TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Ny statistik: 28 procent av unga kvinnor i Sverige bloggar

Skribent:
Publicerad: , 11:46
Respons: 3 kommentarer

Idag har rapporten Svenskarna och Internet 2008 presenterats. Bloggandet är något som man tar upp, och det är rätt imponerande siffror när man kollar på det. I pressmeddelandet kan man läsa att endast ett fåtal procent av svenska befolkningen sysslar med bloggande, men det är bättre ställt bland unga kvinnor

[…] bland de unga kvinnorna i åldrarna 16 till 18 år är det 28 procent som har en egen blogg och tre av fyra av dessa arbetar med sin blogg dagligen eller åtminstone någon eller några gånger i veckan. Det är tre gånger mer än vad de unga männen gör i samma ålder. Och även om inte alla bloggar blir lika populära som ”Blondinbellas”, som hade mer än 10 000 läsare, läses dom ofta av kamrater och vänner. Läsarskaran är stor. Hälften av de unga kvinnorna ägnar sig regelbundet åt att läsa andras bloggar. En helt ny nätkultur håller på att växa fram och det är de unga kvinnorna som utgör den drivande kraften, framgår det av årets rapport från World Internet Institute.

Något annat som lyfts fram i rapporten är att många användare har problem med att sluta sitta framför Internet. 18 procent av de svenska Internetanvändarna tycker att de själva eller någon närstående är fast framför nätet. Men samtidigt anser 86 procent att Internet gjort saker och ting lättare i vardagen.

I takt med att kortbetalningarna blivit allt vanligare har också oron över att bli lurad minskat. År 2000 var 72% av befolkningen oroad. Idag är det 38%. Samtidigt är det allt fler som e-handlar: 77% av Internetanvändarna och 52% gör det regelbundet.

Känner du igen dig i statistiken?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

3 kommentarer

  1. T08d Romantik » Blog Archive2010-04-20 at 10:16Reply

    […] med sin blogg dagligen eller åtminstone någon eller några gånger i veckan.  Mer finns på http://blogg.tkj.se/unga-kvinnor-bloggar/. Det är mest unga människor som bloggar och blogg blir allt populärare i Sverige. Om vi kollar […]

  2. WordPress Database Backup 2.2.1 – Säkerhetskopiera din databas för WordPress | Gratisprogram - hundratals tips!2009-07-19 at 22:46Reply

    […] WordPress Database Backup 2.2.1 [engelska, 80 kB, gratis] Bloggar har blivit vardag för en stor del av befolkningen. Visste du till exempel att 28 procent av svenska kvinnor i åldern 16-18 har en egen blogg? Ett av de mest populära systemen för den som vill ha ett seriöst bloggverktyg med alla möjliga finesser, är WordPress. Det är gratis och ett utmärkt system. Med en blogg behöver man dock ha ordentlig säkerhet, och ta backup på sina inlägg med jämna mellanrum. WordPress Database Backup är ett tillägg för WordPress som tar en säkerhetskopia av databasen och kan e-posta den till dig. Hemsida: WordPress Database Backup Ladda hem WordPress Database Backup Källa: 28 procent av unga kvinnor bloggar […]

  3. Christian Rudolf2008-10-21 at 13:48Reply

    Disruptive har bara tre kvinliga läsare typ :-(

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.