TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på din blogg: Välja ett ämne

Skribent:
Publicerad: , 18:10
Uppdaterad: 2013-07-29, 03:27
Respons: Skriv en kommentar!

Välj ett ämne att blogga omDet är lättare att tjäna pengar på en nischad blogg som handlar om ett specifikt ämne, än vad det är med en dagboksblogg. Så om du vill tjäna pengar på att blogga bör du hitta ett bra ämne som du kan skriva om.

Med det sagt är det vanligaste felet många gör, att de drar igång en blogg inom ett ämne som de tror att de kan tjäna pengar på. Den här metoden fungerar inte eftersom ingen normalt sansad person orkar driva en blogg om ett ämne som man inte tycker är intressant. Så hur väljer du rätt ämne?

Om du inte redan idag har en blogg som du tänker fortsätta med och som du vill tjäna pengar på, funderar du säkert över vad du ska starta för någon blogg. Mitt råd är att du ska fundera på vad för ämnen du tycker är intressanta.

Välj ett ämne du brinner för

Jag har sett massor av exempel på nischade bloggar som har startats med syftet att tjäna pengar. Jag har själv gjort det här misstaget och vet att det inte fungerar. Man väljer ett ämne som det finns gott om annonsörer inom, och därefter startar man en blogg om detta i hopp om att kunna dra in bra med pengar.

Det fungerar inte. Skälet är att det är fullkomligt olidligt tråkigt att uppdatera en blogg vars ämne man tycker är ointressant. Ointresset skiner igenom i texterna, och det här märker läsarna direkt – även om det bara är undermedvetet.

Tjäna pengar på din blogg - E-bokBloggposterna blir tråkiga och krystade, till skillnad mot i en blogg där skribenten brinner för ämnet. Då känns engagemanget i inläggen. Det lockar läsaren och får dem att återkomma till bloggen och tipsa sina kompisar om den.

Välj därför ett ämne som du brinner för. Det ska vara något som du tycker är väldigt spännande och intressant, och som du vill lära dig mer om. Att blogga ska vara roligt. Det är när du som bloggare tycker det är kul att skriva, som bloggen har alla möjligheter att bli framgångsrik.

Tänk dock på att inte nischa dig allt för hårt. Det är inte fel med smala bloggar, men det blir svårt att bli framgångsrik med en blogg vars innehåll är så smalt att det bara finns en handfull potentiella läsare… Är du orolig för att så kan vara fallet, kan du alltid bredda dig lite grann för att få en större målgrupp.

Om du har flera ämnen som du skulle vilja blogga om, välj ett av dem. Det är svårt att driva flera bloggar samtidigt, för risken är stor att en av dem blir lidande av att du prioriterar den andra. Innan du väljer, passa på att fundera över vad det finns för annonsörer inom respektive ämne.

Läs gårdagens post: Går det att tjäna pengar på alla bloggar?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.