TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Fildelning

uTorrent-guide: Så här kommer du igång med uTorrent

Skribent:
Publicerad: , 15:03
Uppdaterad: 2015-06-27, 20:34
Respons: 90 kommentarer

uTorrent är enligt mig den bästa programvaran för att ladda ner filer från BitTorrent. Även om programmet är rätt lätt att förstå för någon med relativt god datorvana, är det inte helt enkelt för alla. Jag får nästan dagligen e-post från läsare som vill ha hjälp med att ladda ner, installera och komma igång med uTorrent (µTorrent) på svenska.

De senaste åren har uTorrent blivit väldigt fullt av bloatware, annonser och annat. Jag rekommenderar istället att du skaffar programmet qBittorrent. Det är gratis och det ser ut som uTorrent gjorde när det var litet och bra. Läs mer om, och ladda ner, qBittorrent!


Ladda ner svensk uTorrent

Det första du ska göra, är att ladda ner uTorrent gratis. Jag har en liten artikel som berättar hur du går tillväga för att göra detta. Läs vidare här: Ladda ner svensk uTorrent. Efter nerladdning och installation av programmet, startar du det och läser vidare här. Om du kör ett svenskt Windows bör uTorrent starta på svenska.

Komplett brännarprogram? Om du vill ha ett komplett verktyg för att bränna CD/DVD/Bluray-skivor, skapa film- och musikskivor, bränna säkerhetskopior på dina digitalfoton och andra viktiga filer, och mycket mycket mer – då ska du ta en titt på Roxio Creator. Det är ett av marknadens mest populära och heltäckande programvaror för bränning! Läs mer här.

Så fungerar BitTorrent

Jag ska inte fördjupa mig i hur BitTorrent fungerar rent tekniskt, men lite grundläggande information är nödvändigt. Ponera att du går till The Pirate Bay och ska ladda ner film eller musik. Då finns det två nödvändiga värden; Distributörer (kallade för seeders på engelska sajter) och Reciprokörer (leechers).

Så laddar du ner torrent-filer med uTorrent

En distributör är en användare som har laddat ner hela filen och delar ut den så att andra kan ladda ner, och reciprokörer är användare som håller på att ladda ner filen och därför bara delar ut färdignerladdade bitar av den.

För att du ska kunna ladda ner en fil måste det finnas distributörer/seeders. Allra bäst och snabbast går det om det finns många (svårt att säga något exakt antal) – fast samtidigt kan extremt många göra det jobbigt för programmet.

Hos The Pirate Bay finns inte själva filen du ska ladda ner. Här finns bara de speciella torrent-filerna, som är små datafiler innehållande information om var någonstans själva filen ska laddas ner. BitTorrent-tekniken ser till att sköta allt sånt här automatiskt och försöker använda sig av många olika källor för att ladda ner så snabbt som möjligt.

Dessutom baserar sig nerladdningshastigheten på hur mycket du själv laddar upp. Ge och ta, helt enkelt. Det är god kutym att låta torrenten stå på uppladdning ett tag även efter att du laddat ner hela filen. Då är du seeder, och utan seeders fungerar inte BitTorrent.

För att ladda ner, klicka på Ladda ner denna torrent. Om det inte fungerar prova att använda Magnet Link som är en ny lösning; uTorrent har stöd för tekniken.

Associera torrent-filer med uTorrent

För att underlätta nerladdningar av torrent-filer från BitTorrent-sajter, är det bäst att associera dem till uTorrent. Med det menas att filerna automatiskt öppnas i uTorrent när du klickar på Download på en torrent-sajt. Välj Inställningar -> Inställningar. Klicka fram Allmänt-filken och här klickar du på knappen Associera med .torrent-filer. Om knappen är skuggad, är associationen klar.

Nästa gång du är inne på en torrentsida och klickar på Download-länken, ska uTorrent starta. Om webbläsaren visar en dialogruta, kryssa i att torrent-filer ”alltid ska öppna i detta program” (uTorrent).

Öppna torrent-filer automatiskt i uTorrent

I uTorrent kan du även konfigurera programmet till att automatiskt påbörja själva nerladdningen direkt när torrent-filen öppnats och aktiverats. Börja med att gå till Kataloger-fliken under Inställningar. Kryssa bort rutan Visa dialog vid lägga till manuellt. I denna flik kan du även bestämma var nerladdningar ska läggas på hårddisken. Det är smart att lägga nya nerladdningar i en temporär mapp och färdiga i en annan.

Öppna torrent automatiskt i uTorrent

Fortsätt nu till fliken UI-inställningar. Här finns en ruta som heter När torrens läggs till. Se till att Starta inte nedladdning automatiskt inte är ikryssad, och kryssa även bort Aktivera programfönster och Visa fönster som visar filen i torrenten. Nu kommer dina nerladdningar starta automatiskt och i det tysta. Du kan när som helst klicka upp uTorrent via dess ikon i systemfältet, för att se hur nerladdningarna går.

Ladda ner musik och film via torrent!

Ladda ner musik via BitTorrent

Det var allt. Nu kommer ditt uTorrent vara klart att använda. Surfa in på The Pirate Bay och leta upp någonting. När du klickar på Ladda ner denna torrent ska uTorrent köras igång och aktivera torrenten, eller om programmet redan är igång så aktiveras bara torrenten. Du kan i programfönstret följa status; kolumnen Klart visar hur många procent som är kvar att ladda ner.

Trimma uTorrent för snabbare nerladdningar

Beroende på vilken bandbredd du har, vilken form av anslutning, om du har router och så vidare – så kan du optimera uTorrent till att ladda ner snabbare och effektivare. Jag har skrivit ett inlägg om detta; Så får du snabbare nerladdning med uTorrent.

Snabbare hastighet i uTorrent

Det enklaste sättet att förbättra hastigheten i uTorrent, är att använda Hastighetsguiden du hittar under menyn Inställningar. Här väljer du vilken typ av bredband du har, så konfigurerar sig uTorrent själv till att passa din anslutning bäst.

Skapa dina egna torrenter

Vill du skapa egna torrent-filer för att dela med dig av dina egna alster? Läs Så skapar du en torrent-fil. Detta är för att du ska kunna fildela material som du äger upphovsrätten till. Du får självklart inte ladda upp vad som helst – filmer, musik och dylikt som du inte har rättigheter till. Då bryter du mot lagen.

Om du inte gillar uTorrent kan du prova Azureus, som är en annan torrent-programvara.

Det sprids tyvärr mycket virus och trojaner via torrentsajter. Skaffa därför ett riktigt antivirus innan du börjar tanka!

Läs mer:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

90 kommentarer

 1. Pelle2015-04-01 at 02:45Reply

  Om jag vill radera spåren av torrentfilen, räcker det med att klicka radera eller behöver jag gå in på fler ställen?

 2. Sanna2013-03-03 at 19:36Reply

  Jag har alltid undrat vad Strömning betyder. För när jag lägger till en torrent och sen låter det ladda ner en stund så står det under Uppspelning, strömning. Vad är det?

 3. Daladerby i Globen 2013-01-05 |2013-01-10 at 09:50Reply

  […] Guide för att komma igång med utorrent […]

 4. Sanna2012-11-12 at 15:21Reply

  Hej!
  Jag har fått problem med mitt uTorrent. När jag lägger till en fil hamnar den i uTorrent men startas aldrig. Det är ett sånt där ”forever and ever”-tecken istället för tid. Längst ner står det DHT: Väntar på att logga in. Jag har provat att installera om men det fungerade inte. Vad jag vet har jag inte ändrat några inställningar heller, så vet inte hur det kan ha blivit. Aldrig haft problem innan.
  Vore underbart om du kunde hjälpa mig!
  Tack på förhand, S

 5. cecilia englund2012-10-16 at 20:04Reply

  Hej!
  Jag skulle hjälpa min mamma med att ladda ner för att hon ville ha en speciell film.. när jag tryckt så kommer den bara upp i fältet men den laddas inte ner.. vad är det för fel då?
  uppskattas för hjälp! :)
  tack på förhand!

 6. gabbe2012-09-23 at 16:23Reply

  SNÄLLA BEHÖVER HJÄLP asså jag har laddat ner några filmer och spel och dem har laddat klart men på statusen står det seeding hur aktiverar jag dem

 7. Annica Narits2012-09-01 at 08:32Reply

  Det står bara fel när jag går in på utorrent. Med andra ord den verkar vara inaktiv. Hur aktiverar jag den ?

 8. Ellinor2012-08-16 at 20:22Reply

  det är samma sak för mig :( , vet du vad det är för fel ?
  Tacksam för svar :)

 9. Ellinor2012-08-16 at 20:21Reply

  Jag har andvänt Utorrent ett tag nu och det har funkat jätte bra att se på filmerna , men nu heltplötsligt så funkar inte ljudet på filmerna som jag hämtar , varför ? och varför nu ?

 10. Ellinor2012-07-15 at 16:50Reply

  Hej !
  Jo jag har nyligen istalerat om datorn och var då tvungen att ta hem utorren igen , men nu när jag laddar hem filmer så funkar inte ljudet , Varför ,
  Tacksam för svar :)

  • oscarbe2013-09-01 at 01:09Reply

   Antagligen har du inga drivers installerade för ditt ljudkort.

 11. julia2012-05-16 at 23:57Reply

  min utorrent funkerade helt perfekt till ja skulle ladda ner en film från piratebay(laddar alltid ner från swesub.tv) , ja försökte ladda ner filmen men min dator började gå jättesegt och låta högt. Sen tog de ca 20 min tills de kom upp en ruta där stog de ”it seems like utorrent already is running, close and try agian” något i den stilen, ja försökte ta upp utorrent igen som det stog men varje gång börja min data låta och gå segt som sagt. Och även om ja tog bort utorrent från min dator och instalerade om den så gick de inte, de kom fortfarande upp den där lilla rutan it seems like u torrent alreay is running… Jättejobbigt, nu kan jag inte ladda ner film, trycker ja upp utorrent blir datorn seg och lilla rutan kommer upp. Behöver hjälp, hur gör jag?? :/

 12. Klara2012-05-04 at 15:43Reply

  Har lyckats ladda ner en film med utorrent, men kan inte spela upp den!! Hur spelar man upp filmerna?

 13. pete2012-03-18 at 10:46Reply

  Kan man stänga av uppladdningen på något sätt om man inte vi göra det?

 14. Liska2012-03-10 at 14:12Reply

  Jag läste på bloggen ( datorproblem ) positiv feedback på din resurs . Tror inte ens det, och nu såg sig själv . Det visar sig att jag inte lurad .

 15. Camilla2012-02-05 at 14:37Reply

  Jag har laddat ner en film och de gick galant. Men det kommer inget ljud när jag ska kolla på den. Vad har jag då gjort för fel ?
  Tack för hjälper på förhand :)

 16. Berra2012-01-13 at 13:11Reply

  Hehe kul läsning här, så går det när vi svenssons försöker… ;-)

 17. jag2011-12-30 at 17:51Reply

  jag har gjort allt men har ingen bild på filmen jag har laddat ner

 18. Eric2011-11-27 at 18:27Reply

  bla bla

 19. Johan2011-09-13 at 12:53Reply

  Jag laddar ner en film med youtorrent men när den är klar så lycka jag hela tiden ta bort torrenten vad ska jag göra istället?
  Tack på förhand för hjälpen

 20. swed2011-09-02 at 06:09Reply

  Det var en trevlig surpris att uTorrent är såpass poppis. Å andra sidan har alla mina uTorrent-installationer sedan urminnes tider funkat klockrent och varit mig till stor belåtenhet. Förefaller som copyleft sprider sig över landet. Innan man laddar ner skall man läsa eventuella kommentarer, om det finns några. Där kan det stå om filerna är nedlusade med virus och annan skit. I alla händelser skall man ha ett duktigt AV-prog som skydd! Sen är det bara att tuta och köra. När det gäller exempelvis PhotoShop så är nog de alltid blodtörstiga Svenska åklagarna och våra avgjort partiska domstolar, (rena slaktbodarna!), mycket mer intresserade än Adobe av den illegala hanteringen av deras programvara. Adobe säljer kopiöst med mjukvara och tjänar hiskeligt med stålar. De tycks inte bry sig om den försvinnande lilla procent som så att säga ”lånar” gamla versioner utan att pröjsa så länge man inte försöker tjäna pengar själv. Eller rättare sagt: de lägger inte särskilt stora resurser på att spåra knäckta program. Däremot försöker man med massa tricks att göra det svårt att gratis använda deras prylar. Adobe har bra koll på sina grejer för deras program hinner knappt starta innan de sticker ut på nätet, (om man är uppkopplad), och på väg ”hem” för att gola! Adobe loggar dessutom sina applikationer. På Adobe vet man att de som använder krackade program oftast inte har några pengar och att göra en massa advokater rika är knappast någon sund business! Med Adobes program förhåller det sig som så att har man stålar betalar man för sig, de är tillräckligt bra för det! Har man inte råd, ja då…

 21. Asal2011-06-01 at 22:00Reply

  När jag trycker på ladda ner från PirateBay så startas inte uTorrent, utan den öppnas istället i VLC och så händer det absolut ingenting.. Vad ska jag göra?

 22. elisabeth2011-05-11 at 16:18Reply

  ja de går ju men man får inte göra de :)

 23. maria2011-04-26 at 17:36Reply

  hejhej! jag har precis laddat ner utorrent för jag vill ha photoshop gratis. Men är det lagligt? the piratebay är ju olagligt men vill gärna ha photoshop cs3 från utorrent! kram.. hör av dig på min epost

  • TkJ2011-04-26 at 20:05Reply

   maria: Nej, det är inte lagligt att skaffa Photoshop gratis via fildelning.

 24. Andreas2010-12-26 at 11:42Reply

  Åtkomst nekad problem?
  Jag har windows 7 och hade nyss samma problem..
  jag ändrade åtkomstpunkterna till dit filerna hamnar när man ska ladda hem.. hade först Dator/C:/program(x86)/utorrent/ej klara downloads sen bytte jag till C:/ej klara downloads(ejklaradownloads är mappnamnet..

  När filerna är klara och redo för att titta/lyssna på så har jag lagt mappen i Dator/C:/Downloads

  Hoppas det löser sig för er.
  Andreas

 25. olivia2010-12-19 at 12:10Reply

  hej!
  Har två st frågor. Först så ibland när jag trycker på nedladdar symbolen på The pirate bay så dyker vissa låtar inte upp på min uTorrent sida. Vrf? Sen ibland så kommer låtarna i mappar med flera varianter av samma sång. Kan man motverka detta på ngt vis?
  Tackasam för snabba svar!

 26. Katrin2010-11-20 at 12:33Reply

  Hej,
  Bra sida men jag har en mac – och jag kan inte hitta språken . . . . för mac. trist

 27. Johanna2010-11-13 at 23:10Reply

  jag undrar en sak… på den första inställningen på allmänt… kan jag inte fixa så att mina torrents filer öppnas i utorrent, kan inte makera det som står i din lathund. Hur gör jag då? hoppas på ett svar… Mvh johanna

 28. Olivia2010-10-30 at 15:35Reply

  Hej.

  Jag är en nybörjare i Torrent världen. (en riiiiiitig nybörjare)

  Jag har laddat ner ett spel. När det var färdig laddat så försökte jag öppna spelet. Det startade men stängdes av efter bara någon minut.

  Varför hände detta?

  (Har det någon betydelse att det var ett sådant där demospel på en timme som jag spelade och sedan laddade ner hela versionen. Som torrent då.)

  Tacksam för svar.
  (mejla)

 29. mattias2010-10-04 at 21:25Reply

  jag tog bort skrivskyddet på destinationsmappen och då slutade felmedelandet ”åtkomst nekad”

 30. carrro2010-08-18 at 11:34Reply

  när jag dubbelklickar på en fil som är nerladdad spelas den automatiskt upp i VCL media player. Ljudet går igång men bilden består bara av blinkande ljus i olika färger. Hur öppnar jag filerna i ett annat uppspelnings pogram?

 31. Hakan Ünsal2010-07-31 at 00:28Reply

  Som jag vet är det ”olagligt” att ladda ner torrenter. Men du TKJ gör en användar ”manual” av detta. Ska detta stämma?

  Är inte Utorrent… osv och flera program som man kan ladda ner torrenter FEL! Istället för att säga att det är olagligt och att det finns stora böter till detta, att man kan ligga på fängelse osv.

  BRYR DU DIG INTE OM SÅNT?!

  • TkJ2010-07-31 at 11:53Reply

   Hakan: Nu är du helt ute och cyklar… Det är inte olagligt att ladda ner via BitTorrent. Flera legala filsajter distribuerar via torrent. Linux finns som torrent, till exempel. Det är ett utmärkt sätt att distribuera filer på.

   Det är däremot olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat material. Det har inget med torrent att göra. BitTorrent är bara en teknisk lösning för att distribuera data.

 32. helmer2010-06-02 at 19:07Reply

  kan man ladda ner från andra sidor en piratbay och är inte piratebay olaglit

 33. Emma Olsson2010-06-01 at 18:37Reply

  Hej!
  Jag har en fråga. Jag laddade ner utorrent och därefter en film. Det gick bra fram tills dess att jag skulle se på filmen. Den la sig som en utorrent fil på 29 kb. Jag lyckadets inte öppna filen. Vill att filen ska kunna öppnas med VLC eller liknande. Jag vet att du skrev de här blogginläggen för väldigt länge sedan. Har du tid vore jag tacksam för ett svar :)

  MVH Emma

 34. jossan2010-04-18 at 09:16Reply

  när man laddar ner blir den inaktiv. hur får man den aktiv???

 35. Simon2010-03-22 at 19:31Reply

  Hej, Jag har en fråga. När man laddar ner en fil så är det ju en blå nedåtpil som visar att man laddar ner men min e röd fast det funkar ändå att ladda ner men den ska ju vara blå?, hur fixar man det?

 36. Jimmy2010-02-17 at 01:28Reply

  Hej. Jag undrar om man kan köra uTorrent i Windows 7 ?
  För jag laddade ner programet, och det fungerade bra i början. Men nu har jag ingen tillgång att komma in helt plötsligt!!!!
  Tack på förhand.

  P.s Jag kör programmet i Windows XP (Service Pack 2), kanske det som är problemet?

 37. Bertil Johansson2010-02-12 at 14:48Reply

  Jag använder BitTornado,som i mitt tycke är den bästa nedladdningstorrenten.
  Den har också en blå nivåmätare som blir grön när nedladdningen år färdig.

 38. Gabriel2010-01-15 at 14:33Reply

  Så nu har jag laddat ned ”filmer” men varför är det ingen bild? Det verkar som andra har frågat denna fråga.. för länge sen men inget svar? Är det bara frågor men inget svar här? Hur gör man för att se film… är det fel på filen?

 39. björn Johnsson2009-12-16 at 20:25Reply

  Jag har samma problem som ”Anna” Åtkomst nekad när jag ska ladda ned katalogen från pirate bay.
  Vad beror det på?

  men mina nerladdningar funkar på andra siter..

 40. casper2009-10-30 at 09:38Reply

  Jag hadde samma problem men jag fick ladda ner en senare version an VLC media player

 41. Så fildelar du anonymt och säkert. Del 1 » Edvinssons blogg2009-09-15 at 22:54Reply

  […] Först, för dig som inte kan eller vet hur man gör när man exempelvis laddar ner en film, rekommenderar jag dig att läsa Tommys guide. […]

 42. uTorrent – Betaversion av kommande 2.0 | Gratisprogram - Hundratals tips!2009-08-14 at 09:05Reply

  […] Guide: Svensk nybörjarguide till uTorrent […]

 43. Edvinssons blogg2009-08-10 at 17:10Reply

  Så fildelar du anonymt och säkert. Del 1…

  Först, för dig som inte kan eller vet hur man gör när man exempelvis laddar ner en film, rekommenderar jag dig att läsa Tommys guide.
  Jag börjar med att tipsa om idén som Emma i sitt inlägg på bloggen opassande.se skrev om för några månader sen, nämlig…

 44. Så fildelar du anonymt och säkert. Del 1 « Edvinssons blogg2009-08-10 at 16:34Reply

  […] Så fildelar du anonymt och säkert. Del 1 Posted 10 augusti 2009 Filed under: Blandat | Först, för dig som inte kan eller vet hur man gör när man exempelvis laddar ner en film, rekommenderar jag dig att läsa Tommys guide. […]

 45. Michelle2009-06-24 at 17:08Reply

  är det inte media player som kommer upp?
  du måste FÖRST klicka på VCL media player se uppe i hörnet klickar du på arkiv sen snabb öppna fil sen letar du efter den filmen du vill kolla på :D

 46. sabina2009-06-09 at 19:15Reply

  hej, har just börjat använda utorrent och undrar om man måste dela filerna eller om man kan sluta dela dom på nåt sätt?

 47. Ladda ner snabbt via torrent-sajter @ Gratisprogram2009-06-04 at 23:09Reply

  […] hittar du också en svenskspråkig skola till uTorrent. Hemsida: uTorrent Ladda hem uTorrent Svensk guide till att använda uTorrent Kom igång med fildelning, svensk […]

 48. Silvia2009-03-31 at 15:29Reply

  Hej!
  Jag har laddat ner ett expansions paket (the sims 2) från TPB, det har laddat klart jag har klistrat in i EA Games mapp (hade redan The Sims 2 orginal) men sen då ? hur ska jag göra ;S Svara via min epost ;D

 49. Nichlas2009-03-26 at 17:41Reply

  Passar bara på att säga tack för hjälpen!

  uTorrent virgin here, men guiden hjälpte mig perfekt :)

  Så återigen, tackar!

 50. Sebastian2009-03-25 at 19:49Reply

  Bara för att klargöra: ”µ” uttalas ”mju” vilket innebär att det inte kan ersättas med ”u” eller uttalas ”ju”.

 51. Kjell Kronlund2009-03-24 at 11:06Reply

  Försöker ladda ner qTorrent, men det fungerar ej.
  Er installationsruta anger först att ett sms krävs för att få koden. Längre ned i minimal text anges 2 sms för att få kod, båda fel!
  3 sms krävdes för att fåkod! – bra det tog slut där!
  Äfter mottagit kod kommer en till sida med: ”404 Not Found, nginx/0.7.43” och i övrigt tom sida. Installationen stoppad. SKITT
  Fungerar programmet lika bra som installationen?
  Finns annat att försöka?

 52. André2009-03-22 at 15:23Reply

  Hej
  jag har ett problem när jag har ladda ner så tar det en )&%¤( långt tid att ladda upp. varför???
  Och hur gör man när man vill ha det på skiva sen????

 53. Annie2009-03-02 at 16:00Reply

  Hejsan! Jag har också tjockt med problem med Torrent.

  Det funkade utmärkt igår under dagen och sedan bara pajjade det på något konstigt vänster. Jag kan varken installera/avinstallera pga det verkar inte ens finnas på datorn.. Men det finns! Det fungerar bara inte.

  När jag ska ladda ner en fil så står det:

  ”C:\Users\Annie\AppData\Local\Temp\”filens namn” kunde inte öppnas eftersom det associerade hjälpprogrammet inte finns. Ändra associationen i dina inställningar ”
  (Jag har kollat och det är precis som det ska vara i inställningarna)

  Jag håller på att bli galen här och skulle vara väääldigt tacksam för svar!// A.

 54. Emelie2009-02-25 at 18:03Reply

  Hej ,
  jag undrade ochså förut hur man skulle se på filmen att det bara blev ljud i windows media player! men ladda ner vcl det funkar!

 55. Jonas2009-02-15 at 09:17Reply

  Hej jag vet inte varför men det står så här när jag testar porten;
  Welcome to the µTorrent Port Checker.
  A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

  Checking port 45682 on 81.233.17.87…

  Error! Port 45682 does not appear to be open.

  hur ska jag göra för att få den bra?

 56. Jonas2009-02-14 at 20:15Reply

  Hej hur gör jag så att allt går snabbare? Jag menar nedladdningen. Min kusin sa att man skulle ändra på några inställningar men jag vet inte vilka har testat din men dom fungerar inte?????
  Mitt utorrent har fungerat bra men hur gör jag det snabbare?

  Du kan svara på mail [email protected]

  MVH Jonas

 57. Linda2009-02-12 at 21:30Reply

  behöver hjälp med att ange rätt port inne på hastighetsguiden på utorrent. kommer bara upp ERROR !

  tacksam för svar

 58. Linda2009-02-12 at 21:17Reply

  Hej ! Har försökt följa lite av det du skrivit för att få ett snabbare utorrent. Hastighetstesten mm. Men när jag försöker vidarebefodra en port så kommer detta upp. :

  ERROR !

  Please see http://www.portforward.com for more information about how to map a port.

  Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (nummer) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website’s IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).

  Hur vet jag vilken port ?
  hmm….. asså jag måste vara helt dum i huvet men jag frågar ändå……vad är en router ? :D

  tacksam för svar

 59. Jesper2009-02-07 at 21:22Reply

  Hej! jag har laddat ner en film och ska spela upp den i Windows Media Player, men jag får ingen bild, bara ljud. Hur ska jag göra för att få bild ?
  tack på förhand / Jesper

 60. j.t2009-02-03 at 14:28Reply

  asså ja har laddat ner ett spel och det står seeding på statusen den e klar o allt men hur öppnar jag den och det ska lägga in på mitt psp //[email protected]

  SNÄLLA HJÄLP MIG :( TACK I FÖRVÄG

 61. mikael2009-02-01 at 23:46Reply

  Jag är inte så hajj på datorer ….men hur sjutton laddar man hem den vanliga u torrent på svenska….letar överallt men klarar ej ut av de….snälla hjälp mig som måste vara en stor kokrek….för jag kan innnnnnnte de.

 62. chris2009-01-31 at 20:12Reply

  gå till u torrent forum och läs, för den här manen kan inte lära er om torrent nedladdning

 63. hano2009-01-27 at 17:35Reply

  kan nån skicka svar till mig?? när jag laddar ner så visar det att filen jag laddar ner är inaktiv= rött kan nån hjälpa`??

 64. TkJ2009-01-19 at 19:19Reply

  Jonte: Nej, uTorrent är inget virus. Då hade jag inte skrivit om det… :-)

 65. Jonte2009-01-19 at 17:46Reply

  Är det ett virus? (t ex trojan)

 66. anonu2009-01-14 at 14:13Reply

  Tack Tack Tack för tipsen!

 67. Hanna2009-01-12 at 16:12Reply

  När jag har laddat ner exempel en låt så står det att den är en MKV fil..istället för att bli som en media player fil.. Förstår inte riktigt hur jag ska få den som vanligt media playern, vet inte riktigt hur jag ska förklara.. Help please!

 68. TkJ2009-01-07 at 15:30Reply

  oscar: Stämmer inte alls.

 69. oscar2009-01-07 at 14:37Reply

  man kan bara titta på filmerna om man har windows xp

 70. Lovisa2009-01-03 at 17:00Reply

  Hej! jag har laddat ner en film och ska spela upp den i Windows Media Player, men jag får ingen bild, bara ljud. Hur ska jag göra för att få bild ?
  tack på förhand / Lovisa

 71. Pauline2009-01-02 at 12:50Reply

  Hej!
  Utorrent funkade utmärkt förut, men nu startar det inte alls. Alla torrents är inaktiva och laddas inte ner någonting. Jag provade att göra en sökning på min current port, det stod error och att den var stängd så det kan ju ha med det att göra. Men då vet jag inte vilken port jag ska skriva in. Vore jätte snällt om du kunde skicka en port eller annan information om vad jag behöver göra för att kunna ladda ner igen.

 72. Hanna Jansson2008-11-19 at 18:46Reply

  Jag har avinstallerat uTorrent och installerat det igen, tryckt på knappen ”associate with .torrent files”, försökt spara mål som osv.. Men ändå(!) öppnas inte filen i uTorrent utan i ett ”bildvisningsprogram”. Hur och vad gör jag för att få datafilerna att öppnas i uTorrent när jag klickar på Download i tex Piratebay.org eller Isohunt.com??
  Tack.

 73. steffe2008-11-16 at 21:20Reply

  coolt

 74. Maja2008-11-16 at 19:07Reply

  Heej!
  Jag har laddat ner en film på uTorrent och den är nu klar! Men hur får jag igång själva filmen?? Har klickat över allt, men jag får inte igång den. Hur ska jag göra!!

  Tack på för hand
  Maja

 75. Noob2008-10-30 at 21:41Reply

  Tack för hjälpen.

 76. Gösta Sjönell2008-10-25 at 11:48Reply

  Hej,

  Jag har laddat ner musik från uTorrent och det fungerar fint, men film nedladdad på samma sätt saknar ljud. Jag ser filmen men hör inget. Vad gör jag för fel?

  Mycket tacksam för hjälp
  Hälsningar
  Gösta

 77. Camilla Josefsson2008-10-20 at 22:32Reply

  Hej!
  Det går inte att ladda ner för mig. Det händer ingenting när jag har lagt in tex en film. Har provat på flera datorer men det händer ingenting men mina kompisar kan ladda ner på sina datorer med samma program och dom vet inte varför jag inte kan det. Längst ner står det DHT: väntar på att logga in, har det nånting med det att göra? Skulle du kunna maila mig eller adda mig på msn för behöver verkligen hjälp. Kan ju vara nån inställning fel eller nått. Min msn/mail: [email protected]

 78. Clarissa2008-10-10 at 21:40Reply

  ladda ner utorrent från din sida men när jag laddar ner filmer så går det inte att se på dom det blir inte i bara en mapp utan flera små filer, och när jag klickar på dom så kommer det upp att jag kan välja vart dom vill spelas upp så får jag titta på en fil i taget.. Vad gör man åt den saken? Mvh C

 79. Freddaaaaan2008-10-01 at 22:49Reply

  Hallåja!

  Har använt utorrent en längre tid nu och det har ALDRIG någonsin krånglat! Öppnade programmet idag för att tanka. Gjorde det vanliga, men skulle sedan börja tanka, då laddar den ingenting.

  Har inte rört några inställningar eller något så jag vet ej vad felet är. Har en annan dator med utorrent på som jag provade. Det funkade utmärkt där.

  Har också provat en massa saker. Kollat portar, allmäna inställningar osvosv.. Har även kollat så att folk seedar.

  Aja, du kanske vet. Svara till min e-post. TACKARR!

 80. FRA och den goda viljan hos regeringen ! « politik med mera2008-09-15 at 09:19Reply

  […] går bara som media angett, inte  att se materialet direkt på internet. Här finns också en bra guide till uTorrent som jag själv använder. Det finns en hel drös av dylika program, men jag tror att […]

 81. Carro2008-09-02 at 11:30Reply

  Hej!
  Jag har laddat net utorrent 1.8 och jag har de på svenska. Jag kan öppna programet och ta ner låtar från piratebay, men när de sedan är framme i programmet så laddas de inte ner!!
  jag vet inte hur jag ska göra för att få ner dem?!
  jag har läst hur man ska göra enligt dig, men när man kommer till att man ska gå in på inställningar så står det inte så som du säger och har bild på.
  hur ska jag göra??
  jag hittar inte knappen Associera med torrent-filer??

  behöver hjälp!! tack i förhand =)

 82. Anna2008-08-28 at 15:53Reply

  Åtkomst nekad när jag ska ladda ned katalogen från pirate bay.
  Vad beror det på?

 83. TkJ2008-05-31 at 01:03Reply

  Jag har fått frågor om HTTP 400-felmeddelanden i samband med nerladdning av uTorrent. Efter lite efterforskningar om detta fel hittade jag att det beror på antivirusprogrammet NOD32 och deras komponent IMON. Buggen bör vara fixat i nyare versioner av NOD32.

 84. Nathalie2008-05-28 at 19:50Reply

  Hej!

  Jag har en fråga.. när jag dubbelklickar på en fil som är nerladdad spelas den automatiskt upp i VCL media player. Ljudet går igång men bilden består bara av blinkande ljus i olika färger. Hur öppnar jag filerna i ett annat uppspelnings pogram? Hur kommer jag in på mappen de nerladdade filerna ligger i?

 85. staffan2008-05-19 at 17:31Reply

  en sak till det står under
  TRACKER
  så står det även DHT status: waiting for announce…

 86. staffan2008-05-19 at 17:25Reply

  hej
  jag har problem med utorrent.. de står där under
  TRACKER
  TRACKER STATUS:En socketåtgärd påträffade ett dött nätverk.
  ja vet int riktigt va det betyder men de blir iaf så att det blir en röd pil istället för en blå bil framför där det står vad man laddar ned.. svara på min mejl: [email protected]

 87. kevin2008-05-03 at 18:04Reply

  hur får jag en torrent att bli aktiv från inaktiv? skicka till min msn

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.