TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Program- och webbutveckling

Börja här för att programmera med Visual Studio Express

Skribent:
Publicerad: , 08:13
Uppdaterad: 2014-06-30, 19:19
Respons: Skriv en kommentar!

Visual Studio, lär dig programmeraVisual Studio Express är den något nerbantade, men ändå fullt fungerande, gratisversionen av Microsoft stora och populära programutvecklingsmiljö Visual Studio. Vill du lära dig att programmer eller börja skriva applikationer för Windows, Windows 8 (Windows Store-appar) eller Windows Phone – är Visual Studio Express ett givet alternativ.

För att komma över den första tröskeln till att lära dig skriva egna program för Windows, har Microsoft en bra nybörjarguide under rubriken Get started på Visual Studios hemsida. Här hittar du videokurser och mycket annat.

Visual Basic Express saknar vissa funktioner som finns i Visual Studio, men det är mestadels avancerade finesser. Du kan till exempel inte kompilera 64-bitarsapplikationer i Express-versionen.

Så gott som alla som vill lära sig programmera och som vill kunna bygga bra applikationer, klarar sig utan tvekan med Express. Hela syftet med att Microsoft släppt en gratis Express-version är ju att locka så många som möjligt att börja skriva egna program. Därför behöver du inte vara orolig för att stöta på några tuffa begränsningar.

Jag skrev igår om Visual Basic Express 2013, som är den senaste versionen. Den finns i ett par olika utgåvor, och vilken du ska välja beror på vad du vill skriva för program. Vill du bygga för webben, eller för det nya gränssnittet i Windows 8 (så kallade Windows Store-appar)?

Eller vill du skriva traditionella Windowsprogram som körs i skrivbordsläget och som fungerar på tidigare versioner av Windows? Jag skulle spontant rekommendera det sistnämnda för dig som vill lära dig grunderna inom programmering. Som nybörjare är det kul att kunna rita upp gränssnittet i ditt programs fönster, och sedan koppla funktioner till knappar, listor och allt annat.

Visual Studio Get Started - kom igång och lär dig programmering

Vill du lära dig programmera med Visual Studio Express, har Microsoft bra videokurser och annat framför allt för utveckling av Windows Store-appar.

Skriv appar för Windows 8

Men å andra sidan är det Windows 8 som gäller nu, och att skriva Windows Store-applikationer är spännande. I och med hela plattformen Windows Store kan du enkelt få ut dina applikationer till användarna.

Tidigare har utvecklare fått ladda upp sina program till en massa nerladdningssidor, men numera erbjuder Microsoft en egen app-butik för Windows 8. Och än så länge finns det goda möjligheter att nå ut till många användare om du skriver ett bra program på svenska. Så det är inte fel att istället installera Visual Basic Express för Windows Store.

När du har laddat ner Visual Studio Express och installerat det, kan du ta en titt på Microsofts grundkurs. Den fungerar lika bra på Express som vanliga Visual Studio, och den riktar sig en hel del till dig som vill bygga Windows 8-appar. I Get Started finns det massor av videokurser som guidar dig igenom hur du kommer igång och skriver din första applikation.

Länkguiden: Program- och webbutveckling

Visual Studio Get Started

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.