TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

NEXSTORY: Ljudböckerna för dig! Sveriges trognaste och ledande tjänst för att lyssna på tusentals ljudböcker till fast månadsavgift!
Prova gratis 14 dagar >>

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

Vill du arbeta med Internet – vad hindrar dig?

Arbeta med Internet - allt du behöver är en datorDrömmer du om att kunna försörja dig på att arbeta med Internet? Då är du inte ensam. Det är en dröm som delas av många, men av någon anledning är det inte speciellt många som lyckats ta steget dit. Och frågan är vad som egentligen stoppar dig, bortsett från olika bortförklaringar…

Det finns massor av olika sätt att livnära sig på Internet. Men om man förenkla det, så handlar det om att sälja data. Låter det långt ifrån coolt? Att vara Internetföretager, det vill säga att arbeta med Internet via en egen firma, innebär att du i praktiken bara behöver tillgång till Internet. Allt du sysslar med är digitalt. Ingenting går att ta på. En massa ettor och nollor, om du vill förklara det så. Och det är riktigt coolt!

Jag har jobbat uteslutande med Internet via egen firma sedan 2010. Egentligen är ordet entreprenör kanske inte så träffande för mig. Det är ju inte så att jag hittat på några nyskapande affärsidéer. Jag är egentligen bara en egenföretagare som råkar arbeta på Internet med digitala produkter.

Jag gör i praktiken samma sak som jag alltid gjort – det vill säga skriva om datorer och Internet. Skillnaden är att jag numera har en egen firma, och inte är anställd av någon annan, samt att jag bara arbetar digitalt.

Du har vad som behövs

Vad är det då som krävs rent praktiskt för att arbeta helt på Internet, att vara helt digital? Vad är det du behöver för att komma igång? Faktum är att du redan har allt. Du behöver en dator och en anslutning till Internet. Mer än så behövs egentligen inte.

Jag reflekterade över det här när jag var i Stockholm för att gå på Sverige-lanseringen av Microsoft Surface Pro. Efter att ha varit på presslunchen, där jag fick med mig ett låneexemplar av Surface Pro, satt jag på hotellrummet och testade den. Därefter skrev och publicerade jag en test. Och det enda jag behöver för att sköta allt med mitt företag, är en dator med Internetanslutning, samt en mobiltelefon.

Att jobba med Internet innebär inte nödvändigtvis att du driver en blogg. Det finns massor av yrken där det du skapar är helt digitalt, varför du klarar dig fint med en dator och Internet.

 • All former av webbsajter
 • Frilansskribent
 • Fotograf (okej, du behöver också en digitalkamera)
 • Författare (även om böckerna i slutändan trycks av förlaget, arbetar du fortfarande helt digitalt, men ska det vara korrekt handlar det om e-böcker)
 • Musiker (elektronisk musik, där du skapar allt i datorn, vilket är väldigt vanligt idag – för flera år sedan pratade jag med Jean-Pierre Barda som då berättade att Alexander Bard gjorde all musik till BWO helt och hållet i datorn)
 • Illustratör (du vill säkert ha en ritplatta, men i övrigt klarar du dig)
 • Webbutvecklare
 • Programmerare (till detta räknar jag de flesta inblandade i utveckling av appar och program)

Kommer du på fler yrken där man skapar helt digitala produkter, får du gärna fylla på listan genom att posta en kommentar här nedan!

Är du entreprenör ut i fingertopparna kan du driva massor av olika sajter och bygga upp ett helt mediaimperium helt och hållet med hjälp av en dator och Internetanslutning.

Arbetsplats var som helst, när som helst

Jag ska erkänna att jag inte helt och hållet lever som jag lär. Jag har nämligen ett kontor, varifrån jag som regel jobbar. Anledningen till det är praktiska skäl. Dels lånar jag en del testprodukter, och det vore inte populärt att ha dem hemma i vardagsrummet, och dels behöver jag en arbetsplats eftersom det inte går att jobba hemifrån när man har småbarn.

Situationen hade varit annorlunda om jag bott i en storstad, och inte ute på vischan. Om du bor i Stockholm finns det gott om ställen där du kan sitta och jobba. Det kryllar av kaféer och bokaffärer med plats för någon som bara behöver en laptop för att arbeta. Och exempelvis hotellet Scandic Malmen upplåter sin ”cocktailbar” till alla som vill ha en gratis kontorsmiljö. Där har du sittplats och gratis WiFi, och tillgång till helt okej kaffe.

HammockDu kan verkligen sitta var som helst när hela ditt kontor ryms i en datorväska. Även om jag har kontor händer det att jag sätter mig med laptopen någon annanstans – bara för att jag kan. Det är inte helt fel att ligga i hammocken en solig dag.

Du har heller inte bara kontroll över var någonstans du jobbar, utan även när. Internet sover inte. Och när du flyttar dig från hemmet till kontoret bara genom att öppna din bärbara dator, är det lätt att börja jobba när som helst.

När det här skrivs är klockan 3:30 en söndagsmorgon och jag sitter uppe med en förkyld 1-åring som vägrar sova. Han är duktig på att roa sig själv, men jag kan knappast lämna honom uppe ensam och gå och lägga mig, så då passar jag på att arbeta.

Att kunna arbeta var som helst och när som helst är i stort sett bara fördelaktigt. Den enda nackdelen är att det kräver disciplin. Risken är att du aldrig är ledig utan alltid befinner dig på kontoret. När du börjar sätta dig vid datorn varje ledig stund, är du på full fart rakt in i väggen. På samma sätt är det viktigt att verkligen kunna jobba och inte fastna framför YouTube eller Facebook.

Vad vill du jobba med?

Frågan är vad du vill jobba med på Internet? Vill du driva sajter, skriva e-böcker eller bli fotograf? Ett bra sätt att få inspiration och lära dig mer, är att se hur andra gör. Om du vill driva en sajt om bildredigering i Photoshop, använd en sökmotor för att hitta andra sajter inom ämnet och se hur de har gjort. Låt dig inspireras! Smarta saker skriver du upp – givetvis i ett dokument på datorn.

Öppna helt enkelt din dator, starta webbläsaren och ge dig ut på nätet. Du har nu hela världen framför dig. Du kan mycket väl rikta in dig mot andra länder. Genom att skriva på engelska istället för svenska, blir målgruppe av helt annan kvantitet. Det enda du behöver är en webbsajt. Du kan skaffa dig en gratis blogg via en vanlig bloggplattform eller starta en blogg hos Tumblr.

Men är du seriös ska du skaffa ett webbhotell hos någon av de mer professionella leverantörerna. Välj ett webbhotell som låter dig ha obegränsat antal domäner. När du får en idé som du vill testa, registrerar du en domän för några tior och kopplar den till ditt webbhotell. Jag använder mig av City Network och Loopia, och är mycket nöjda med dem.

One Click-Installer

Därefter är det bara att installera WordPress, eller något annat system, och börja arbeta med din sajt. Många webbhotell har One Click-installer, vilket innebär att du kan installera WordPress med ett musklick. Det klarar vem som helst.

E-bok: Tjäna pengar på din blogg! Om du väljer att starta en blogg, och vill tjäna pengar på den, rekommenderar jag min populära e-bok. Den kostar 179 kronor, men just nu säljer jag den för endast 99 kronor! Boken riktar sig till alla som har en blogg som de vill göra om till en inkomst. Det kräver inga tekniska förkunskaper.

Att du enkelt kan starta en ny sajt till priset av ett domännamn, och vara igång med sajten inom några timmar, är väldigt inspirerande. Jämför det med förr i tiden när man istället för webbsajter hade papperstidningar. En tidning är inget som kostar 50 kronor och når ut till dina första läsare två timmar efter din idé…

Så, vad väntar du på?

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

 

2 kommentarer

 1. Christian faith loan firm2015-08-03 at 04:03Reply

  Hej, jag är fru Faith, ett privat lån långivare som lånar en livstid möjlighet. Behöver du akut lån för att betala av din skuld eller om du behöver ett lån för att förbättra ditt företag? Du har förkastats av banker och andra finansinstitut? Behöver du en konsolidering lån eller amorteringar? leta efter mer, eftersom vi är här för att göra alla dina finansiella problem ett minne blott. Vår utlåning till privatpersoner som är i behov av ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, att investera i verksamheten i nivå med 2%. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi ger tillförlitlig stöd och mottagaren och kommer att vara villiga att erbjuda lån. Så kontakta oss idag via e-post: [email protected]

  Låntagar information:

  Fullständigt Namn: _______________
  Land: __________________
  Kön: ______________________
  Ålder: ______________________
  Lånebelopp behövs: _______
  Lån varaktighet: ____________
  Syftet med lånet: _____________
  Telefonnummer: ________

  Mor Faith

 2. R.P2014-11-23 at 16:24Reply

  Jag jobbar också på internet, vid sidan av mitt ordinarie arbete. För den som vill veta mer om detta: http://www.neobuxinfo.net

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.