TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 8

Windows 8 Release Preview – ladda ner idag

Skribent:
Publicerad: , 06:07
Respons: 1 kommentar

Windows 8 Release Preview ladda ner gratisMicrosoft har lanserat Windows 8 Release Preview i 14 olika språk, däribland svenska. I och med Release Preview är man klara med alla funktioner i Windows 8 och fram till lanseringen av den färdiga versionen handlar det nu bara om att fixa buggar.

Windows 8 Release Preview ersätter den tidigare Consumer Preview, som har funnits för gratis nerladdning sedan februari. Den nya Release Preview innehåller en rad nyheter och ser som sagt ut som den färdiga versionen kommer att göra.

Windows 8 Release Preview är gratis att ladda ner för dig som vill prova det kommande operativsystemet. Det innehåller förmodligen en del småfel som ska fixas, men historiskt sett har Microsoft varit duktiga på att lansera stabila och bra testversioner av sina program och operativsystem.

Windows 8 innefattar ett stort steg i utvecklingen jämfört med Windows 7. Gränssnittet Metro har ersatt Startmenyn, och även om det går att växla till den vanliga desktoplayouten är det Metro som är den stora grejen.

En stor nyhet med Metro är att man nu riktar in sig på en annan typ av appar, där webbstandarder spelar en stor roll. HTML5, Javascript och CSS är viktiga beståndsdelar i utvecklingen av appar, även om det naturligtvis fortfarande går att utveckla appar på traditionellt vis.

Gränssnittet Metro är skapat för att fungera på fler plattformar än vanliga datorer. Det går fint att använda Metro även med tangentbord och mus, men det är också anpassat för tryckkänsliga skärmar – surfplattor och smartphones, men det kommer även bärbara datorer med touchskärmar.

Läs om 7 spännande nyheter i Windows 8.

Ultrabooks, Intels koncept för tunna, snygga och lätta bärbara datorer, förväntas komma med tryckkänsliga skärmar framöver. Exakt när är inte klart men gissningsvis får vi se modeller i samband med att Windows 8 lanseras i fullversion.

Ladda ner Windows 8 Release Preview gratis från Microsofts hemsida. På bloggen Building Windows 8 kan du läsa mer om lanseringen.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

En kommentar

  1. Anders Nordgren2012-06-02 at 10:51Reply

    Installerade Win8 på en 5 år gammal laptop. Funkade hur lätt som.
    Jag har en WindowPhone och det första som slog mig när jag loggade in var: Ser ju ut som att jag var i min telefon. Detta under förutsättning att man skapar ett inloggningskonto som är knutet till en hotmail. Lite av vitsen med Win8.

    Just likheten mellan olika plattformat samt samma skrivbord var man än är är nog grejen med window i framtiden. Säkerligen med andra OS med.
    Sen Metro då. Ja det är en stor omställning men just integreringen mellan olika plattformar är framtiden och de flesta vill nog se ”samma sak” var de än är. Enkelt och funktionellt är vad normalanvändaren efterfrågar. Detta oberoende om det är en dator, platta eller smartphone.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.