TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Olika sätt att tjäna pengar på [Kapitel 5]

Skribent:
Publicerad: , 06:38
Respons: Skriv en kommentar!

Tjäna pengar på din bloggDet vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg, är via annonser av olika slag. Affiliatenäverk och Google AdSense är de mest populära lösningarna. De är lätta att använda och kombinerar varandra på ett bra sätt.

Men det finns också andra sätt att tjäna pengar på. Dels finns det andra sätt att fixa annonser på, och dels kan du få intäkter från andra håll. Du kan få betalt för att skriva, för att göra videoklipp eller varför inte via sponsorer?

I de förgående kapitlen har jag gått igenom saker att tänka på inför att börja tjäna pengar på din blogg. Nu är det dags att gå över till det rent praktiska och stega igenom olika alternativ för att dra in pengar.

Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är att ha annonser. Som jag skrev här ovan är de två mest populära lösningarna Google AdSense respektive affiliatenäverk.

AdSense är väldigt smidigt eftersom det sköter sig självt genom att plocka ut annonser baserade på innehållet på sidan. Affiliatenäverk låter dig välja och vraka mellan olika annonsörer. Tillsammans utgör dessa lösningar en bra kombination.

Tailsweep säljer per visningar

Men det finns så klart en hel del andra möjligheter. En tjänst värd att titta på är Tailsweep, som är ett annonsnätverk som har riktat in sig på att sälja annonser på svenska bloggar. Det fina med Tailsweep är att de säljer annonser per visningar, till skillnad mot affiliatenätverk och AdSense där du som regel får betalt per klick eller provision på försäljningar dina läsare genererar.

Tailsweep säljer annonser per visning på bloggar

Hos Tailsweep får du istället ett visst antal kronor per tusen annonsvisningar. Priset varierar kraftigt beroende på annonsör. Om du har många besökare kan Tailsweep genererar en hel del pengar åt dig. Tjänsten är dock inte öppen för vem som helst, utan du får skicka in en ansökan om att få vara med i nätverket.

Du måste alltså ha en schysst blogg som de tror att de kan sälja annonser på. Ta därför inte kontakt med dem förrän du har byggt upp en bra grund. De kommer inte att vara intresserade av en nystartad blogg med fem publicerade poster och tio dagliga besökare.

Andra intäktskällor

I de kommande kapitlen går jag som sagt igenom olika alternativ för att tjäna pengar på din blogg. Jag kommer bland annat skriva om hur du kan få betalt för att blogga om specifika produkter och tjänster, och jag kommer tipsa om hur du kan få pengar från dina läsare.

Vidare går det att tjäna pengar på videoklipp, om du brukar spela in sådana och lägga upp på bloggen. Du får även lära dig hur du kan skapa och sälja en e-bok inom ditt ämne. Det kan faktiskt bli en god passiv inkomst; när e-boken väl är klar kan den bara ligga och bli såld om och om igen.

Men som sagt – annonser på bloggen är det mest använda och det är det som du ska satsa på från början. Det bästa du kan göra är att ha så många inkomstkällor som möjligt, så att du inte lägger alla äggen i samma korg. Sprid riskerna, för vissa månader kommer någon källa att dippa och inte ge dig något.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.