TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Affiliatenätverk – vad är det för något? [Kapitel 8]

Skribent:
Publicerad: , 07:06
Uppdaterad: 2013-01-01, 23:15
Respons: Skriv en kommentar!

Tjäna pengar på din bloggDet vanligaste och smidigaste sättet att tjäna pengar på annonser, är som affiliate. Det innebär att du via ett affiliatenätverk hämtar annonser och sedan får du betalt genom att dina besökare klickar på annonserna och sedan genomför köp hos företaget.

Det finns idag en rad olika affiliatenätverk som alla har massor av företag inom alla möjliga områden knutna till sig. Fördelen med att använda affiliatenätverk är att du inte behöver bry dig om att sälja annonser direkt till företagen, samt att nätverket tar hand om allt administrativt och betalar dig en gång i månaden.

När du har anslutit dig till ett affiliatenäverk, vilket är gratis och enkelt att göra, kan du söka i deras databas över alla företag de har anslutna. Och när du har hittat ett företag vars produkter och tjänster du tror passar din blogg, ansöker du om att få bli affiliate för dem.

Det här kapitlet är ett utdrag från min e-bok Tjäna pengar på din blogg! Vill du läsa hela kapitlet, gör du det i e-boken, som enkelt kan köpas härifrån.

Om företaget godkänner dig som affiliate får du tillgång till deras annonsmaterial. Som regel finns det massor av olika annonser att använda sig av. Ofta kan du också skapa egna länkar för att länka direkt till produktsidor i webbshoppen, om de har en sådan. Det rekommenderas, eftersom det ger bäst resultat.

Affiliate-program på Tradedoubler

Följ statistik och testa noga

Affiliatenätverken har ofta bra verktyg för att ta fram statistik över hur många som har visat respektive klickat på annonserna du lagt upp, samt hur många som köpt produkter och så vidare. Denna statistik är viktig att följa.

Tänk på att låta dina tester löpa över längre perioder, gärna en månads tid. Anledningen är att när någon klickar på en annons hos dig, sätts en cookie hos dem som varar i ett visst antal dagar (ibland upp emot 30-40 dagar). Den här cookien gör att om personen inte köper något direkt, men återkommer till butiken vid ett senare tillfälle inom angivet antal dagar, kommer du att få provision.

Därför kan du få provision på försäljningar långt efter att dina besökare klickat på annonserna. Så om en annons inte genererar några försäljningar efter ett par dagar, ska du ha tålamod eftersom det kan komma beställningar senare.

Jag har skrivit många bloggposter om att tjäna pengar som affiliate. Här är några av dem: Så tjänar du pengar som affiliate, 49 affiliateproffs att följa på Twitter, Trimma dina affiliatelänkar för bättre respons.

Svenska affiliatenätverk

Här nedan kommer en lista över svenska affiliatenätverk. Jag rekommenderar att du anmäler dig till alla, eftersom de har olika företag anslutna till sig. En del företag finns på flera nätverk, medan andra bara finns på ett.

Eftersom du vill kunna prova dig fram med olika företag är det bra att vara ansluten till alla nätverken. Det är också bra ur perspektivet att du inte lägger alla ägg i en korg. En del affiliateprogram fungerar bättre under vissa perioder, så det går i vågor. Genom att sprida ut dina risker undviker du att få katastrofmånader.

Tjäna pengar på din bloggMina personliga favoriter är Commission Junction, Tradedoubler och Affiliator. De har alltid fungerat bra med utbetalningar och de har program som passar min blogg. Commission Junction och Tradedoubler är väldigt stora och har grymt många program att välja mellan.

Läs hela kapitlet i e-boken Tjäna pengar på din blogg! Boken, som laddas ner i PDF-format, kan du köpa direkt via webben och du får tillgång till den så fort du har betalt via det säkra betalningssystemet.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.