som är undangömd i högerspalten, och å andra sidan inte proppa hela sajten full av blinkande annonser.

Ha tålamod och ge inte upp efter några veckor. Det kan ta ett halvår innan du har hittat rätt, och även då kommer du att kontinuerligt få arbeta med att finjustera och hitta nya annonser.

Nu vill jag inte skrämma dig med att det är för svårt att tjäna pengar på din blogg! För det behöver inte alls vara svårt. Det jag vill understryka är att du behöver ha tålamod och att du inte ska ge upp. Har du tålamod kommer du att hitta rätt och då blir du belönad för ditt arbete.

Läs gårdagens post: Så väljer du rätt ämne att blogga om

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.