TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 8

10 intressanta förhoppningar om Windows 8

Skribent:
Publicerad: , 19:05
Respons: 5 kommentarer

Windows 8 kommer med största sannolikhet att lanseras under 2012, och det ska bli intressant att se vad Microsoft har hittat på för några nyheter för att göra operativsystemet värt en uppgradering.

Tech Republic har satt samman en lista över 10 olika “spådomar” om Windows 8. Det är saker de hoppas eller tror att Microosft kommer att lansera i och med åttan.

En del av punkterna i listan vet vi är klara, medan många är rena spekulationer. När det gäller stöd för ARM-arkitektur har Microsoft berättat att det kommer i Windows 8, medan punkten om ett mer slimmat operativsystem är mer av en förhoppning.

Jag tror att Windows 8 kommer att ha ett betydligt mer skalbart gränssnitt än Windows 7, för att systemet ska kunna anpassas för surfplattor. För att Windows 8 ska snurra på bra även på en relativt klen surfplatta, krävs också att Microsoft trimmar det rätt ordentligt.

Vidare håller jag med Tech Republic om att Windows 8 mycket troligen kommer att vara allt mer kopplat till molnet – vilket i praktiken jag tror innebär att Microsoft ännu mer kopplar ihop operativsystemet med Windows Live.

Inloggning i molnet

Spekulationer från bland andra Paul Thurrott säger att Microsoft kan ta bort de lokala användarnamnen i Windows. Istället används dina inloggningsuppgifter i Windows Live. Microsoft har redan idag flera intressanta webbapplikationer, och en onlinehårddisk vid namn SkyDrive. Det vore rätt coolt om man som användare automatiskt kom åt dessa när man loggar in i Windows.

En sådan lösning hade gjort att du inte är så beroende av din egna dator. Det räcker att du sätter dig vid en Windowsmaskin, loggar in med ditt Windows Live-konto och sedan kommer åt dina dokument, bilder och webbapplikationer. Även inställningar som teman, bakgrundsbilder, skrivbordsikoner och så vidare, kan finnas lagrade i molnet hos Microsoft Live.

Huruvida detta kommer i Windows 8 – eller om det kommer över huvud tag – kan vi bara spekulera i. Men personligen hoppas jag på en sådan lösning. Visst, vissa användare vill hellre ha lokala användarnamn, och den möjligheten ska naturligtvis finnas. Jag tror inte Microsoft kommer tvinga sina användare till att skaffa Windows Live. Inte än i alla fall.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Pentti2011-04-26 at 12:34Reply

  Jag har tidigare varit skeptisk till det sk ”molnet” men iom att jag börjat utnyttja det mer och mer (Lastpass/xmarks, Dropbox) så har jag ändrat uppfattning. Det låter onekligen intressant. Jag själv har lämnat windows för ett par år sen och hoppas att Linux-världen hinner före. GoogleOS väntar jag på att bli funktionsdugligt…

 2. nisse2011-02-01 at 12:45Reply

  Blir det mer i molnet blir det till att lämna Windows till fördel för annat operativsystem. Den dagen jag lämnar över de grejorna jag har på min dator till Microsofts vård är den dagen jag kammar mig med en osthyvel samtidigt som jag har stortån i ett vägguttag.

 3. tony2011-01-31 at 09:08Reply

  Känns säkert! :) Men ok, koppla oath/rsa/telefon-challenge-response mot det så kanske jag går med på det! :)

 4. Michel2011-01-30 at 08:37Reply

  hittade en film på youtube med windows 8 ultimate i system info, som visar ett grafiskt användar gränsnitt! om så skulle vara riktigt fint! http://www.youtube.com/watch?v=G0r6tINInrw

 5. Kenny2011-01-29 at 22:34Reply

  Du kan nog glömma den tighta integreringen med molnet som du hoppas på. EU har en tendens att slå ner på Microsoft närhelst de råkar ha en funktion inbäddad där det finns andra alternativ, och detta är fallet med moln-applikationer. Så förvänta dig i alla fall att du måste installera Essentials-paketet, precis som nu. Jag är säker på att Google annars kommer att stämma Microsoft på samma sätt som Opera stämde dem för IE och andra stämde dem för Windows Media Player.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.