Windows 7 på väg att bli en stor succé? | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Windows 7

Windows 7 på väg att bli en stor succé?

Tidningen The Guardian skriver om att Amazon tror på en försäljningssuccé för Microsofts Windows 7. Förhandsbokningarna på operativsystemet har blivit så många att de slagit ett tidigare rekord hållt av en Harry Potter-bok. Intresset för Windows 7 är väldigt hett.

Trots att kritikerna har klagat över att priset på Windows 7 är för högt, har det tydligen inte skrämt bort konsumenterna. Windows 7 är visserligen billigare än det tidigare Windows Vista, men det kostar fortfarande en hel del att köpa in operativsystemet.

Windows 7 UltimateRecensionerna av Windows 7 har varit tämligen genomgående goda, och många har kallat Seven – som Microsoft kallar det nya Windows – för operativsystemet som Vista egentligen skulle ha blivit. Det har jag också sagt, och som jag skrivit tidigare har jag kört Windows 7 ett tag och jag är väldigt nöjd.

Windows 7 känns snabbare än Vista, det har ett mer genomtänkt gränssnitt med flera småfinesser som man snabbt lär sig tycka mycket om. Aktivitetsfältet är till exempel ordentligt bättre, med många fler möjligheter. Sökmotorn under Startmenyn är även den mycket bättre. Därutöver har konfigurering blivit enklare. Att sätta upp ett hemmanätverk för att dela filer är väldigt smidigt, för att ta ett exempel.

När du skaffar Windows 7 är det värt att titta runt bland återförsäljarna. Priserna skiljer sig nämligen eftersom det inte är Microsoft som bestämmer hur återförsäljarna ska lägga sig. Om du letar så kommer du att se att en del har specialerbjudande till helt okej priser. Jag har bland annat sett att Misco i skrivande stund har ett bra erbjudande på en uppgradering från Windows Vista till Windows 7.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

 • Pingback: Windows 7 | Skottet()

 • Anders

  du som vet det mesta, hur gör vi med Acer, Dell m.m med deras förinstallerade Vista-installation i botten, kan vi uppdatera eller måste vi köpa fullversion (Acer svarar inte) Kanske dum fråga på fel forum :)

 • Anders

  Hej!
  Du säger ”känns snabbare”, hur ska man kunna dra någon slutsats av det?

  • TkJ

   Anders: Vilken slutsats du vill. :) Jag är helt subjektiv i min blogg, och jag upplevde det som snabbare.

 • @Lars,
  Du får ta alla rekommendationer med en nypa salt, men det gäller inte bara bloggar utan hur köpta är inte olika recensenter på tidningar? Lita aldrig på en persons omdöme. Gå till prisjakt och olika forum som diskuterar och snacka med kompisar snacka med försäljare i flera affärer. Tkj tjänar bra på sin blogg och det är honom väl förunt för han är bra på affiliate marknadsföring med reklam som inte syns. Så klaga inte utan se och lär…men ta inte allt som skrivs som sanning.

  • TkJ

   Sigge: Jag låter inte reklam på min sajt påverka mitt omdöme, men däremot håller jag med dig helt och hållet – man ska inte lita på en testares omdöme! Recensioner är synnerligen subjektiva och bygger helt på testarens egna referenser. Det är som du skriver aldrig någon sanning, ”bara” en åsikt.

 • Lars

  Tommy, hur mycket fick du för att rekommendera Misco? En sökning på prisjakt.se visar att det finns 8 webbutiker som är billigare om man bara ser till priset. Tar man hänsyn till frakten så finns det sju som är billigare. Hur billig är du?

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick