TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Twitter

Twtbase, stor samling appar för Twitter

Skribent:
Publicerad: , 08:58
Respons: Skriv en kommentar!

Twitter: appar, widgets, buttons, knapparTill stor del är svenska delen av Twitter fortfarande lite av en ankdamm med media- och webbfolk, men det verkar som om allt fler andra söker sig till det sociala nätverket. Jag är själv rätt aktiv (men så ingår jag ju i kategorin media- och webbfolk).

I likhet med många andra sociala nätverk har Twitter ett API som gör att utvecklare kan bygga applikationer baserade på Twitter. Det finns gott om alla möjliga typer av appar för att följa statistik. På sajten Twtbase har man samlat ihop många av dem.

Som jag skrivit tidigare ser jag Twitter dels som en marknadsföringskanal men främst som ett digitalt fikarum. Större delen av min bransch befinner sig i Stockholm, medan jag sitter nere i de småländska skogarna, så det är oftast via Twitter jag håller kontakt med mina ”kollegor”.

Det finns många olika typer av applikationer som använder sig av Twitters API, eller på annat sätt är kopplat till Twitter. Det kan till exempel röra sig om vanliga knappar och räknare, som du hittar här under mina bloggposter eller ute i högerspalten.

Twitter: appar, widgets, buttons, knappar

Twtbase är en sajt som samlar ihop massor av olika applikationer, widgets och annat för dig som twittrar. Tyvärr verkar man inte hålla arkivet fullt uppdaterat, för det finns med en del appar som leder till nerlagda sajter. De flesta är dock fungerande.

Twitter-widgets jag använder

TwitterCounter, som visar en räknare ute i min högerspalt, är en av tjänsterna jag använder mig av. Den finns i både gratisversion och Pro, där betalversionen ger dig fler funktioner. Gratisversionen räcker dock för grundläggande statistik – exempelvis kan du följa hur utvecklingen går för antalet följare.

Kom igång med Twitter! Om du ännu inte börjat använda dig av Twitter, kan du läsa min guide. Där får du lära dig grunderna i hur du börjar använda det sociala nätverket. Givetvis hoppas jag också att du följer mig på Twitter – jag har användarnamnet @tkj.

För ett litet tag sedan la jag till en räknare från Twitters egna widgets under varje inlägg. Det har fungerat bra och ger mig dagligen ett par nya följare. När en läsare har tagit sig igenom en bloggpost är det lätt att följa de länkar som listas. Jag har här även en liten ruta för att pusha för min Facebook-sida.

Tweeta gärna den här bloggposten!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.