TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Programvara

Virtuella skrivbord i Windows med snygga Dexpot

Skribent:
Publicerad: , 10:23
Uppdaterad: 2014-10-01, 00:29
Respons: 4 kommentarer

Om du inte tycker att det räcker med ett skrivbord och inte har plats för en extra skärm, kan du använda dig av virtuella skrivbord. Programmet Dexpot, som är gratis för hemanvändare, låter dig ha flera virtuella skrivbord och hantera dessa på ett snyggt sätt.

Du kan ha upp till 20 virtuella skrivbord i Dexpot, även om det kanske är i värsta laget. Standardvärdet är satt till 4, och det räcker långt för de flesta använda. Dexpot är väldigt enkelt att använda och konfigurera för att anpassa sig efter dina egna önskemål.

Virtuella skrivbord är bra för dig som ofta kör många program samtidigt. Personligen har jag som regel följande program igång hela tiden; Photoshop, Google Chrome, Spotify, Thunderbird, Notepad+, Word, Windows Live Writer, Internet Explorer 9 och en väldig massa Utforskaren. Det tenderar att bli ganska rörigt, och då har jag ändå två stora skärmar.

Med Dexpot – eller ett annat program för att hantera virtuella skrivbord – får du flera skrivbord att arbeta på. Du kan således få betydligt mer ordning på dina programfönster. Ponera att du arbetar mycket i Photoshop och för detta ändamål också jobbar mycket med att flytta filer i Utforskaren. Lägg då Photoshop på ett virtuellt skrivbord och Utforskaren på ett annat. Det blir garanterat mycket enklare att växla mellan arbetsvyerna.

Inställningar i Dexpot

Dexpot är översatt till svenska och innefattar väldigt många inställningar där du kan bestämma in i minsta detalj hur dina virtuella skrivbord ska bete sig och se ut. Trots alla inställningar är det lätt att använda programmet.

Du når inställningarna genom att högerklicka på Dexpot-ikonen nere i ditt systemfält, och välja Inställningar. Under fliken Allmänt kan du välja att starta programmet automatiskt tillsammans med Windows, vilket är en god idé. På samma flik bestämmer du hur många virtuella skrivbord du vill ha.

Notera att virtuella skrivbord tar en del internminne och processorkraft. Har du en hyfsat snabb dator är det inget du kommer att märka. Jag noterade ingen prestandaförändring på min maskin när jag körde fyra virtuella skrivbord. Tycker du att det går segt kan du dra ner antalet skrivbord.

En annan inställning jag rekommenderar att du fixar är snabbkommando för att byta mellan olika skrivbord. Detta hittar du under fliken Styrning. Klicka fram Byta skrivbord, markera respektive skrivbord och aktivera ett snabbkommando.

Olika bakgrundsbilder på skrivbord

Det finns som sagt massor av inställningar i Dexpot. Högerklicka på din systemikon och välj Konfigurera skrivbord. Här kan du välja vilken upplösning varje respektive skrivbord ska köra i. Det kan vara smart att ändra för dig som exempelvis vill testa applikationer eller webbsidor i olika skärmupplösningar.

Du kan givetvis också ändra bakgrundsbild för de virtuella skrivborden. Vidare kan du under fliken Autostart lägga in att vissa program automatiskt ska starta upp på detta virtuella skrivbord. Det gör att du kan låta alla dina favoritprogram köra igång direkt, på valfritt virtuellt skrivbord, när du bootar in i Windows.

Tittar du runt bland inställningarna kommer du att hitta hur mycket som helst. Dexpot har fungerat utmärkt under testperioden och jag tycker att det är ett klart användbart verktyg.

Uppdatering: En del antivirus och antispyware varnar för OpenCandy, som klassas som Adware. OpenCandy är ett sätt att marknadsföra andra program när du installerar programmet. Det är inget farligt för din dator, och du kan läsa mer om det på OpenCandys hemsida.

Programinformation

Dexpot

 • Hemsida: Dexpot
 • Utvecklare: Dexpot GbR
 • Pris: Gratis
 • Kategori: Programvara
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 1518

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

4 kommentarer

 1. Robban2013-10-15 at 15:35Reply

  Jag använder F-Secure Internet Security och det lät mig inte ens ladda ner Dexpot utan blockerade nedladdningen som en harmful website så OpenCandy verkar inte vara så ofarligt.

 2. Bengt O.2011-02-18 at 10:59Reply

  Tack för uppdatering och länk. Jag har läst igenom OpenCandy’s hemsida och kan inte komma till någon annan slutsats än att det är ett fräckt intrång i mitt system även om det kanske inte är ”skadligt” i någon annan mening. Jag vill inte bli utsatt för oombedd ”marknadsföring”, speciellt inte om den baseras på insamlade uppgifter om mitt system.

  Nu kan man ju säga att det är frivilligt att installera OpenCandy men jag menar att Dexpot borde upplysa om detta innan man laddar ner programmet som annars verkar vara mycket intressant.

 3. Bizzniz Hosting2011-02-17 at 14:28Reply

  Tack det var ju en väldigt utförlig beskrivning. Verkar ju vara ett väldigt kompetent program. Helt klart värt att titta på.

 4. Bengt O.2011-02-17 at 13:13Reply

  När jag laddar ner får jag en varning från MS Security Essentials om ”Win32/OpenCandy” adware. Jag gjorde ”remove” och avbröt nedladdningen. På Dexpots sida står en del om OpenCandy och det verkar litet osäkert minst sagt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.