TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

Twitter vs Arbetsförmedlingen – så söker du jobb

Skribent:
Publicerad: , 08:05
Uppdaterad: 2009-12-23, 23:29
Respons: 12 kommentarer

Det dyker med jämna mellanrum upp jobberbjudanden från de jag följer på Twitter, både originalpostningar och re-tweets. Det här har JMW Kommunikation tagit fasta på och lanserat hash-taggen #nyttjobb.

Egentligen är det lika simpelt som smart. En hash-tagg kan vem som helst hitta på men de flesta får ingen direkt spridning. Just #nyttjobb har dock möjligheten att bli riktigt bra om folk känner till den.

Twitter är en intressant kanal att söka jobb med, speciellt om det gäller arbeten inom webb och media. Det enda du behöver göra när du söker jobb, eller om du letar efter någon att anställa, är att posta ett meddelande till Twitter med taggen #nyttjobb i posten. Då kommer den att synas på nyttjobb-sökningar.

Twitter #nyttjobb

En av mina närmaste vänner hade i veckan en mindre roande kontakt med Arbetsförmedlingen, så därför känner jag mig än mer motiverad att tipsa om det här.

Själv har jag tack och lov inte behövt ha någon kontakt med Arbetsförmedlningen sedan jag slutade gymnasiet, då jag berättade om min datorkompetens och blev placerad på Datorteket för att lära mig Word. Då drog jag slutsaten att de som jobbar på Arbetsförmedlingen är idioter som är tvångsplacerade där eftersom de omöjligen kan få jobb någon annanstans i samhället. Det var väl 15 år sedan och jag har aldrig sett något som talar emot det argumentet.

Twitter är sålunda mycket vettigare.

Källa: Robbster

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

12 kommentarer

 1. Sök jobb med twitter #nyttjobb | toppenjobbet.nu2009-12-03 at 15:34Reply

  […] k Johansson (TkJ) bloggar  Twitter vs Arbetsförmedlingen – så söker du jobb…, Johan Wigmo skiver Om 5 år finns inte längre arbetsförmedlingen, Simon Sundén (joinsimon) […]

 2. Bengt2009-11-27 at 00:08Reply

  Expressen har idag en fråga om huruvida deras läsare tycker att Arbetsförmedlningen sköter sitt jobb. 91 procent (!!!) säger NEJ. Det talar sitt tydliga språk. Arbetsförmedlingen är värdelösa idioter. TKJ har rätt och 91 procent håller med honom.

 3. Bo Wiehe2009-11-25 at 21:34Reply

  Hur många handläggare är det som sitter och googlar på Arbetsförmedlingen? Jag påstår inte att de borde förmedla jobb (någonstans måste man ändå dra gränsen för vad man begär av dem), men de kanske borde ha lite mer insikt för hur de behandlar folk. ”Idiot” är i sammanhanget snarare en underdrift.

  Däremot kan man inte skriva så här, TkJ. Folk som i sina yrkesroller bara har rättigheter och inga skyldigheter tål ofta inte kritik.

  Annars en trevlig blogg.

 4. Anna2009-11-24 at 21:14Reply

  hå hå, min senaste kontakt med arbetsförmedlingen var när jag var mellan två jobb och var tvungen att gå dit för att inte förlora min SGI. Eftersom jag är utbildad journalist tyckte AF-tanten att jag skulle börja med att söka jobb som receptionist. Döv eller bara allmänt bakom flötet?

 5. Halmstad2009-11-24 at 10:26Reply

  Tommy, Om jag vore dig skulle jag överväga att ”göra en pudel” och be om ursäkt för din generalisering ang. AF anställda. Det skadar som sagt din trovärdighet betänkligt. Själv blev jag väldigt besviken, eftersom jag ofta läser dina inlägg och hittills tyck de varit väldigt bra.

 6. Carpe diem2009-11-23 at 17:39Reply

  Hej TKJ.

  Synd att du generaliserar om arbetsförmedlare.Jag är en sådan och anser mig ytterst kompetent i IT/data frågor.
  Som ”headhunter” avlivar jag härmed myten om min yrkesgrupp som tvångsplacerade idioter …Vi är faktiskt några stycken på jobbet som har rätt så många univ.poäng i datavetenskap …

 7. Bergman2009-11-23 at 16:49Reply

  Får nog instämma i det där, även om jag inte själv har särdeles höga tankar om Arbetsförmedlingen så hade jag aldrig skrivit så i såna här sammanhang.

 8. TkJ2009-11-23 at 15:53Reply

  Sargoth: Haha, tja, jag borde lära mig att långt ifrån alla som läser här känner mig så pass att de vet min humor… :) Generaliseringshumor är vansinnigt roligt, så jag menade ju inte på allvar att alla som jobbar på AF är idioter.

  Nu när jag tänker efter så har jag faktiskt varit där två gånger! Jag var där 1997 och sökte om starta eget-bidrag. Jag ville starta en datortidning på webben. De bara skrattade mig rakt upp i ansiktet och sa att jag kunde komma tillbaka när jag fått igång tidningen och tjänade tillräckligt med pengar på det för att dra in en månadslön. Jag frågade då vad syftet med starta eget-bidrag var, eftersom jag inte skulle behöva något bidrag om företaget drog in en lön till mig… Mannen förstod inte vad jag menade och jag gav upp. Antar att de fick sig ett gott skratt på fikarasten. ”Starta en tidning på, vadhettedetnu, internettet?! Hahaha!”. Jag var en idiot.

 9. Sargoth2009-11-23 at 14:08Reply

  Aye, det är onekligen lite av ett brott mot decorum att kalla de goda arbetsförmedlarna för idioter. Still, folk skulle nog rent generellt hålla med dig, så du kommer nog undan med det. Särskilt om det bara händer en gång. ;)

  Now, för att vara lite ontopic, så är det ett oerhört mysigt initiativ, och ett brutalt bra exempel på hur den nya tiden fungerar. Centrala myndigheter med omfattande byråkrati och hundratals har vissa fördelar i vissa fall, men deras funktion KAN mycket väl bytas ut av en twitterfeed utan att något går förlorat för oss vanliga dödliga.

  Tre tummar upp. E:

 10. Oribium Web Design2009-11-23 at 13:50Reply

  Håller helt med dig Tjk. Arbetsförmedlingen är det sista jag skulle vända mig till om jag blev arbetslös.

  Dock är det ju inte så att twitter ersätter arbetsförmedlingen, detta gäller ju enbart i vår branch. Det är ganska osannolikt att en utbildad svetsare kan få ett jobb via twitter.

 11. Klas Wiberg2009-11-23 at 08:27Reply

  Att kalla folk idioter sänker din trovärdighet även i andra sammanhang.

  • TkJ2009-11-23 at 08:34Reply

   Klas: Det var inte menat på fullaste allvar, kanske skulle lagt in en smiley för att understryka det…

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.