TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 10

Windows 10: 18 artiklar om ditt nya operativsystem!

Skribent:
Publicerad: , 11:04
Respons: 1 kommentar

Windows 10Till sommaren lanseras Windows 10, och det är efterlängtat operativsystem som innebär många nyheter för både användare, företag och utvecklare. Den största nyheten är att Windows 10 är gjort för alla plattformar. Microsoft kommer änligen att slå ihop allting, så att vi får i stort sett samma Windows på allt från smartphones och surfplattor till datorer, Xbox och Internet of Things.

Windows 10 har dock betydligt fler nyheter än så. Bland annat har Microsoft insett att det nya gränssnittet – kallat för Metro – i Windows 8 inte var någon bra idé på vanliga datorer. Därför har man tagit bort det. Skrivbordet har återinförts tillsammans med en riktigt bra startmeny. Vidare är det massor som har hänt – i den här bloggposten har jag samlat 18 artiklar om Windows 10… Söndagsläsning alltså!

Jag har själv kört Windows 10 Technical Preview på en av mina datorer sedan det lanserades. Testversionen uppdateras hela tiden och efter varje gång har det skett direkt synliga förändringar – jag vet till exempel inte hur många gånger man ändrat utseendet på ikonen för Papperskorgen… Funktioner har tillkommit , och försvunnit. Så hur det färdiga Windows 10 blir är svårt att bedöma. Det får vi se till sommaren när det lanseras skarpt.

Trevlig läsning!

Windows 10 – framtidens operativsystem

Windows 10 lanseras officiellt till sommaren

Igår höll WinHEC, ett event för hårdvarutillverkare i Kina, där Microsofts Terry Myerson pratade om Windows 10. Bland annat avslöjade han att Windows 10 lanseras nu till sommaren. Det är tidigare än vad man gissat på, eftersom Microsoft släppt nya versioner av Windows i oktober.

Installera Windows 10 Technical Preview från ett USB-minne

Är du sugen på att testa Windows 10 Technical Preview, den testversion av kommande Windows 10 som finns att gratis ladda ner, kan du installera det på en dator via ett USB-minne. Du bör inte installera det på din huvuddator eftersom det som sagt är en testversion, men har du en lekdator är det bara att köra på.

Windows 10: En första titt på Technical Preview!

För en månad sedan lanserade Microsoft en första testversion av sitt kommande operativsystem, kallat för Windows 10 Technical Preview. Flera av er har säkert redan laddat ner och testat det. Om du inte redan gjort det, kan jag rekommendera det.

Windows 10 blir gratis för de flesta

Igår kväll livesände Microsoft ett event där man presenterade nyheter om Windows 10. Ett av de stora avslöjandena är att Windows 10 kommer att bli gratis – för de flesta. Uppgraderar du från Windows 7 eller 8/8.1, eller Windows Phone 8.1, blir det en gratis uppdatering, medan alla andra får operativsystemet gratis i minst ett år.

Windows Hello ersätter ditt lösenord med att skanna dina ögon

Microsoft vill göra Windows 10 mer säkrare genom att pensionera det traditionella lösenordet och ersätta det med biometrisk autentisering. Det innebär i praktiken funktionen Windows Hello, som identifierar dig med fingeravtryck, ansikte eller din iris i ögat.

Så ska Microsoft få oss att byta till Windows-mobiler

Microsofts mobila operativsystem Windows Phone har inte lyckats slå igenom stort på marknaden, utan lever i skuggan av iOS och Android. Men i och med Windows 10 hoppas man kunna utöka antalet användare. Med hjälp av det nya operativsystemet och billiga mobiler riktade mot de som idag inte kör smartphone vill man nå ut till de 1,5 miljarder Windowsanvändare som finns.

Windows 10 kommer till Raspberry Pi

I samband med att Raspberry lanserade sin nya snabbare Raspberry Pi 2 Model B har Microsoft gått ut med nyheten att Windows 10 kommer att kunna köras på Raspberry Pi. Detta i och med utvecklingen av Windows 10 för Internet of Things (IoT), som går ut på att operativsystemet ska kunna köras på alla möjliga enheter.

Microsoft Office för pekskärmar ute i Windows 10 Tech Preview

Du som kör Windows 10 Technical Preview kan nu via Windows Store Beta ladda ner testversioner av Office-programmen Word, Excel och PowerPoint för pekskärmar. Touch-versionerna av Office-verktygen har fått en lite justerat gränssnitt för att de ska kunna användas effektivare på en pekskärm utan mus.

Microsoft gör det enkelt att få iOS- och Android-appar till Windows 10

Under Microsofts Build-konferens, som drog igång under gårdagskvällen, presenterade företaget en mängd olika spännande nyheter. Bland annat att man kommer göra det möjligt för utvecklare av iOS och Android att enkelt porta sina applikationer till Windows 10. Även webbapplikationer ska lätt kunna konverteras till så kallade Windows Universal Apps (tidigare Windows Store-appar och Metro-appar).

Microsoft slutar sälja Windows 7 – Så länge kan du fortsätta använda det

Windows 8/8.1 närmar sig 17 procent av marknaden för Windowsdatorer, men Windows 7 är fortfarande den överlägset mest använda versionen med sin drygt 53 procent. I fredags slutade dock Microsoft att erbjuda OEM-licenser av Windows 7 (Home, Home Premium, Ultimate) till datortillverkare.

Så fungerar den nya startmenyn i Windows 10

En av de största och mest efterlängtade nyheterna i Windows 10 är att Microsoft har återinfört startmenyn, tillsammans med faktumet att Windows startar upp direkt till skrivbordet på vanliga datorer. Den nya startmenyn är lite annorlunda men jag tror att du kommer gilla den. Microsoft har tagit det bästa från Windows 7 och Windows 8 och kombinerat det.

Så håller du Windows 10 Technical Preview uppdaterad

Windows 10 Technical Preview är som bekant en tidig test av den kommande versionen av Microsoft Windows. Nya uppdateringar av testversionen kommer kontinuerligt, och om du har installerat det på en testmaskin bör du se till att du får de här uppdateringarna.

TechDays 2014: Nyheterna i Windows 10 blir fler

Mikael Nyström och Johan Arwidmark höll ett roande och bra föredrag om Windows 10 Technical Preview och de nyheter som har dykt upp jämfört med Windows 8. Jag har bloggat om Windows 10 tidigare och skrivit om nyheterna, men de tål att upprepas.

Så uppdaterar du Windows 10 till den nya testversionen

Microsoft har släppt en ny version av Windows 10 Technical Preview, som bland annat innehåller den virtuella assistenten Cortana och Xbox-appen. Cortana låter dig röststyra Windows och är en funktion som vi sedan tidigare sett i Windows Phone 8.1.

Windows Phone 10 ska nytända Microsofts mobila OS

Microsofts konkurrent till iOS och Android har inte fått så stort genomslag som man hoppats på. Operativsystemet Windows Phone lanserades för fyra år sedan. Enligt StatCounter har Windows Phone idag drygt 2 procent av marknaden, utan att ha ökat något senaste året, vilket kan jämföras med Android och iOS på 59,2 respektive 23,5 procent.

Testversion av Windows 10 för mobiler i slutet av januari?

En av de största nyheterna med Windows 10, är att Microsoft slagit ihop alla vanliga versioner av Windows för att ha ett gemensamt operativsystem för såväl datorer, surfplattor och smartphones.

Nu kan du testa Microsofts nya webbläsare Spartan för Windows 10

Microsoft har lanserat Build 10049 av Windows 10 Technical Review, och den största nyheten i uppdateringen är att man nu fått med webbläsaren Spartan. Spartan är arbetsnamnet på webbläsaren som kommer att ersätta Internet Explorer – ett varumärke som Microsoft valt att lägga ner.

Microsoft ger gratis Windows 10 till pirater i Kina

Microsoft har gjort ett otippat beslut vad gäller Windowsanvändare i Kina. Det finns idag hundratals miljoner PC-användare som kör Windows i landet, och en nyligen genomförd undersökning pekar på att cirka 75 procent av dessa saknar laglig licens. Därför har Microsoft beslutat att erbjuda uppgradering till Windows 10 oavsett om de kinesiska användarna har en legal licens eller inte.

Gillade du artikeln? ⇨ Bjud på kaffe – Swisha 25 kr till 070-3321680!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 

En kommentar

  1. Steve Roper2015-05-03 at 11:20Reply

    Tack för bra info.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.