TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Konsument

Så undviker du att luras av rea-priserna under mellandagarna

Skribent:
Publicerad: , 07:21
Respons: 3 kommentarer

Undvik att bli lurad under mellandagsreanSpara 2500 kronor på att köpa en ny bärbar dator under mellandagsrean? Det låter kanske väldigt bra, men det är inte alls säkert att de ordinarie priserna som presenteras är korrekta. Butikerna tenderar att använda sig av gamla höga priser, för att rabatterna ska se extra stora ut.

Förr var det här ganska svårt att bevisa, så vida du inte sett produkten och prislappen tidigare. Men tack vare Internet och smarta tjänster som Prisjakt kan du snabbt kontrollera huruvida det rabatterade priset verkligen är riktigt eller om prislappen har höjts dagarna före rean, för att prisraset ska verka stort när mellandagarna kommer.

Du behöver inte leta speciellt länge för att hitta reapriser som verkar lite tvetydiga. Ta en titt på elkedjornas hemsidor för att hitta deras reapriser under mellandagarna, och använd sedan Prisjakt för att leta fram prishistoriken.

Det är inte speciellt svårt att hitta exempelvis bärbara datorer som haft en viss prislapp före jul, för att sedan ökat med tusenlappar innan priset åter sänkts tillbaka nu i mellandagarna, tillsammans med en rejäl och röd prislapp.

Priser i mellandagarna

Verktygen prisutveckligen hos Prisjakt är effektivt för att ta reda på om återförsäljare höjt prislappen strax före mellandagarna, för att kunna erbjuda högre rabatt.

För att ta ett exempel hittade jag den bärbara datorn Acer Swift 3 hos Elgiganten, som har etiketten ”Spara 2500 kr!”. Idag kostar den 9990 kronor. Efter att ha sökt på datorn hos Prisjakt, går det att konstatera att den kostade 9990 kronor även under perioder i november och december, för att sedan gå upp med 2500 kronor före jul.

Det är ju ingen lögn att datorns prislapp har sänkts med 2500 kronor, men med tanke på att du kunnat köpa den för samma pris redan i november är det knappast en superexklusiv mellandagsrea.

– I granskningarna har vi sett att det ordinarie priset inte sällan är påhittat, eller ett pris som tillämpats långt tillbaka i tiden, säger Niclas Ernebratt, jurist på Konsumentverket. [Källa: Aftonbladet]

Hos Mediamarkt finns en bärbar dator i serien HP Omen som nu säljs för 7990 kronor med ett utsatt ordinariepris på 10190 kronor. Men det var först i december som priset sattes till 10190 kronor – tidigare har datorn kostat 8990.

För att kolla om en reaprodukt verkligen är ett bra klipp, söker du efter produktnamnet på Prisjakt. När du väl hittat din modell klickar du på rutan Statistik. Nu kommer du att få fram tabeller som visar dels populariteten på produkten och dels prisutvecklingen.

Kolla prisutveckling hos Prisjakt

Använd Prisjakt för att kolla prisutveckligen, så ser du om ett reapris verkligen är ett bra klipp.

Om du tittar på prisutveckling kan du snabbt se om reapriset verkligen är ett bra pris, eller om butiken nyligen höjt priset, för att kunna påstå att de sänkt med mer än vad de egentligen gjort, när reapriset satts.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

KÖPA NY DATOR: Sponsrade länkar

Köpa ny dator? Här får du de bästa råden och förslagen på vad du ska lägga dina pengar på, när du ska köpa en ny dator! Billigast? Gamer? Supertunn och lätt ultrabook?

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Bengt Samuelsson2017-12-28 at 16:11Reply

    Med lite is i magen går det att göra bra affärer med hjälp av https://www.prisjakt.nu/ och http://www.pricerunner.se/ båda är bra på lite olika sätt.

  2. Bengt Samuelsson2017-12-28 at 16:10Reply

    Med lite is i magen går det att göra bra affärer med hjälp av https://www.prisjakt.nu/ och http://www.pricerunner.se/ båda är bra på lite olika sätt.

  3. Efwa Karlsson2017-12-28 at 07:58Reply

    GIvetvis noll koll på att den här funktionen fanns men många år bakom mig i handeln har ju lärt mig hur det fungerar… Bra tips för tusan!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.