TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Tjäna pengar på din blogg

Underhåll dina affiliatelänkar på bloggen och tjäna mer

Skribent:
Publicerad: , 17:57
Respons: 1 kommentar

Tjäna mer pengar som affiliateAllt för ofta får jag kommentarer från andra bloggare som läst mina artiklar om att tjäna pengar på sin blogg, som är missnöjda med resultaten från affiliateprogram. De får dem inte att fungera. Men att tjäna pengar på affiliates är inte att åka på en räkmacka.

Precis som alla jobb, krävs det att man har tålamod och lägger ner tid på utbilda sig och utveckla projektet, för att det ska fungera bra. Jag är på intet sätt något affiliateproffs – det finns många som kan betydligt mer än mig och som är mycket duktigare på att krama ur mer inkomster från affiliateprogram – men en del tips har jag för dig som vill öka dina intäkter.

Att tjäna pengar på affiliateprogram går ut på att du ansluter dig till ett affiliatenätverk, och där ansöker du om medlemsskap hos olika anslutna företag. När du blivit godkänd som affiliate kan du börja marknadsföra företagets produkter och tjänster och du får sedan betalt efter olika regler. De flesta betalar provision på försäljning som dina klick resulterar i.

Felet de flesta gör är att ansluta sig till något affiliateprogram som kanske inte matchar ens besökare speciellt bra, och därefter laddar man ner och lägger upp en banner på sin blogg. Ingen klickar på bannern och man tjänar inga pengar. Och därför fungerar inte affiliateprogram…

Bloggare ger upp alldeles för fort

Eller? Det är ungefär som när jag skulle lära mig åka skidor – efter vad min mor berättat. Jag tjatade på mina föräldrar tills de la pengar de naturligtvis inte hade på ett par skidor. Jag blev överlycklig, och stack genast till närmaste pulkabacka, tog på mig skidorna och åkte nerför. Väl nere, och med största säkerhet i horisontellt läge, konstaterade jag att det inte alls såg ut som Ingmar Stenmark på TV, så jag blev förbannad och slutade åka skidor.

Vid närmare eftertanke, är det precis samma sak! Jag visade lika stort tålamod och intresse för skidåkning som de flesta gör när de ska prova att tjäna pengar på affiliatemarknadsföring. Vill du lyckas måste du lära dig hur det fungerar. Och det fungerar olika på olika bloggar. Du behöver lära känna dina besökare, ta reda på vilka program som fungerar och vilka typer av annonser som ger bäst respons.

Det här tar givetvis rätt lång tid, men det är värt det i slutändan. För oavsett om du tjänar några pengar eller inte på din blogg, så kan ingen ta ifrån dig all den kunskap du samlat på dig. Det är kunnande du med lätthet kan applicera på andra framtida webbprojekt.

Underhåll dina affiliatelänkar

Jag har som bekant inte jobbat speciellt hårt de senaste 1,5 åren, utan spenderat tid med barnen istället. Det här har påverkat bloggen, bland annat genom dalande affiliateintäkter (fast det var det värt). Nu har jag dock en bra inblick i vilka program som fungerar, men jag har inte lagt tid på att hålla dem uppdaterad.

Nu håller jag på att få igång bloggandet igen och en stor del av arbetet har gått ut på att gå igenom affiliateprogrammen. Det är rätt surt att notera att en del program har lagts ner och en hel del kampanjer har försvunnit, så att flera länkar har pekat fel. Men tack vare ett plugin till WordPress är det här lätt fixat.

Jag använder ett plugin som heter Pretty Link. Det används för att skapa dynamiska länkar. Med Pretty Link skapar jag en egen länk som pekar till en affiliatelänk.

Pretty Link till affiliatelänkar på WordPress

Fördelen med att använda det här, är dels att affiliatelänkarna inte syns i sponsorlänkarna på bloggen. Det snyggare ut med en tkj.se-länk istället för en skum affiliatelänk. Men främst gör jag det här det enkelt att uppdatera.

Jag skapar till exempel en länk till F-Secures antivirusprogram. Den länken använder jag i annonser, sponsorlänkar och så vidare. När F-Secure sedan kommer med en ny kampanj där man erbjuder rabatterade priser, behöver jag bara uppdatera min Pretty Link-länk med den nya affiliatelänken, så pekar alla mina F-Secure-länkar till den nya kampanjsidan.

Länka till rätt sidor

Att hålla dina affiliatelänkar uppdaterade är väldigt viktigt. Se till att undersöka dem kontinuerligt för att se vart de går – något som är smidigt när du lagt in dem i Pretty Link – och prenumerera på nyhetsbrev från affiliatenätverken för att få meddelanden om när företagen du samarbetar med kör igång kampanjer, så att du kan uppdatera.

Du kommer så klart sälja mer om du länkar till en kampanjsida med 50% rabatt, än om du bara länkar till den vanliga produktsidan.

Exempel på kampanjsajtNär du skapar affiliatelänkar, se till att länka direkt till produktsidor och framför allt kampanjsidor. Undvik att länka till ospecifika sidor som webbshoppars förstasida eller företagens hemsidor. Det ger ingen bra respons. Ju fler klick som krävs för att genomföra ett köp, desto färre köp görs. Du tappar alltid en viss procent kunder för varje sida de måste klicka sig igenom.

En annan fördel med Pretty Link är att det även räknar hur många som har klickat på dina länkar. Det ger dig en snabb överblick av vilka länkar som genererar flest klick, och därmed bör underhållas mer ofta. Använd kategorier i Pretty Link för att sortera dina länkar på ett bra sätt.

Läs mer om att tjäna pengar på affiliateprogram:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

En kommentar

  1. ITCSN2013-10-29 at 12:27Reply

    Går det att använda Pretty Link till Google AdSens?
    /Rickard

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.