TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

WordPress-tillägg tar hand om din Ping

Skribent:
Publicerad: , 12:18
Uppdaterad: 2009-08-14, 23:20
Respons: 6 kommentarer

Att pinga bloggtjänster är en viktig källa till trafik och för att synas bland alla bloggportalen och länklistor hos tidningssajter. WordPress har ett eget system för att pinga dessa tjänster under Inställningar -> Skriva, men den här verkar inte alltid fungera så bra. Enligt vad jag har förstått pingar den väldigt ofta, vilket i värsta fall kan leda till att man blockeras hos pingtjänster

Vad är en ping?

En ping innebär egentligen bara att det skickas iväg ett litet meddelande till tjänster som Nyligen, Bloggportalen och andra sajter som tar emot pingar. Detta sker när du publicerar ett nytt inlägg på din blogg, och syftet är att meddela dem om din nya post.

För att en pingfunktion ska vara bra, ska den så klart bara pinga en gång, när inlägget publiceras. Detta ska även fungera om du schemalägger inlägg, det vill säga om du ändrar tidsinställningen när det ska publicerar. Jag utnyttjar denna funktion väldigt ofta eftersom jag skriver många inlägg på samma gång, och sedan ställer in när de ska publiceras, för att inte allt ska komma upp på en gång.

Tillägg löser pingen

Jag brukar alltid rekommendera tredjepartstjänsten RSS/Ping, som är en utmärkt lösning för att hantera pingar utan att du behöver bry dig. Men på senare tid har RSS/Ping drabbats av en del problem med serverstrul. Nu har tjänsten varit nere över en vecka och därför har jag behövt titta på alternativ.

Ping i WordPress

Efter en stunds research och testande fastnade jag för WordPress-tillägget MaxBlogPress Ping Optimizer. Det är ett gratis tillägg för WordPress som verkar lösa pingen på ett bra sätt. Jag skriver ”verkar”, eftersom det kräver en tids testande för att hävda att det fungerar bra… Du installerar tillägget genom att gå till Tillägg -> Lägg till nytt och sedan söker du efter ”ping optimizer”. Klicka upp sökträffen och välj att installera det.

Efter en installation kommer du att behöva aktivera tillägget genom att skicka in din e-postadress till utvecklaren. Ett bekräftelsebrev kommer då att postas till din adress, vari du hittar en länk som aktiverar tjänsten. Slutligen behöver u tala om för tillägget att det är aktiverat. Dessa steg förklaras efter en installation och är väldigt lätta att förstå.

Konfigurera ping-tjänster

När du har installerat MaxBlogPress Ping Optimizer går du till Inställningar -> MBP Ping Optimizer. Här fyller du i listan över pingtjänster du vill använda. De som du redan fyllt i under Inställningar -> Skriva behöver du inte lägga till, eftersom tillägget själv hämtar dessa. En bra lista över olika pingtjänster hittar du hos Börja blogga.

Efter att ha testkört det en dag kan jag konstatera att det verkar fungera bra. Jag vill dock låta det köras längre för att få en uppfattning om hur det fungerar i långa loppet. En sak som jag är osäker på är att man får lämna ifrån sig sin e-postadress för att registrera, men om du inte vill det kan du alltid använda en temporär e-post.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 

6 kommentarer

 1. Mikael Jisander2010-06-27 at 22:19Reply

  En kille vid namn Chip Bennet har vidareutvecklat denna plugg. Han har tagit bort kravet på registrering, så problemen med spam lär nu vara eliminerade:
  http://wordpress.org/extend/plugins/cbnet-ping-optimizer/

 2. untell.com2009-12-06 at 10:36Reply

  WordPress-tillägg tar hand om din Ping…

  Att pinga bloggtjänster är en viktig källa till trafik och för att synas bland alla bloggportalen och länklistor hos tidningssajter. WordPress har ett eget…

 3. Klang IT2009-08-16 at 01:32Reply

  Vad är det för problem med WordPress vanliga pingtjänst? Vad är det som fungerar halvbra med den? Missar den pings eller?

 4. Lennart2009-08-15 at 17:21Reply

  Har just installerat, men tror du att jag måste radera ping-adresserna från WordPress-listan, eller är det så att MaxBlog tar över pingandet ändå?

 5. Scribo2009-08-15 at 16:15Reply

  Om man läser lite om detta plugin så verkar det som om folk klagar angående just spam. Man bör kanske tänka en gång extra innan man installerar det. Själv kör jag WP 2.7 och med den gamla hederliga ”Smart Update Pinger”. Utvecklingen av detta plugin är nerlagd sedan länge men för mig fungerar det fortfarande fint. Blir spännande att se om det forsätter att fungera i 2.8

  • TkJ2009-08-16 at 01:12Reply

   Scribo: Tack för tipset!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.