TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Skriva för bloggar

Varför är ”Evergreen Content” så viktigt för din blogg?

Skribent:
Publicerad: , 19:06
Respons: 1 kommentar

Vad är evergreen content?Om du driver en nischblogg om ett specifikt ämne, och inte en dagboksblogg där du uteslutande skriver om dig själv, är termen ”evergreen content” något du bör lära dig. Det handlar om att med jämna mellanrum skriva högkvalitativa artiklar om ämnen som inte har något direkt utgångsdatum, utan är lika aktuella idag som om tre år.

Evergreen står för ever (alltid) och green (grönt, aktuellt). Det är sådant här material som förmodligen inte ger så mycket klick och besök just när du publicerar det, men som över tid kommer ge dig ett stabilt flöde av besökare via framför allt sökmotorer. Kan du skapa evergreen content om ett hyfsat populärt ämne som inte tappar intresse i första taget, och lyckas positionera det bra i sökmotorer, så kan det generera gott om besökare på längre sikt.

När du bloggar om ett speciellt ämne, är syftet med de flesta posterna att ge svar på en fråga. Det är då du kan få bra med trafik från sökmotorer, eftersom alla sökningar i grund och botten är frågor, oavsett hur de är formulerade. Google och andra sökmotorer gillar och prioriterar bra innehåll och längre artiklar är som regel bättre än korta.

Evergreen content är inget du publicerar dagligen, utan något du bör göra då och då. Det kräver som regel en hel del jobb att skriva långa och ingående bloggposter om vissa ämnen, men det är väl värt att kontinuerligt försöka skapa sådana här inlägg.

Ett vanligt fel som bloggare gör är att de tittar alldeles för mycket på mängden besökare dag för dag. Det är bättre att se på lång sikt, och det är då dina längre och icke tidsbundna artiklar är viktiga.

Vad är evergreen content?

Vad evergreen content innebär, är att du sätter dig ner och skriver en längre och ingående artikel om ett ämne som inte är nyhetsrelaterat. Materialet ska fungera lika bra idag som om ett par år. Lägg ner tid på att göra research, för att skriva en så djuplodande artikel som möjligt.

Du bör aldrig utgå från sökmotoroptimering när du skriver, men det är inte fel att efteråt gå igenom och trimma artikeln en smula för att göra det lättare för sökmotorer att förstå innehållet. Skriv för läsare – inte för sökmotorer. Här kan du läsa artiklar om sökmotoroptimering.

Vad är evergreen content?

Evergreen content är kvalitativa bloggposter utan utgångsdatum, som på sikt kan generera mycket besökare från sökmotorer.

När du väl har publicerat din långa (satsa på minst 700 ord) och framför allt kvalitativa artikel, låt den inte falla till glömska i arkivet. Länka till den från framtida bloggposter om samma ämne, och skulle det hända något stort inom ämnet kan du passa på att uppdatera din artikel. Är du intresserad av sökmotoroptimering och följer sådan statistik över din blogg, är det värt att göra justeringar i artikelns upplägg för att positionera dig bättre.

Det är inte helt ovanligt med bloggar som dagligen får tusentals besökare bara via en längre och välskriven artikel om ett specifikt ämne. Eftersom sökmotorer som sagt uppskattar bra innehåll, är det betydligt lättare att med tiden hamna högt upp i sökresultaten.

LÄS OCKSÅ: E-boken som lär dig att skriva bloggposter som drar trafik!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. Bloggåret 2015 – PKJonas2015-12-31 at 08:42Reply

    […] träffar beror på att det är vad som i sökmotoroptimeringssammanhang brukar kallas för ”evergreen content”, alltså material som är relativt tidlöst och inte blir daterat i första […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.