TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Twitter

Twitter – hemmajobbarens fikarum

Skribent:
Publicerad: , 15:23
Uppdaterad: 2010-01-17, 23:27
Respons: 6 kommentarer

Mitt användande av mikrobloggen Twitter har ökat markant sedan jag blev egenföretagare på heltid, och börjat jobba hemifrån. Twitter har blivit mitt fikarum. Hit går jag för att snacka strunt och dela nyheter och tips.

Från att bara ha varit en kul liten grej har Twitter blivit en viktig del av mitt arbete. Dels är det en väsentlig del av bloggens marknadsföring eftersom jag postar ut länkar till alla mina nya inlägg. Det driver trafik och bra inlägg retweetas (det vill säga postas vidare) av mina följeslagare (followers).

Men trots att det här så klart är viktigt för mig som egenföretagare, är Twitter ändå först och främst för mitt nöjes skull. Det har blivit ett virtuellt fikarum, där jag kan vara social så gott det går när man sitter ensam i sitt hemmakontor. Känner du igen dig – det måste vara fler än jag som använder Twitter för det här?

Idag har jag ungefär 1000 followers som läser det jag skriver på Twitter. En del av det i alla fall. Många av dessa är även läsare på bloggen, vilket är väldigt kul. Varje dag har jag nya diskussioner med både kända och okända läsare som kommer med förslag och åsikter.

Därutöver håller jag via Twitter kontakt med alla polare inom bloggsfären och branschen (och lite privat också, även om jag oftast träffar dessa IRL istället). Det här har inte bara att göra med att jag jobbar hemifrån, utan också till stor del för att jag sitter nere i de småländska skogarna, medan en stor del av kollegor och branschfolk sitter i Stockgholm – eller någon annanstans i vårt avlånga land.

Nu när jag även har skaffat en iPhone har mitt användande av Twitter ökat ännu mer. Via en applikation i iPhonen kan jag sitta och läsa och svara på tweets var jag än befinner mig. Och detta via ett gränssnitt som är klart mycket bättre än Twitters webbsajt. Jag har testat många programvaror för Windows, men de har alla något jag finner vara en nackdel – de ligger i bakgrunden och uppdateras hela tiden.

I likhet med MSN Messenger, ICQ och andra sociala verktyg, är det här ett enormt störande element. När jag jobbar vill jag inte bli avbruten av meddelanden om nya e-post, chattförfrågningar och annat. Nej, då är det bättre att dra till fikarummet när det passar!

Twitter är verkligen guld. Jag uppskattar det mer och mer för varje dag som går, och om du inte skaffat ett konto där, tycker jag att du ska göra det. Och passa på att följa mig!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Bliskytt.nu » Blog Archive » Twitter i skyttesammanhang2010-06-03 at 13:02Reply

  […] kan det vara till hjälp i skyttesammanhang? Några av er har säkert hört att twitter mest är ett digitalt fikarum, men det är så mycket mer än det. Twitter kan användas för att sprida information i realtid […]

 2. John Ankarström2010-01-29 at 16:45Reply

  Du har väl inte missat att man, typ, kan stänga av program? ;)

 3. Michael Thorzén2010-01-25 at 07:30Reply

  Jag har heller inte kommit igång med Twitter då jag har varit av synpunkten att en social plattform räcker (Facebook). När fler folk jag känner börjar använda sig av Twitter kanske man ska ge det ett försök!

 4. Tommy Gabrielsson2010-01-24 at 00:35Reply

  Jag håller med dig till fullo. Jag använder fortfarande MSN men det är väldigt sparsamt. Det finns fortfarande kontakter som bara använder sig av den plattformen (?!) och då är det svårt att lägga ned helt och hållet.

  Jag jobbar med sociala medier så twitter är verkligen en del av min vardag. Nu använder jag iofs twitter lika mycket privat och då är det, precis som du skriver, skönt att själv kunna välja när man vill gå till fikarummet.

 5. Jonas F2010-01-23 at 18:52Reply

  OK, har aldrig riktigt kommit in i det. Men en riktig entusiast måste man ju följa. I synnerhet om han behandlar Jehovas på samma sätt som jag gjort (efter att först kallat dem ”obehagliga”).
  /Jonas

 6. Christian2010-01-23 at 17:19Reply

  Jätte bra !! Hoppas jag får känna som du redan upplever med twitter =) Ska bara leta upp fler folk för att få max utav detta =)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.