TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

WordPress.com börjar sälja annonser åt bloggar

Skribent:
Publicerad: , 17:30
Respons: 3 kommentarer

Tjäna pengar på WordPress.comWordPress.com, tjänsten där du får en gratis blogg som kör en nerbantad version av publiceringssystemet WordPress, har meddelat att man kommer börja sina bloggare tjäna pengar via annonser. Man kallar systemet för WordAds och det är ett samarbete med Federated Media, som säljer annonser på många stora bloggar.

Men det är inte alla bloggare som får ta del av WordAds. Om du är intresserad behöver du uppfylla vissa kriterier och man kommer även kontrollera så att din blogg passar för tjänsten. Bloggar du på svenska lär du inte få vara med i WordAds, men du som driver en engelskspråkig och välbesökt blogg kan säkert tjäna pengar på systemet.

Bloggar som ligger på WordPress.com är relativt befriade från annonser, på gott och ont. Företaget bakom tjänsten visar lite Google AdSense-annonser då och då, men det är allt. Det är inte heller tillåtet för bloggare att lägga upp egna annonser på en WordPress.com-blogg.

Det här är både positivt och negativt. Positivt för alla som inte tycker om annonser och som vill ha en blogg utan annonser. Negativt för alla de som skulle vilja tjäna lite pengar på sitt bloggande.

Det finns rätt många bloggtjänster som finansieras med hjälp av annonser men som inte delar med sig av vinsten till bloggarna, något jag personligen tycker är rätt fult, framför allt när det gäller bloggar som har många besökare och faktiskt genererar en hel del pengar utan att ett öre går till personen som producerar allt innehåll.

Att komma med i WordAds

Tjäna pengarMed WordAds låter WordPress.com dig sälja annonsplatser på din sajt. Du behöver inte aktivt sälja, eftersom det sköts av Federated Media, men du får ta del av vinsten. Tekniken är byggd och anpassad för just bloggar. Den används bland annat av Boing Boing och Apple Insider, skriver WordPress.com i sin egna blogg.

För att bli godkänd som WordAds-medlem behöver du ha en egen domän kopplad till din blogg. Vidare tittar man på din trafik, språket, typ av innehåll och hur aktiv du är. Det är alltså många parametrar som spelar in om du är intresserad av WordAds.

Är du intresserad av att tjäna pengar på din blogg, rekommenderar jag att du istället skaffar ett webbhotell med egen domän och egen installation av WordPress. Då har du helt fria händer och kan använda dig av vilka annonsnätverk du vill – Google AdSense och affiliatenätverk är två populära inkomstalternativ.

Här hittar du många artiklar om att bli framgångsrik bloggare.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Bengt Lindkvist2016-07-19 at 10:45Reply

  Men, det hindrar mig väl inte från att skriva om produkter på wp.com-bloggen ock den vägen tjäna pengar?

  • Tommy k Johansson2016-07-19 at 14:12Reply

   Såvitt jag har förstått får du inte använda WP.com-bloggar för något kommersiellt bruk, alltså sälja något. Men det var länge sedan jag läste avtalet.

 2. Sami2012-02-02 at 13:03Reply

  Det är kul att de också insett att vissa bloggare vill tjäna pengar på sitt skrivande. Jag tror att det enbart är en tidsfråga innan WordAds rullas ut på fler språk. Vill man verkligen tjäna pengar på son blogg så finns det givetvis andra sätt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.