TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Nyhetsbrev

TkJ Nyhetsbrev 3/8-2012: Äntligen tillbaka!

Skribent:
Publicerad: , 21:36
Respons: 3 kommentarer

Gratis nyhetsbrevDet var ett tag sedan TkJ Nyhetsbrev utkom, men tidigare idag gick det iväg via e-post till de drygt 9700 prenumeranterna. Nyhetsbrevet utkommer som regel en gång i veckan och innehåller förutom veckans krönika även lästips om de mest populära artiklarna publicerade på bloggen, samt ibland lite annat smått och gott.

Om du inte redan prenumererar på nyhetsbrevet, passar på att skriv upp dig idag så du inte missar nästa vecka. Som prenumerant kan du vara säker på att du inte missar någon viktig eller kul nyhet och artikel. För dig som inte är prenumerant än, kan du läsa veckans brev här.

TkJ Nyhetsbrev utkommer via e-post en gång i veckan. Det är helt gratis att prenumerera, och du förbinder dig inte till någonting. Just nu får du e-boken Datorsäkerhet för Nybörjare (värde 50 kr) om du prenumererar gratis! Mer info

Äntligen är nyhetsbrevet tillbaka! Jag har varit pappaledig i ett bra tag nu, och sedan blev jag inlagd på sjukhus på grund av Crohns i ett par veckor. Men nu har jag börjat jobba igen och det är onekligen en spännande höst som vi har framför oss.

Microsoft kommer att släppa sitt efterlängtade Windows 8 den 26 oktober. Man satsar hårt för att så många som möjligt ska uppdatera till det nya operativsystemet, genom att erbjuda uppgraderingar för alla som har antingen Windows XP, Vista eller Windows 7 för så lite som runt 350 kronor. Vill du lära dig mer om Windows 8 hittar du en genomgång här.

En av de stora nyheterna i Windows 8 är det nya gränssnittet som har kallats för Metro. Det har orsakat mycket åsikter – en del älskar det, andra hatar det. Själv tycker jag det är ett uppfräshande steg, och att det är kul att Microsoft vågar göra något så annorlunda. Men nu verkar det som om Metro inte längre ska heta Metro. Det tyska bolaget Metro AG har nämligen satt ner foten och Microsoft ber utvecklare och andra att sluta använda termen Metro. Läs mer om det här.

Windows 8 har nått RTM – Release to Manufactoring – vilket betyder att operativsystemet är klart för distribution. Det kommer dock att dröja ett tag innan vi får det; den 26 oktober för vanliga användare, medan utvecklare och tekniker som har MSDN eller TechNet får tillgång till systemet redan dern 15 augusti. Redan igår började en version spridas via piratsajter; läs om det här.

Det är inte bara Windows 8 som är en stor händelse under hösten. Apple kommer med största säkerhet att lansera iPhone 5 under hösten – enligt ryktena blir det den 12 september. I samband med detta tros Apple även visa upp en mindre modell av surfplattan iPad, kallad för iPad Mini.

Hösten är alltid intressant för oss tekniknördar. Det kommer garanterat att dyka upp massor av intressanta produkter och tjänster – det vill säga mycket att blogga om…

Tommy k Johansson

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Taggar: TkJ, nyhetsbrev
ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Eivor Gåsull2012-08-06 at 12:32Reply

  Hej

  Vad kostar en prenumeration? En liten undran bara då jag kan läsa allt nytt här.

  Ha en findag
  Eivor G

 2. martin2012-08-05 at 18:55Reply

  HEj
  Jag precis börjat med utorrent , laddat ner en film men när jag skall spelar upp med mediaplayer så får jag färgspel och ljud,Hur får jag filmen spelas med bild o ljud ?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.