Tjäna pengar på din blogg: Ha tålamod! | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på din blogg: Ha tålamod!

Skribent:
Publicerad: , 18:16
Uppdaterad: 2013-07-29, 03:25
Respons: Skriv en kommentar!

Att tjäna pengar på din blogg kräver tålamodEn blogg blir inte framgångsrik över en natt. Visst händer det ibland, men de är lätträknade. Att bygga upp en spännande blogg, med tillräckligt många besökare och där du har hittat en fungerande modell för annonser tar tid.

Kanske har du redan idag en relativt stor blogg, och då är det bara att gratulera för då kan du börja att arbeta med annonser och tjäna pengar direkt. Men även i det här fallet kommer det att ta tid innan du tjänar pengar. Du behöver tålamod.

Att bygga upp och driva en framgångsrik blogg innebär mycket arbete. Samtidigt bestämmer du själv hur mycket tid och arbete du vill lägga ner på din blogg. Det här hänger direkt ihop med hur mycket pengar du kan tjäna.

Jag hör ofta hur andra bloggare förkastar möjligheten att tjäna pengar på sin blogg, och då är felet alltid att de inte haft tillräckligt med tålamod. Man har till exempel lagt upp annonser från Google AdSense, och efter en vecka har man bara tjänat några kronor och då ger man upp.

Det felet ska du inte göra. De som har misslyckats brukar skylla på att annonser på webben inte fungerar. Man ser till sig själv, och tänker att ”jag klickar aldrig på annonser, och därför gör ingen annan det heller”. Det är en myt. Surfare klickar visst på annonser om det är relevanta sådana.

Rätt annonser tjänar pengar åt dig

Tjäna pengar på din blogg - E-bokSålunda behöver du hitta rätt annonser, de som är relevanta och fungerar mot din målgrupp. Det här innebär att hitta rätt produkter, tjänster och företag att marknadsföra. Det handlar också om att hitta rätt annonsmaterial, alltså hur annonsen ser ut, och var någonstans på din sajt du placerar annonsen.

Allt det här kräver en hel del arbete. Du behöver testa dig fram under långa perioder för att hitta rätt blandning av annonser. Det gäller att hitta en bra balansgång för att å ena sidan inte bara ha en annons som är undangömd i högerspalten, och å andra sidan inte proppa hela sajten full av blinkande annonser.

Ha tålamod och ge inte upp efter några veckor. Det kan ta ett halvår innan du har hittat rätt, och även då kommer du att kontinuerligt få arbeta med att finjustera och hitta nya annonser.

Nu vill jag inte skrämma dig med att det är för svårt att tjäna pengar på din blogg! För det behöver inte alls vara svårt. Det jag vill understryka är att du behöver ha tålamod och att du inte ska ge upp. Har du tålamod kommer du att hitta rätt och då blir du belönad för ditt arbete.

Läs gårdagens post: Så väljer du rätt ämne att blogga om

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick