TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 8

Windows 8 har låga krav på datorn

Skribent:
Publicerad: , 08:06
Respons: 4 kommentarer

Windows 8 systemkravFram till Windows Vista tenderade systemkraven på din dator att öka för varje ny version av Windows. Vista var toppen, och krävde rätt feta resurser. I och med Windows 7 trimmade Microsoft sin operativsystem, och nu när det börjar dra ihop sig för Windows 8 har man ännu lägre krav.

Officiellt har Windows 8 samma systemkrav som föregångaren Windows 7, men enligt mina källor ska Windows 8 klara sig på ännu lägre prestanda än så. Du behöver således inte investera i en ny PC för att kunna installera det nya Windows.

När Windows 7 lanserades gjorde Microsoft en stor grej av att det hade låga systemkrav. Och jag gjorde ett test, där jag installerade fullversionen av Windows 7 Ultimate på en Asus Eee PC 901 med en sunkig Intel Atom-processor och 1 GB internminne. Det fungerade finfint. Efter att ha stängt av lite onödiga animationer i gränssnittet flöt Windows 7 betydligt bättre än det Windows XP som Eee PC kom förinstallerat med.

I Windows 8 har Microsoft tweakat gränssnittet och plockat bort en del lull-lull. Dessutom har man dragit ner prestandakraven. Enligt de officiella siffrorna har Windows 8 samma krav som Windows 7, men enligt mina källor är de faktiska kraven faktiskt lägre.

Systemkrav på att köra Windows 8

Det här innebär att du kommer att kunna installera Windows 8 även på äldre datorer. Köpte du en dator med Windows Vista kommer du utan problem att kunna uppgradera till Windows 8. Även en hyfsat bra dator med XP lär fungera.

Nu när Windows 8 Release Preview har lanserats kan du ladda ner och testa. Du som förresten redan gjort det, vad tycker du om Windows 8?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Bo Sa2012-09-17 at 23:38Reply

  Vet inte riktigt vad du menar med låga systemkrav. Min gamla HP workstation xw4100 uppfyller uppenbarligen INTE systemkraven trots att den kör win XP rasande snabbt. Det är något med Intels processor som inte uppfyller kraven. Vad är det för några speciella systemkrav som processorn måste uppfylla för att det ska gå att installera Windows 8 release preview ?

 2. Nils Lindholm2012-06-04 at 02:17Reply

  det är nog virusskyddet som tar processkraft.

 3. Michel2012-06-04 at 01:45Reply

  Själv hatar jag skiten och ska jag ha det så blir det på köksdator med touchdisplay”all in one pc” kan inte fatta vad folk gillar att använda mus på metro style???? kör min 7:a tills det inte går längre finns ju också bara ie10 som funkar utan att skicka mig till ett bekant skrivbord, men det är ju min åsikt. Fast på touch så är metro läckert!

 4. Pär2012-06-03 at 09:04Reply

  Har kört in win 8 rp på både den stationära och på min netbook. Imponerad hittills. Använder knappt metro alls, och på netbooken går det ju inte ens (1024*600 tillåter inte det, måste ha minst 768 i höjd). Men netbooken känns betydligt snabbare än med win 7!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.