TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows

Microsoft-anställd läckte om Windows 8 och Windows 9

Skribent:
Publicerad: , 08:41
Respons: 4 kommentarer

En Microsoft-anställd råkade (?) läcka lite information om de kommande versionerna av Windows när han skrev sin jobbeskrivning på det sociala nätverket LinkedIn. Det var något som snabba nyhetssajter snappade upp. Vad sägs om Windows 9?

Microsoft Windows 8När den Microsoft-anställde Robert Morgan skrev om sina arbetsuppgifter i sin profil på LinkedIn, hade han nog inte tänkt på att han råkade avslöja lite information som tidigare inte varit känt utanför Microsoft. Det han skrev var:

“Working in high security department for research and development involving strategic planning for medium and long-term projects. Research & Development projects including 128bit architecture compatibility with the Windows 8 kernel and Windows 9 project plan.”

Två saker är intressanta. Dels är det att han avslöjar att Microsoft håller på att utveckla en 128-bitarsversion av Windows. Idag finns det bara 32- och 64-bitars, så om det här projektet tas i hamn kommer det att innebära snabbare Windows för snabbare processorer.

Det andra är att han nämner Windows 9 – något som Microsoft tidigare aldrig sagt ett knyst om. Steve Ballmer har bekräftat att man jobbar på Windows 8 och att lanseringen troligen blir 2012. Men Windows 9? Det gäller tydligen att vara ute i god tid…

Samtidigt ska det väl understrykas att det här är på utvecklingsstadiet. Det behöver inte alls betyda att planerna faktiskt blir satta till verket. Det såg man inte minst när Microsoft lanserade Vista. Inför det operativsystemet fanns det storslagna planer om allt möjligt, som till exempel ett nytt filsystem, men det dök aldrig upp.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Göte2009-10-15 at 12:23Reply

  Visst förefallet det oerhört klantigt att läcka ut denna typ av information. Att dra slutsatsen att det skulle vara ett medvetet läckage finner jag däremot inget belägg för. Det är rimligen på så sätt att konfidentiell information ofta läcker ut med uppdragsgivarens medgivande, men i detta fall ser jag ingen fördel för MS att offentliggöra denna information. Det torde för övrigt snarare vara mer överaskande om man inte jobbade på en 128-bitars version av Windows.

 2. Viktor Richardson2009-10-09 at 15:23Reply

  Indeed klantigt.. Calles teori är dock intressant, men jag ser inte hur det skulle vara en fördel för varken honom eller för Microsoft att avslöja 128-bitarsnyheten i detta skedet.

  Det känns som ett oskyldigt missöde, och visst är det kanske så de vill att vi ska känna det. Men jag håller mig officiellt utanför den konspirationsteorin ;)

 3. [email protected]2009-10-09 at 10:00Reply

  Det kan ju vara ett sätt att läcka information som man senare vill kunna förneka. Om killen jobbar med W9 borde han ju känna till att det är topphemligt (som han t.o.m. skriver). Jag tror mer att de ville få ut 128-bitarsnyheten – och det verkar ju fungera :-)

 4. Magnus2009-10-09 at 09:32Reply

  Givetvis klantigt av den anställde, speciellt då man jobbar på en ”high security department”. Men sen kan man fråga sig om det verkligen är en nyhet med värde? Det är väl egentligen ingen som är förvånad över att Microsoft har planer för framtiden? Det finns säkert visionära dokument kring Windows 9, 10 och 11 också. På det här stadiet så motsvarar det nog snarare projektnamn för att sortera sina visioner än riktiga releaser.

  Men fortfarande klantigt :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.