TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Tjäna pengar på att göra videoklipp [Kapitel 10]

Skribent:
Publicerad: , 07:32
Uppdaterad: 2013-01-01, 23:23
Respons: Skriv en kommentar!

Tjäna pengar på din bloggVideoklipp är populära på vissa bloggar. Idag är det väldigt enkelt att spela in videoklipp, och de är populära. Det är något du absolut bör fundera på att använda dig av, eftersom det kan göra din blogg ännu mer populär – dessutom fungerar det som marknadsföring eftersom klippet kan få spridning på exempelvis YouTube.

En annan fördel med att spela in videoklipp, är att du idag kan tjäna pengar på dem. Dels har YouTube öppnat för att vem som helst ska kunna få provision på annonser som visas i videoklippen, och dels finns det tjänster som Videofyme, som också betalar provision på annonsvisningar.

Att spela in video är enkelt idag. Har du en hyfsat ny bärbar dator, finns det webbkamera i den. De flesta håller tillräckligt hög kvalitet för att spela in video i YouTube-format, annars kan du köpa en extern webbkamera med bra kvalitet för någon hundralapp hos närmsta elektronikåterförsäljare.

Vill du vara extra seriös kan du skaffa en digitalvideokamera. De kostar från runt tusenlappen och uppåt, och då spelar de in video på ett minneskort som du bara stoppar in i datorns kortläsare för att överföra klippen till hårddisken.

Ett tredje alternativ, som har blivit mycket populärt på sistone, är att spela in videoklipp med mobilkameran. Det fungerar faktiskt rätt bra och det är en enkel lösning. Många mobiler låter dig ladda upp videoklippen direkt till YouTube, vilket gör processen smärtfri.

Redigera dina videoklipp

För att göra bra videoklipp behöver du bearbeta din video. Du kan ta en titt på olika framgångsrika YouTube-användare för att se hur de gör med sina klipp. Ofta använder man snabba klipp för att göra videon mer underhållande och passande för dagens otåliga surfare.

Det finns ett antal svenska YouTube-kändisar som har massor av visningar och följare. Läs mer om Svemska TV-stjärnor slår igenom på YouTube.

iMovie, skapa snygga videos

Videoredigering är idag lätt. Det finns gott om verktyg att använda dig av. Om du använder Mac, följer iMovie med i systemet och det är ett lättanvänt program som dessutom låter dig spela in video via webbkameran i datorn. Du kan alltså göra en schysst video för YouTube helt från iMovie.

Kör du PC med Windows heter alternativet Windows Live Movie Maker, som är gratis att ladda ner från www.live.com. Det fungerar ungefär likadant som iMovie, och är också lätt att använda.

Vill du ha större möjligheter kan du skaffa ett professionellt program; Adobe Premiere Elements är konsumentversionen av proffsprogrammet Premiere, och det kostar runt 1300 kronor. Programmet finns för både Windows och Mac OS X. Det är riktigt bra och kan varmt rekommenderas.

Tjäna pengar på videoklipp

Så när du väl börjat lära dig att spela in schyssta videoklipp, hur gör du då för att tjäna pengar på dem?

Det här var bara ett utdrag från e-boken Tjäna pengar på din blogg. Vill du läsa hela kapitlet, kan du enkelt och säkert köpa e-boken i PDF-format för direktleverans till din e-post. Läs mer och beställ här!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.