TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

E-böcker för bloggare

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Guider

Windows 8 för nybörjare

Ad: Antivirus

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 594 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 899 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dar!
Pris: 645 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 499 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 400 kr.

Feedburner

TkJ RSS
Follow on Bloglovin

Windows 8

Windows 8 Release Preview – ladda ner idag

Skribent: Redaktionen
Publicerad: 2012-06-01, 06:07
Respons: 1 kommentar

Windows 8 Release Preview ladda ner gratisMicrosoft har lanserat Windows 8 Release Preview i 14 olika språk, däribland svenska. I och med Release Preview är man klara med alla funktioner i Windows 8 och fram till lanseringen av den färdiga versionen handlar det nu bara om att fixa buggar.

Windows 8 Release Preview ersätter den tidigare Consumer Preview, som har funnits för gratis nerladdning sedan februari. Den nya Release Preview innehåller en rad nyheter och ser som sagt ut som den färdiga versionen kommer att göra.

Windows 8 Release Preview är gratis att ladda ner för dig som vill prova det kommande operativsystemet. Det innehåller förmodligen en del småfel som ska fixas, men historiskt sett har Microsoft varit duktiga på att lansera stabila och bra testversioner av sina program och operativsystem.

Windows 8 innefattar ett stort steg i utvecklingen jämfört med Windows 7. Gränssnittet Metro har ersatt Startmenyn, och även om det går att växla till den vanliga desktoplayouten är det Metro som är den stora grejen.

En stor nyhet med Metro är att man nu riktar in sig på en annan typ av appar, där webbstandarder spelar en stor roll. HTML5, Javascript och CSS är viktiga beståndsdelar i utvecklingen av appar, även om det naturligtvis fortfarande går att utveckla appar på traditionellt vis.

Gränssnittet Metro är skapat för att fungera på fler plattformar än vanliga datorer. Det går fint att använda Metro även med tangentbord och mus, men det är också anpassat för tryckkänsliga skärmar – surfplattor och smartphones, men det kommer även bärbara datorer med touchskärmar.

Läs om 7 spännande nyheter i Windows 8.

Ultrabooks, Intels koncept för tunna, snygga och lätta bärbara datorer, förväntas komma med tryckkänsliga skärmar framöver. Exakt när är inte klart men gissningsvis får vi se modeller i samband med att Windows 8 lanseras i fullversion.

Ladda ner Windows 8 Release Preview gratis från Microsofts hemsida. På bloggen Building Windows 8 kan du läsa mer om lanseringen.

Gillade du artikeln? Dela den gärna – eller skriv en kommentar!

Gratis nyhetsbrev, din mejl:

WINDOWS 8: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 3 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 3 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

Uppgradera till Windows 8.1 Kör du fortfarande Windows XP, Vista eller Windows 7? Nu kan du enkelt uppgradera till Windows 8.1 Pro online! Läs mer om hur du uppgraderar och vad Windows 8 innebär – klicka här!

  • Anders Nordgren

    Installerade Win8 på en 5 år gammal laptop. Funkade hur lätt som.
    Jag har en WindowPhone och det första som slog mig när jag loggade in var: Ser ju ut som att jag var i min telefon. Detta under förutsättning att man skapar ett inloggningskonto som är knutet till en hotmail. Lite av vitsen med Win8.

    Just likheten mellan olika plattformat samt samma skrivbord var man än är är nog grejen med window i framtiden. Säkerligen med andra OS med.
    Sen Metro då. Ja det är en stor omställning men just integreringen mellan olika plattformar är framtiden och de flesta vill nog se ”samma sak” var de än är. Enkelt och funktionellt är vad normalanvändaren efterfrågar. Detta oberoende om det är en dator, platta eller smartphone.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande bloggar för entusiaster om datorer och Internet. Den startades 2007 av Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Utgivare: TkJ Media AB.

Sponsorer

Mina e-böcker

Läs min nya e-bok Skriva för Bloggar! Lär dig hur du hittar nya uppslag varje dag, skriver briljanta bloggposter, skapar ditt personliga språk, engagerar dina läsare och lockar nya besökare och behåller dem på sajten.
Läs mer om e-boken!
Lär dig hur du tjänar pengar på din blogg. E-boken riktar sig till såväl nybörjare som bloggproffs. 65 sidor indelade i 12 kapitel som går igenom många olika sätt att börja tjäna pengar på din blogg - antingen som en liten extrainkomst eller som heltidsjobb.
Läs mer om e-boken!

Följ oss på Facebook

Arkiv

mars 2015
m ti o to f l s
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ad: Affiliatenätverk

Commission Junction Världens största affiliate-företag! Bra system, lätt att tjäna pengar!

Affelix Svenskt affiliatenätverk som dels har mycket lead-kampanjer men även säljer CPM.

EuroAds Affiliatenätverk med bland annat program inom hälsa.

Affiliator Affiliatenätverk: du får 70 kr direkt!

Double Tjäna pengar på din hemsida!

Tradedoubler Sveriges största affiliatenätverk

Zanox Tjäna pengar genom att länka till företag

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick