TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Politik

Vad är egentligen en ”barnporrsajt”?

Skribent:
Publicerad: , 12:46
Respons: 18 kommentarer

EU vill reglera nätet ännu hårdare och låta staten ha filter som blockerar ”barnporrsajter”. Vad är egentligen en barnporrsajt? Alltså, finns det över huvud taget några öppna sajter som sprider barnporr? Vad är det för sajter som kommer att hamna i ett sådant filter? Rätta mig gärna om jag har fel, men jag trodde redan att det finns lagar som säger att det är kriminellt att inneha barnporr, och den lagen måste väl kunna fungera utmärkt att applicera på eventuella barnporrsajter, utan att staten ska filtrera hela Internet

Det här med allt hårdare statligt kontrollerade filter, för att bestämma vad vi medborgare ska få tillgång till på Internet, har sedan länge passerat gränsen för vad som är rent löjeväckande. Utgår man från att alla Internetanvändare är pedofila terrorister som inte gör något annat än tittar på barnporr, letar efter bombrecept och diskuterar hur vi kan störta regeringar?

hal-till-helvetet.jpgJag föreslår att vi gör det enda rätta för att få ett stopp på det här. Inför krav om registrering av alla webbsajter. Alla som vill starta en webbsajt måste ansöka om det hos en statlig organisation. Om man skulle bli godkänd så måste allt material som ska publiceras på sajten faxas eller postas in till en besiktningsman som kontrollerar att man inte döljer några terroristbudskap eller dylikt i texterna och bilderna. När detta är godkänt så kommer staten att, via hårt kontrollerade Internetanslutna centraler, publicera ditt material på din sajt.

Internettillgång ska naturligtvis bara finnas i statliga byggnader, och absolut inte hemma hos någon. Förbjud alla Internetoperatörer. Förbjud all distribution av information. Först då kan vi lugna ner oss. Det är lika bra att ta steget fullt ut, så vi slipper sitta här och bli upprörda över den ena nya lagen efter den andra.

Nu ska jag ut och gräva en bostadsgrop i trädgården.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

18 kommentarer

 1. Sigge!2009-11-01 at 22:22Reply

  Hej, Joo det skulle ju vara bra men det skulle kanske vara lite besvärligt :P . Men det är helt rätt att man måste stoppa Barn Porr sidorna !

 2. Thomas Tvivlaren2009-04-10 at 21:58Reply

  ”Jag föreslår att vi gör det enda rätta för att få ett stopp på det här. Inför krav om registrering av alla webbsajter. Alla som vill starta en webbsajt måste ansöka om det hos en statlig organisation.”

  Exakt så! Det är för mig en gåta att den statliga makten kommit undan den kritiska granskningen av en närbesläktad fråga med koppling till FRA-övervakningslagen, dvs varför är läsning och öppning av gammelbrev grundlagsskyddad men e-mail (som garanterat är betydligt mer förekommande i dessa tider) anses vara fritt fram ögna igenom? Nej, ska det va’ ska det va’! Härmed bör vi per omgående riva upp alla lagliga hinder för att läsa även gammelbrev. Kanske är det först då som vi får se en verklig reaktion (aktion har jag redan gett upp hoppet om) från gammelmedia, eller Riktigt Gammal Media som Guillou vill att man ska kalla det…

 3. HDR-fotografen2009-04-10 at 16:56Reply

  ”Dessutom är det bara Fredrik och Anders som har skrivit ut sina namn. De andra är för FEGA.”

  Vi andra SÖKMOTOROPTIMERAR.

 4. HDR-fotografen2009-04-10 at 16:54Reply

  #Tjatte Hedlund: Känns som att börja i fel ände. Bättre måste det vara att ta fast utövarna istället. Blir litet svårt nu med IPRED och FRA, men polisen får väl ta hjälp av killarna bakom piratebay som vanligt.

  Säg till när du förresten funnit ett filter som fungerar. Visste du förresten att tredje sökresultatet man får från google på orden child models http://www.google.se/search?hl=sv&q=child+models&meta= är klassad av rikspolisen som barnporr? Konstigt att google rankar barnporr så högt? Det fanns inget på förstasidan efter att jag tagit mig förbi spärren genom att använda sidan http://hidemyass.com

 5. Tjatte Hedlund2009-04-09 at 21:07Reply

  Tekniken som möjliggör internet är inte fulländad och felfri, eftersom det är människor bakom tekniken och besluten. Vad jag menar är att det finns ett uttryck för detta. ”Det är mänskligt att fela.”
  Det torde ju vara lämpligt att du kontaktar de ansvriga för arlandas internetcaféer för att reda ut problemet istället för att liera dig med människor som i sitt oförstånd anser sin inegritet bli naggad i kanten bara för att pedofiler och andra våldsexploatörer inte tillåts härja hämninslöst på nätet. Mvh Tjatte

 6. Tjatte Hedlund2009-04-09 at 20:42Reply

  Min far brukade säga ”Det är ynkligt att höra löss hosta !”
  Det är vad jag upplever när jag läser komentarerna till debattinlägget om EU och barnporrsajter. Om ni inbillar er att sexuellt utnyttjande av människor och sexuellt våld mot barn i synnerhet har något som hellst med demokrati och yttrandefrihet att göra, så vill jag verkligen beklaga eran mentala ”mognad”. Dock är det min bestämda uppfattning, att ni hade haft en annan uppfattning om det hade varit ni själva eller era barn som hade varit utsatta för övergreppen. Frihet och solidaritet (ja jag vet svåra begrepp för somliga) betyder att TA ANSVAR FÖR SITT EGET OCH ANDRAS LIV ! INTE FRIHET FRÅN ANSVAR ! Dessutom är det bara Fredrik och Anders som har skrivit ut sina namn. De andra är för FEGA.

 7. Ryggrad någon? « ConnyT funderar2009-04-09 at 15:19Reply

  […] att facebook har beslutat sig för censur. Är det bara jag, eller känns det som tidens tecken!? Fler som har noterat detta är Metro teknik och Omg Internets. Även TorrentFreaks har skrivit om […]

 8. HDR-fotografen2009-04-09 at 12:36Reply

  En av mina sidor, fotografhelsingborg.se är klassad som barnporr av arlandas internetcaféer. Jag undrar hur de tänker med tanke på att där inte finns en enda bild ute.

 9. När ändamålen helgar medlen « Tomas sida2009-04-09 at 11:55Reply

  […] så är det barnporr. Att det har höjts röster för att göra ett tillägg till Godwins lag. TKJ förklarar på ett ypperligt sätt varför just barnporrargumentet är totalt förkastligt i […]

 10. Pelle2009-04-09 at 10:18Reply

  Hårdare filtrering kommer bara att göra tekniken för att komma runt dem mer tillgängliga och på så vis göra det ännu svårare att få fatt på dem som pysslar med det. Ungefär samma logik som varför man inte förbjuder nazism eller varför staten har kontroll över sprit och spel – det är bättre att man kan ha viss kontroll över det än ingen kontroll över det vilket väl blir resultatet om man inför filter, IPRED etc så att man skrämmer hela svenska folket till att hoppa in på olika typer av anonymiseringstjänster…

 11. Sundream Estate2009-04-09 at 09:32Reply

  Något måste göras mot barnporrsajter.
  Sverige måste gå i spetsen och införa förbud mot detta.
  Med den höga arbetslösheten som finns idag, kan Sverige anställa 5-10.000 personer som granska och kontrollera alla webbsajter varje dag.
  Denna kostnad kan Sverige enkelt få in genom en tillägg skatt på alla breddband installationer och .se registerade webbsajter. (dubbla avgifterna)
  Mera kontroller och mera förmyndar politik liksom som TkJ föreslår att om man skulle bli godkänd så måste allt material som ska publiceras på sajten faxas eller postas in till en besiktningsman som kontrollerar allt ting först.

  (Vilken djävla tur att jag bor och lever i Spanien och slipper den Svenska förmyndar politiken.)

 12. m962009-04-08 at 21:06Reply

  De sidorna som spärras är till 90% innehållandes 18-20 åriga tjejer.. samt en del ”grövre” porr.. men med fullt vuxna människor.
  Större delen av resten är nakna halvnakna kids/ungdomar av typen ”modell-bilder”.
  Nån liten jävla promille innehåller nån form av enstaka bilder med nån form av sexuellt umgänge med barn. Men större delen av dessa är i sin tur bara ”lock-bilder”/thumbnails.. som sedan leder till nån sida med 18 åringar.

  Det finns inga öppna barnporrsiter. Utan det är som sagt till 99% ”modell-bilder” de spärrar. I USA är sånna sajter lagliga, när det är i ”konstnärligt” syfte. Därför finns det en hel del sådana sajter. Det är dessa som i huvudsak ligger i filtrena.

  De som utväxlar ”äkta” barnporr med varann gör det knappast officiellt.. på nån officiell sajt, det borde vem som helst kunna fatta.

  Undrar när den här hjärntvätten av folk för o rättfärdiga ännu mer övervakning ska börja genomskådas av vanligt folk..

 13. The Vince!!!!2009-04-08 at 20:13Reply

  Ungefär samma fenomen som om man kritiserar en kvinnlig chef på helt sakliga grunder, så får man höra att man är emot jämställdhet. Tycker man att en specifik homosexuell person är en olämplig föräldrer får man genast höra att man är emot att homosexuella skall få vara föräldrar.

 14. The Vince!!!!2009-04-08 at 19:44Reply

  Ogenomtänkta populistiska lagförslag för att tillfredställa tekniskt icke insatta personer, är ta mig fan det största hot som finns mot yttrandefrihet och demokrati . På något så känns det som om vi lever i en mental medeltid när till man till fullo förstår konskvenserna av dessa lagförslag. Men artister skall ha betalt och barnporr skall naturligtvis inte få spridas, men det finns bättre metoderna att ta till som inte kränker integritet att ta till än hysteriskt ogenomtänkta lagförslag. Prova att använda befintlig lagstiftning precis som Tommy skriver t ex.

 15. EU Barnporrfilter | theblackjacker.se2009-04-08 at 18:05Reply

  […] precis på Tommys blogg att man EU har planer på att låta stater ha filter som blockerar “barnporr”. […]

 16. Anders Bornholm2009-04-08 at 17:21Reply

  Det som är värst är att det är så svårt att föra en diskussion om sådana här åtgärder som slår mot integriteten. ”Vill du att det ska spridas barnporr?”, ”Vill du att musiker inte ska få ersättning för sitt arbete?”…

 17. Fredrik Adolvsson2009-04-08 at 13:07Reply

  Shit pommes frites, se upp med vad du skriver, storbloggare där, ge dom inte några idéer nu!! O_O

 18. Patric2009-04-08 at 12:53Reply

  Jag tycker vi sätter upp en mur runt hela sverige, så har vi på ett mycket effektivt sätt burat in ALLA kriminella i hela landet!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.