WordPress: Lär dig mer om WordPress! | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

WordPress – Artiklar och tips om bloggverktyget WordPress

Skribent:
Publicerad: , 08:53
Uppdaterad: 2009-10-24, 17:15
Respons: 3 kommentarer

WordPressWordPress är det bästa alternativet för att publicera en blogg idag. De allra flesta bloggare som är någorlunda seriösa väljer WordPress, och det är lätt att förstå med tanke på att verktyget dels är gratis, och dels är så pass enkelt att installera och använda. Här hittar du många tips och artiklar om WordPress!

WordPress är ett system för att hantera och publicera en blogg. Det är utvecklat med öppen källkod och är således gratis att ladda ner och använda. Det finns två alternativ; WordPress.com och WordPress.org. Den förstnämnda är en publiceringstjänst där du gratis kan skaffa en blogg på några minuter. Bloggen hamnar på WordPress egna servrar och du får domänen dittnamn.wordpress.com. Du kan även koppla en vanlig domän hit.

Ladda ner WordPress gratis

Skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org, är att den sistnämnda är det kompletta verktyget som du laddar ner och installerar på en egen webbserver. Ska du seriöst driva en blogg är det denna lösning du ska använda. WordPress.com är bra på många sätt, men det är begränsat tekniskt sett vad gäller tillägg (plugins) och mycket annat. Du får inte heller publicera några annonser på din sajt. Med en egen installation av WordPress kan du göra vad du vill.

WordPress är utvecklat i PHP och med databasen MySQL i grunden. Detta är, tillsammans med några andra, kriterier som krävs att din webbserver uppfyller. Den vanligaste lösningen är att du hittar ett bra webbhotell där du kan lägga upp din egen domän och installera WordPress på. Själva installationen är enkelt att göra, och det står tydligt förklarat i instruktionerna. Systemet är översatt till svenska.

Arbeta med WordPress

När du har fått igång din installation av WordPress vill du säkert lära dig mer om systemet. Här hittar du ett par artiklar inom detta ämne, där du bland annat får lära dig att göra WordPress säkrare.

Teman till WordPress

Ett tema för WordPress är en grafisk mall som du kan lägga in för att göra din blogg mer personlig. Det finns tusentals och åter tusentals färdiga teman att ladda ner gratis till WordPress. Jag brukar då och då publicera tips om nya snygga teman.

Tillägg till WordPress

Tillägg, eller plugins, är extrafunktioner du laddar ner till WordPress. Det finns tusentals tillägg, varav de allra flesta är gratis. En del tillägg gör bara små ändringar i administrationsgränssnittet, medan andra är väldigt komplexa annonssystem och annat. Det kommer hela tiden nya intressanta tillägg att ladda ner och prova på din blogg!

Övrig läsning om bloggande

När du väl har fått igång din blogg finns det mycket att lära om hur du får fler besökare och kanske även hur du tjänar pengar på din blogg. Om detta har jag skrivit massor av artiklar!

De artiklar och bloggposter som jag har länkat ovan är bara en liten del av allt som finns att läsa på den här bloggen. Använd gärna mitt sökfält här under för att hitta mer saker. Sök efter fler besökare eller tjäna pengar eller något annat, så kan jag lova att hittar en massa läsning…

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Hej!
  Vad mycket ”matnyttigt” du skriver om när det gäller blogg och hemsidor. Kan man ta bort kommentarsfunktionen i WordPress? Jag vill ha mer likt en hemsida.

 • Jag har nog missat det mesta på wordpress.com tror
  jag ;lyckas för tillfället inte ens förflytta mig -när jag vill
  skriva alltså-från det så kallade visuella läget -till läge
  text där det går att skriva-gissar att det här är en alldeles
  för enkel fråga för wp supporten -så den har dom nog
  inget svar på -kan DU EV HJÄLPA MIG ?sånt här borde vara
  jätteenkelt tycker jag -det är det på andra bloggplatser-wp
  är säkert bättre ;men ,men dom verkligt enkla basfrågorna
  tar man inte upp någonstans och har knappast någon support
  för heller

 • Webmaster G

  Tommy, det är sådana här inlägg som får mig att älska din blogg!

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick