TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Google AdSense fixar annonserna helt automatiskt [Kapitel 6]

Skribent:
Publicerad: , 06:44
Respons: Skriv en kommentar!

Tjäna pengar på din bloggGoogle har utvecklat ett smart annonssystem som används i deras sökmotor. När du söker efter något så får du fram annonser som har med sökordet att göra. Detta annonssystem är öppet för andra sajter att använda sig av, och rätt använt kan det ge en bra intäkt som inte kräver något arbete alls.

Annonssystemet heter Google AdSense, och det finns massor av olika annonsformat att välja mellan, samt möjligheten att bara visa textannonser alternativt grafiska. Eftersom Googles sökmotor indexerar alla dina webbsidor, vet företaget vad som finns på respektive sida, och kan därför anpassa annonserna väldigt effektivt. Och som sagt – det sköts automatiskt.

Google AdSense använder sig av många olika faktorer för att bestämma vilka annonser som ska visas för den enskilde surfaren. Dels tittar man på innehållet på sidan med annonsen; om du exempelvis skrivit en artikel om Thailand, kommer det att visas annonser för resor till landet.

Dessutom har Google en hel del information om vad användaren är intresserad av, speciellt om personen använder sig av Google+, Gmail eller någon annan Google-tjänst. För dig som tjänar pengar på AdSense är det här är – ju bättre riktade annonser, desto högre klickfrekvens (alltså hur många av de som ser annonsen som klickar på den).

För att komma igång med Google AdSense behöver du anmäla ditt intresse på tjänstens hemsida. Det kan ta någon dag för Google att godkänna dig. Därefter kan du börja använda den på din blogg.

Skapa dina AdSense-annonser

När du är inloggad på ditt AdSense-konto, klickar du på Mina annonser för att få fram en lista över alla dina skapade annonser. Klicka på Ny annonsenhet för att skapa en ny. Här bestämmer du hur annonsen ska se ut; vilket format den ska vara i (det vill säga storleken), om det ska visas text- eller grafiska annonser eller växla mellan dem, samt vilka färger som ska användas.

Tjäna pengar på AdSense

Hur annonsen ska se ut är något du får testa dig fram med. En sorts annons som brukar fungera bra, är en ruta i storleken 336×380 pixlar, med textannonser, utan ram och samma färger som du använder i din blogg; se till att länkarna i annonsen har samma färg som länkarna på din blogg.

Efter att du har valt utseende och skapat annonsen får du fram en ruta med ett par rader kod. Denna kod ska du placera i din blogg, där du vill att annonsen ska synas. Det enklaste är att klistra in koden i en Text-widget i WordPress. Men om detta innebär att annonsen hamnar i högerspalten, så bör du titta på andra möjligheter eftersom det är en värdelös placering för annonser.

Placera annonserna på rätt ställe

Bra ställen att visa annonser på, är till vänster om din bloggpost alternativt högt upp i själva texten. De placeringarna gör att besökaren ser annonsen, vilket är tämligen grundläggande för att de ska klicka på annonserna. Det som kan vara svårt är att veta hur du placerar annonskoden på rätt plats. Det här kräver att du kan lite HTML, så att du kan redigera ditt tema i WordPress.

För att lyckas med AdSense måste du ha gott om tålamod. Du behöver testa dig fram för att hitta den rätta kombinationen av annonsformat, utseende och placering. Det här är avgörande. Skillnaden kan bli enorm bara genom att ändra på länkfärgen och flytta annonsen lite högre upp.

Placera ut din annons – eller dina annonser, om du vill ha fler än en AdSense-banner – och låt det rulla i en vecka. Därefter kollar du statistiken för att se hur det har gått. Spara informationen och testa en ny vecka med andra inställningar på annonsen. Fortsätt så tills du har hittat bästa valet. När detta är gjort kan du bara luta dig tillbaka och se hur pengarna rullar in via Google.

För att lära dig mer om AdSense, läs min artikel Så tjänar du mer pengar på Google AdSense, där du får veta mer ingående om hur du väljer anonser och placerar ut dem korrekt

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.