TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Twitter

Twitter börjar tjäna pengar på allvar

Skribent:
Publicerad: , 10:40
Respons: 5 kommentarer

twitter-annonserNär det kommer till ekonomi har Twitters affärsplan varit höjd i ett dunkel. De hade länge inte några klara planer för hur de skulle tjäna pengar på sin tjänst, utan levde på investerat kapital. Nu ser det annorlunda ut.

Twitter drar idag in pengar på annonser bland annat i form av sponsrade tips om medlemmar att följa. Du har säkert sett dessa sponsorlänkar i högerspalten på Twitter webbsida. Enligt analysföretaget Emarketer beräknas Twitter under 2011 omsätta motsvarande en miljard kronor.

Det är hos IDG jag läser att Emarketer spår att Twitter under året kommer att omsätta 150 miljoner dollar, vilket alltså motsvarar en miljard svenska kronor. Under nästa år kommer siffran att stiga till 250 miljoner dollar.

– Om Twitter kan öka sin användarbas och samtidigt övertyga marknadsförare om sitt värde som en blivande andraspelare på marknaden efter Facebook, lyckas företaget dra in mer pengar, säger Debra Aho Williamson, analytiker på Emarketer, till IDG News.

Personligen tycker jag inte Facebook och Twitter är konkurrenter. Jag tycker att tjänsterna skiljer sig allt för mycket för att kunna jämföras. Den enda likheten är att de är sociala medier, men det är ett tämligen diffust begrepp.

Facebook omsätter, enligt samma analysföretag, 1,86 miljarder dollar, och nästa år kommer den siffran att hamna mellan 4 och 5,7 miljarder dollar – det vill säga upp till 37 miljarder kronor.

Artikeln hos IDG nämner också MySpace, som är på fallrepet. De tappar användare, inkomster och anställda, och de lär nog inte finnas kvar om några år. Det enda som kan rädda MySpace är om de gör något helt nyskapande eller om de blir uppköpta.

Jag använder själv både Facebook och Twitter, och du är välkommen att hälsa på mig där!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

5 kommentarer

  1. Rasmus2011-11-23 at 11:40Reply

    Wow, vilka fantasisummor dom tjänar ! Det är alltid lika roligt att läsa om hur mycket olika företag omsätter då dom har börjat från 0 och arbetat sig uppåt.

    Det är bevis på att om man bara har en vision kan stora saker inträffa.

  2. Angelica2011-02-01 at 14:37Reply

    Jag har inget bredband! eller självklart har jag tillgång till bredband eftersom att jag skriver här men enda gången jag har tillgång till bredband är på jobbet. Jag kan inte ens kolla min twitter på kvällstid. Jag funderar på att välja bredband från Telia http://www.telia.se/bredband/ bara för att jag ska kunna kolla mailen….

  3. Elisabeth2011-01-30 at 18:39Reply

    Tack för ditt svar. Köpte idag en tidning om Facebook. Intressant att det ges ut en tidning enbart i det ämnet.

  4. TkJ2011-01-29 at 18:48Reply

    Elisabeth: Kul att jag inspirerat dig! :) Twitter har jag först och främst som ett digitalt fikarum. Eftersom jag är ensamföretagare är det en livlina ut till verkligheten, så att säga… Men jag pushar även för mina inlägg via Twitter, även om jag inte tror att det är avgörande. Facebook har jag börjat använda aktivt och det går bra. Det är de enda jag använder ordentligt. Sedan finns det galet många andra tjänster, men jag tycker det är bättre att fokusera på några få – det går inte att uppdatera tio olika sociala nätverk hela tiden.

  5. Elisabeth2011-01-29 at 10:29Reply

    Har via din blogg och tidskrift kommit igång med bloggandet på allvar, men Twitter ställer jag mig mer tveksam till. Är det en trend att haka på? Får jag fler läsare till mina inlägg om jag har Twitter.
    Just nu skulle jag gärna vilja få en tipslista på tjänster jag bör ha på min blogg för att vara med min tid. Du har bl a skrivit om hur man gör en Facebook-gilla sida som jag tycker är bra. Vad mer är på gång anser du?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.