Windows 10 lanseras officiellt till sommaren | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Windows 10

Windows 10 lanseras officiellt till sommaren

Windows 10 lanseringsdatumIgår höll WinHEC, ett event för hårdvarutillverkare i Kina, där Microsofts Terry Myerson pratade om Windows 10. Bland annat avslöjade han att Windows 10 lanseras nu till sommaren. Det är tidigare än vad man gissat på, eftersom Microsoft släppt nya versioner av Windows i oktober.

Till skillnad mot med tidigare utgåvor släpper man inte först den engelska versionen, utan istället kommer Windows 10 redan från start till 190 länder i 111 olika språk. Idag har operativsystemet 1,5 miljarder använder världen över. Som berättats tidigare får användare av Windows 7, 8 och 8.1 uppgradera och köra Windows 10 gratis under det första året.

Microsoft valde att hoppa över Windows 9 och istället gå direkt på Windows 10. Sommarens uppgradering blir dock en omfattande sådan med många nyheter jämfört med Windows 8.

I och med Windows 10 har man slagit ihop alla olika versioner till en utgåva, och denna är tänkt att köras på alla typer av enheter – från smartphones och surfplattor till datorer, TV och mediaspelare, men det kommer även en nedskalad utgåva för det som kallas Internet of Things.

Windows 10 kommer att skalas mellan olika storlekar på skärmar och gränssnittet anpassas efter vad det är för typ av enhet. Om du kör det på en smartphone visas den startskärm med paneler för appar, som lanserades och hårt kritiserades i Windows 8 för datorer, medan datorer och surfplattor med tangentbord istället startar upp i skrivbordsmiljö.

Startmenyn i Windows 10

I Windows 10 har Microsoft återinfört startmenyn och kombinerat den med paneler från startskärmen.

Microsoft har lyssnat på kritiken från alla användare som inte alls gillade att skrivbordet försvann som standard i Windows 8. Den nya hemskärmen är bortplockad från Windows 10 på datorer. Istället är skrivbordet tillbaka, och så är även startmenyn – som här har blivit en kombination av den traditionella startmenyn från tidigare Windows och startskärmen från Windows 8 (vilket i praktiken innebär att du kan fästa paneler i startmenyn).

Exakt när under sommaren Windows 10 lanseras är inte officiellt ännu. Du som idag kör Windows 7 eller Windows 8/8.1 får dock uppgradera och köra det nya operativsystemet gratis i ett år. Vad som händer efter årets slut är inte klart. Det kanske övergår till en prenumerationstjänst, eller så gör Microsoft Windows 10 helt gratis. Vi får se.

Källa: Microsoft

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.