TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows Phone

Windows Phone 8: Här är mobilerna att hålla utkik efter

Skribent:
Publicerad: , 23:27
Respons: 3 kommentarer

Windows Phone 8Snart kommer Windows Phone 8 och det är onekligen en viktig och spännande uppgradering av Microsofts mobila operativsystem. Hittills har Windows Phone inte varit något större succé, om man tittar på försäljningssiffrorna, men det är för tidigt att döma ut systemet. Windows Phone 8 kan vända allt.

Windows Phone 7.x har levt i skuggan av Android och iOS, men även om en del kritiker tycker om att kalla det för en flopp, får man inte glömma att Microsoft jobbar mer långsiktigt. Windows Phone är långt ifrån uträknad från marknaden.

Microsoft har en långsiktig plan att skapa ett ekosystem som sträcker sig över såväl datorer som surfplattor, smartphones och andra enheter. Detta arbete har redan inletts med en rad molntjänster (SkyDrive och nya Outlook.com är två exempel). Det stora steget görs dock med Windows 8 – och Windows Phone 8.

Det är nämligen en stor skillnad mellan Windows Phone 7.x och Windows Phone 8. I och med den nya versionen använder operativsystemet nämligen samma kernel som Windows 8, vilket gör att utvecklandet av applikationer blir mycket enklare. Utvecklare kan enkelt bygga en app som fungerar på alla plattformar. Det är stort.

Pocket-lint har gått igenom flera mobiltillverkare för att lista vilka av dem som är på gång med Windows Phone 8-mobiler. Värt att påpeka är att dagens mobiler med Windows Phone 7.x inte kommer att kunna uppgraderas till version 8, utan får nöja sig med en kompromiss i form av Windows Phone 7.8.

Mobiler med Windows Phone 8

Nokia kommer naturligtvis att ta fram WP8-mobiler. Det verkar som om Nokia och Microsoft kommer att presentera minst en smartphones med Windows Phone 8 den 5 september.

Samsung har minst två modeller på gång; Samsung Odyssey respektive Marco. Den förstnämnda mobilen kommer med en skärm på 4,8 tum och 8-megapixelkamera. Marco är en enklare och mindre modell.

HTC Windows Phone 8

Även HTC tänker lansera Windows Phone 8-mobiler; HTC Zenith, HTC Accord och HTC Rio. Den första respektive sista tros lanseras redan i oktober. Zenith är toppmodellen med 4,7-tumsskärm och 8-megapixelskamera. Den får möjligtvis en Quad Core-processor (hoppas!).

Tillverkaren Huawei kämpar på med att ta marknadsandelar som mobiltillverkare, efter att mest varit kända som tillverkare av modem, routrar och sådant. Huruvida de kommer med en Windows Phone 8-mobil är inte officiellt bekräftat men det verkar luta mot det.

Så, är du intresserad?

Källa: Pocket-lint

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Michel2012-08-26 at 14:05Reply

    Nokia lumia 800 är en riktigt snabb windows telefon som dom flesta av mina vänner äger den har blivit riktigt populär och kostar runt 3000:- beroende på butik mm, 900 lumia har dock hårdare display tål mer vill säga men för 4999:- nja jag köpte iphone istället. rekomenderar dock 800 lumia.

  2. Matsu2012-08-24 at 21:48Reply

    Jag är också oroad över Skydrive, kommer de att kolla bland mina filer om jag har otillåtet material. Och skulle jag ha en nakenbild på min tjej så blir jag avstängd. Nä detta verkar värre än Googles övervakning.

  3. Peter Carlberg2012-08-23 at 06:49Reply

    Ang skydrive så börjar dom ju konstra direkt med att förbjuda nakenbilder. Vems konto är det deras eller mitt, jag måste väl få bestämma själv vad jag har på mitt konto, eller?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.